Forum ogólne - Nie mam już Mitsubishi
Karwoś - 01-12-2006, 01:24
Co do dbania o Lancera - jak nie będzie dbała - zabiorę kluczyki
Z początkowych wrażeń - osiągi lepsze - wiadomo - 160KM a nie 120,
Spalanie to nie wiem - dzisiaj 1 raz zatankowałem LPG (benzyny pliła do 15 - tyle że wolno nie jeżdze i mało nią jeździłem - więc dokładnie nie mogę określić,
Skrzynia lepsza muszę przyznać - biegi zmieniają się szybciej a na każdym iegu jest widoczne podbijanie obrotów przy mocniejszym wciśnięciu - biegu nie redukuje (jaki bieg pokazuje wyświetlacz. Lancer jednak lepiej startuje - mazda ma zamulony start i dopiero po 3000 zaczyna ciągnąć.
Zawieszenie - Lancer górą - Lancerem w każdy zakręt jak chciałem i kiedy chciałem nie ważna prędkość - co prawda raz leciałem bokiem na asfalcie, ale to było ciut za szybko :)Mazda ma bardziej miękkie zawieszenie ale niestety przód ucieka do przodu przy szybszym pokonywaniu zakrętów.
W maździe fotele trzymają lepiej (bocznie)
Ładne ma zegary - ale podświetlone na czerwono - trochę męczy w nocy, w Lancerze na zielono i jest bardziej przyjaźnie.
Jak robię troche więcej km to opisze bardziej różnice - tylko że tak za mocno tego nie można porównywać - klasy troche inne i wielkości też.
A lancerem i tak będę jeździł - pierwszego samochodu się nie zapomina!!A i tak dalej marzę o lancerku - tyle że z dopiskiem EVO
Pozdrawiam !!!
cns80 - 01-12-2006, 07:58
Karwoś napisał/a: | niestety przód ucieka do przodu |
Dobre
Znaczy się podsterowny jest
Pozdro i gratulacje. To chyba jeden z najpiękniejszych samochodów dostępnych za rozsądną kasę.
Karwoś - 01-12-2006, 16:33
No wiesz ale niektórzy nie wiedzą co to podsterowny czy nadsterowny - spróbój to wyjaśnić mojej siostrze
cns80 napisał/a: | za rozsądną kasę. |
A żebyś wiedział.
TNT - 02-12-2006, 10:14
No ladnie sypie sie ekipa Bialostocka zamiast Misia jest Madzia, Hania i Subaryna co dalej. Dobrze ze chociarz kraj pochodzenia ten sam. Ale jak widac nie licza sie tylko auta a jedynie ludzie. Tak czy siak milego uzytkowania auta.
igi - 02-12-2006, 14:01
TNT napisał/a: | No ladnie sypie sie ekipa Bialostocka zamiast Misia jest Madzia, Hania i Subaryna co dalej. Dobrze ze chociarz kraj pochodzenia ten sam |
To ja zamienie spejsa na suzuki
Tomek najładniejszego lanserka w Białym oddałeś siostrze?
Szkoda.
Mimo wszystko niech się "madzią" dobrze jeździ
Matejko - 02-12-2006, 16:24
TNT napisał/a: | Misia jest Madzia, Hania i Subaryna |
jeszcze troche to nazwe klubu trzeba bedzie zmienic - "milosnicy mitsubishi nie jezdzacy mitsubishi"
Robson86 - 02-12-2006, 18:22
hehe "exMitsumaniaki"
Miejmy nadzieje ze kiedys wroca do Miskow
Pozdroo
Anonymous - 02-12-2006, 19:12
cos w tym jest ze ludzie oddchodza od mitsu, ja galanta zmienilem na carisme no ale po tym aucie napewno nie kupie mitsubishi. wielu moich znajomych mysli podobnie.
szkoda ze mmc tego nie widzi i sie nie zastanawia dlaczego ludzie migruja do innych marek.
Anonymous - 02-12-2006, 19:18
Mysle podobnie jak Artur.Odchodze od mitsu.Pozdrawiam
sla - 02-12-2006, 19:40
Może jak zmienią wygląd i obniżą cenę to będzie trochę lepiej. Ja jednak czekam na nowego Lancera. Inaczej będzie Subaru lub Honda Accord.
Anonymous - 02-12-2006, 21:11
Ja tez juz chyba postanowilem ze miska sprzedaje na wiosne. I nigdy wiecej "mieszanca". Jak japonczyk to japonczyk. I nie chodzi nawet o kraj produkcji.
Karwoś - 03-12-2006, 17:46
Ale mi sie tu temat zrobił - ja tam jak tylko bede mógł to wsiadam w Lancera - bardzo przyjemnie sie nim jeździ
TNT - 04-12-2006, 21:00
Sa miski do ktorych bym sie chetnie przesiadl ale jezdze Hania chyba z wiadomego powodu, swego czasu kusilo mnie na zmiane znaczka na masce mam jeszcze 1 szt. Mialem 2 mitsu i chetnie bym zamienil spowrotem ale ekonomia jest bezwzgledna.
|
|
|