To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB0] STEROWANIE CENTRALNYM ZAMKIEM Z PILOTA

Piotras88 - 19-02-2012, 19:47

sol2,
świetny opis. Ja akurat modelu z tym pilotem, który bananek126p montuje nie polecam, bo podobny wytrzymał u mnie rok x 2 piloty = 2 lata, ale to może dlatego, że pracowałem wtedy dużo w pizzerii i często używałem.
2 lata temu wymieniłem na inny model, przyciski gumowane (tej samej firmy) i jestem bardzo zadowolony, później, jak już jest wszystko zrobione, to wymiana na nową centralkę zajmuje 30 min ;)

bananek126p sprawdź ile masz przewodów od centralki do kierunkowskazów, jak jest jeden, to musisz wlutować diodę do obwodu.

marcinoslaw - 24-02-2012, 22:11

Witam. Kupiłem sterownik centralnego zamka z pilotem na allegro, ponieważ miałem tylko oryginalny centralny zamek na kluczyk i mam problem z jego podłączeniem do lancera CB0 1,6 16V z 1997 roku. Otóż rozebrałem drzwi od kierowcy, odnalazłem kostkę i tylko przewód odpowiadający za otwieranie oryginalnego centr. zamka, zaś nie było kabla odpowiedzialnego za zamykanie. Były tam tylko 4 przewody(1 czarny(masa), 2 niebieskie i brązowy) I tylko na tym brązowym jest prąd, zaś na tych niebieskich pojawi się prąd rzędu 0,5 V i po chwili znika. Podłączając centralkę którą kupiłem według różnych schematów drzwi się tylko otwierają, ale już nie chcą zamknąć. Czy nie można polegać na tych kablach w drzwiach i trzeba szukać kabli przy przekaźniku? Przecież powinny być w drzwiach wszystkie kable, bo przecież wszystkie muszą być przy oryginalnym sterowniku... A może muszę podłączyć tą kupioną centralkę inaczej niż jest w schemacie? Bo po prostu brakuje mi jednego kabla odpowiedzialnego za zamykanie, jest tylko odpowiedzialny za otwieranie... Z tego co wyczytałem w tego typu aucie centralny zamek sterowany jest masą. Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze wskazówki co nie tak robię. Z góry dziękuję.
waldi-1 - 08-03-2012, 19:15

mam pytanie, czy do galanta przed liftem nadaje sie sterownik centralnego zamka od galanta po lifcie? niemam pilota do swojego a chce załozyc od nowszego modelu, ponoc te modele przed liftem fabrycznie nie miały pilotow do centralnego zamka