[97-04]Galant EAxA/W - Kontrolka poduszek powietrznych (błedy P6, 82 )
19sebo20 - 29-01-2012, 19:22
Tak tak bezwypadkowy jezdzielem ze znajomym lakiernikiem kupowac... ktory zapewnial mnie przy kupnie ze samochod jest ok i teraz po ogledzinach w warsztacie sprawdzalismy wszystko i nie wyglada na powypadkowy:) Facet ktory sprzedawal twierdzil ze to wlasnie cos pod siedzeniem nie laczy od kierowcy... w takim razie sprawdze jutro pod siedzeniami kostki.
deejay - 29-01-2012, 19:47
19sebo20 napisał/a: | Facet ktory sprzedawal twierdzil ze to wlasnie cos pod siedzeniem nie laczy od kierowcy... w takim razie sprawdze jutro pod siedzeniami kostki. |
Sprawdz kostki połączeniowe ew. podoginaj piny w nich , ale wszystko rób dla swojego bezpieczeństwa na wyłączonym zapłonie . I tak cie czeka po skonczonej "naprawie " podpięcie pod Muta , lub inny dobry markowy czytnik błędów SRS i skasowanie błedów.
Hugo - 29-01-2012, 21:03
Napiszę po raz kolejny, że u mnie wykasowano błąd SRS w pierwszym lepszym zakładzie elektromechaniki samochodowej. Kilka minut "roboty" i koszt 50 zł, wiec nie piszcie chłopakowi, że tylko ASO. Niech podzwoni, popyta po warsztatach.
deejay - 29-01-2012, 21:11
Hugo napisał/a: | w pierwszym lepszym zakładzie elektromechaniki samochodowej |
Nie każdy go ma pod nosem i wszystko zalezy na jakim sprzęcie pracują .
19sebo20 - 29-01-2012, 21:28
To znaczy ja wlasnie pytalem paru u dwoch probowalem podlaczyc wlasnie na BOSChu ale nie mieli sterownika i nic nie zrobili. Pod silnik podlaczyli sie elegancko a na poduszki nie dali rady. Wiec pojechalem do trzeciego i ten mial inny komputer wlasnie i specjalna wtyczke to Mitsubishi i podlaczyl sie sprwadzil spytalem czy da rady naprawic sprobowal nie dalo sie ani usunac ani naprawic. I powiedzial jakie bledy zapisal na kartce i mowi 50 zl a poduszki trzeba naprawic jesli chcesz przyjedz a napewno zrobimy... i tyle rozmowy... dziwak jakis. poprzednicy jak nie zrobili to nie wzieli ani zlotowki...
komarsnk - 29-01-2012, 21:38
19sebo20 napisał/a: | To znaczy ja wlasnie pytalem paru u dwoch probowalem podlaczyc wlasnie na BOSChu ale nie mieli sterownika i nic nie zrobili. Pod silnik podlaczyli sie elegancko a na poduszki nie dali rady. Wiec pojechalem do trzeciego i ten mial inny komputer wlasnie i specjalna wtyczke to Mitsubishi i podlaczyl sie sprwadzil spytalem czy da rady naprawic sprobowal nie dalo sie ani usunac ani naprawic. I powiedzial jakie bledy zapisal na kartce i mowi 50 zl a poduszki trzeba naprawic jesli chcesz przyjedz a napewno zrobimy... i tyle rozmowy... dziwak jakis. poprzednicy jak nie zrobili to nie wzieli ani zlotowki... |
Trzeba było nie dać po prostu. Usługa nie została wykonana więc nie widzę podstaw do zapłaty. Albo niech teraz kombinuje i znajdzie kogoś kto to zrobi za niego albo niech oddaje kasę pojedź "z kolegą co boks trenuje" (źródło: http://www.joemonster.org...ywany_motocykl_ ) warto posłuchać
Koniec OT
m6riano - 30-01-2012, 07:36
19sebo20, albo czeka cie wizyta na Zlocie w Wawrzkowiźnie w sierpniu i podpięcie u chłopaków(u mnie dopiero za drugim razem udało sie usunąć błąd poduch,ale ABSu już nie...;-)
19sebo20 - 30-01-2012, 17:44
Ooo to nawet i niedaleko kupilem auto a na zlocie planuje a napewno chcialbym przybyc zadebiutować w tego typu zjezdzie:)
KONIEC OT
Co do tematu jade patrzec te poduchy i czujnik.
Matik608 - 09-02-2012, 10:08
Podepnę się pod temat bo mam podobny problem, wczoraj wyszedłem z pracy przekręcam kluczyk a kontrolka SRS nie wiedząc dlaczego nie zgasła dziś sprawdziłem wszystkie kostki wykręciłem poduszkę kierowcy taśma wygląda na cała i nie mam dalszych pomysłów co z tym zrobić
19sebo20, jak sobie z tym poradziłeś?
19sebo20 - 12-02-2012, 12:44
W tym problem ze se nie poradzilem, w moim miescie zaden elektromechanik nie moze usunać błędów tych a co lepsze tylko jednemu dało sie podłaczyć pod poduchy kompem. U reszty sterowniki nie pasowały. A ten co sie podłaczył powiedział jakie błedy ale usunąc nie dał rady. Powiedział ze to wiecej roboty zeby przyprowadzic mu samochod na dzien-dwa to naprawi. Ale 50 zl zgarnał za kompa a nie usunał błedu. a 3 innych nic nie wziel i i nic nie zrobili. czekam na urlop i najbliżej mam do Białegostoku wiec tam sie udam z tym problem. Daj znac co było u Ciebie jestem ciekaw.
ps. Jak elektrych bedzie mial kompa Bosch to nawet nie podłaczaj bo bosch nie ma sterowników do poduch w Misku (u mnie u trzech tak bylo)
m6riano - 12-02-2012, 15:59
19sebo20 napisał/a: | W tym problem ze se nie poradzilem |
Jak nie dasz rady do Zlotu to zapraszam..ja tez miałem wywalony błąd poduch..i u serwisantów z Mitsu dopiero za drugim razem udało sie usunąć błąd...więc jak widać nie jest to takie proste dla ludzi którzy robią codziennie po kilka razy..powiedzieli że 1 raz im sie coś takiego trafiło( błędu nie było a kontrolka świeciła)
19sebo20 - 15-02-2012, 19:06
Ile kosztowało Cie to ??
m6riano - 15-02-2012, 22:20
yyy...ze 30 cm taśmy ledowej..?;-)
win_p - 25-02-2012, 18:28
żeby zaświeciła się kontrolka srs i nie zgasła wystarczy podczas przekręconego zapłonu raz rozłączyć byle jaką kostkę od poduszek. Nawet jak potem się ją podłączy to w galu kontrolka i tak nie zgaśnie, skasowanie takiego błędu kosztuje 50zł i do póki znów się nie zrobi tego samego "wykroczenia " wszystko będzie ok. Skoro świeci to najlepiej poprawić wszystkie kostki, psiknąć jakimś kontaktem w sprayu (jeśli wiemy gdzie jest błąd to właśnie te kostki) skasować błędy i powinna być gitara. nie zawsze zapalona kontrolka oznacza niedziałające podchy, wiem to z autopsji podczas prania auta rozpiąłem siedzenia aby je wyjąć i przekręciłem zapłon aby podnieść szyby błąd się pojawił i nie gasł po złozeniu wszystkiego podjechałem na kompa zapłaciłem 50 zł za 3 minuty roboty i wszystko gra do dziś.
19sebo20 - 04-03-2012, 09:21
Sprzątając samochod wczoraj zobaczyłem ze pod siedzeniem mam rozłaczoną czerwona wtyczke.... CZy to jest od poduszek ?? Ciekawi mnie teraz jak elektryk sprawdzając mówił ze wtyczki wszystkie sa ok. :/ kolejny pewnie ,,mechanik" ktory myslal ze zedrze kase :/
|
|
|