[92-96]Lancer CB0 - [CB0] STEROWANIE CENTRALNYM ZAMKIEM Z PILOTA
Piotras88 - 19-02-2012, 19:47
sol2,
świetny opis. Ja akurat modelu z tym pilotem, który bananek126p montuje nie polecam, bo podobny wytrzymał u mnie rok x 2 piloty = 2 lata, ale to może dlatego, że pracowałem wtedy dużo w pizzerii i często używałem.
2 lata temu wymieniłem na inny model, przyciski gumowane (tej samej firmy) i jestem bardzo zadowolony, później, jak już jest wszystko zrobione, to wymiana na nową centralkę zajmuje 30 min
bananek126p sprawdź ile masz przewodów od centralki do kierunkowskazów, jak jest jeden, to musisz wlutować diodę do obwodu.
marcinoslaw - 24-02-2012, 22:11
Witam. Kupiłem sterownik centralnego zamka z pilotem na allegro, ponieważ miałem tylko oryginalny centralny zamek na kluczyk i mam problem z jego podłączeniem do lancera CB0 1,6 16V z 1997 roku. Otóż rozebrałem drzwi od kierowcy, odnalazłem kostkę i tylko przewód odpowiadający za otwieranie oryginalnego centr. zamka, zaś nie było kabla odpowiedzialnego za zamykanie. Były tam tylko 4 przewody(1 czarny(masa), 2 niebieskie i brązowy) I tylko na tym brązowym jest prąd, zaś na tych niebieskich pojawi się prąd rzędu 0,5 V i po chwili znika. Podłączając centralkę którą kupiłem według różnych schematów drzwi się tylko otwierają, ale już nie chcą zamknąć. Czy nie można polegać na tych kablach w drzwiach i trzeba szukać kabli przy przekaźniku? Przecież powinny być w drzwiach wszystkie kable, bo przecież wszystkie muszą być przy oryginalnym sterowniku... A może muszę podłączyć tą kupioną centralkę inaczej niż jest w schemacie? Bo po prostu brakuje mi jednego kabla odpowiedzialnego za zamykanie, jest tylko odpowiedzialny za otwieranie... Z tego co wyczytałem w tego typu aucie centralny zamek sterowany jest masą. Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze wskazówki co nie tak robię. Z góry dziękuję.
waldi-1 - 08-03-2012, 19:15
mam pytanie, czy do galanta przed liftem nadaje sie sterownik centralnego zamka od galanta po lifcie? niemam pilota do swojego a chce załozyc od nowszego modelu, ponoc te modele przed liftem fabrycznie nie miały pilotow do centralnego zamka
|
|
|