Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Check Engine - Outlander 2.0 136KM 4WD - dziwna spr
elektryk - 05-07-2015, 21:51
bolek11 napisał/a: | Dzięki,Nie brałem tego pod uwagę myślałem raczej że coś może zawiesza się w rozruszniku muszę chyba się udać do elektryka.Dziękuję i Pozdrawiam. | Poszukaj na forum był na ten temat wątek, włącznie z opisem co trzeba rozebrać i wymienić. U mnie do tej pory zdarzyło się tak 3 razy przez 5 lat posiadania samochodu.
pawelwiaderny19 - 12-08-2015, 11:45
Witam, jestem tu nowy więc wybaczcie jeżeli napisałem nie tu gdzie trzeba. Jestem od niedawna właścicielem outka z 2003 r, 2.0, 4wd, około 2 miesięcy temu zapaliła mi się kontrolka check engine, pojechałem do mechanika, podłączył komputer i ją zgasił. Powiedział, że można spokojnie jeździć. I wczoraj znów się zapaliła. Powiedzcie mi czy mogę znów do niego jechać żeby zgasił, czy oddać go do dokładnego sprzwdzenia..boję się, że takie gaszenie to może tylko zaszkodzić.
W@sio - 12-08-2015, 12:33
Przede wszystkim powinieneś sprawdzić jaki błąd kryje się pod świecącym CE, to on powie Ci czy się przejmować, czy też sprawę można olać...za równowartość wizyty u mechanika i skasowania błędu możesz kupić złącze diagnostyczne z oprogramowaniem, podłączasz laptopa i sam sprawdzasz
|
|
|