To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji

mjsystem - 02-02-2012, 17:00

alex87 napisał/a:
wyszła z tego niepotrzebna platanina.

Alex, może czasem potrzebna...
Film powinien powstać, ja jestem dwoma rękami za! :twisted:
Może na następnym spocie każdy, kto ma to w głowie przestawi swój scenariusz?? Już mi coś chodzi po głowie :twisted:

alex87 - 07-02-2012, 08:41

widze ze pomysl nie cieszy sie zainteresowaniem - i dobrze. : -)
na poczatku myslalem o 20 osobach. co to jest 20 osob ..
ale wczoraj mając chwile na rozmyslania zmienilem koncepcje.
wlasciwie to potrzeba mi tylko kilka osoba, a dokladnie samochodow.

wstepny scenariusz.

potrzebuje outlandera lub pajero (lub oba) ktory bedzie gdzies tam miedzy drzewami na lesnej sciezce przy spokojnej muzyce sobie pomykał. zmiana sceny, dynamiczna muzyka i czarny galant sciaga sie z evo po trasie (zeby znow nie bylo pretensji to biore to na siebie, potrzeba tylko evo lub drugiego gala).
nastepnie na przyklad do takiego spacestara pakuje sie rodzinka i jedzie sobie nad jeziorko.
Slawuś mialem problem ze zdiagnozowaniem charakteru lancera sportback ale wlasie wkrecilem Ci go w role - po wyjsciu ze sklepu przyjmuje zakupy i jedzie.
z coltami mozna jakies wiraze jak na kjs'ach. takie normalne w kaskach i ze slupkami.

generalna geneza/przeslanie: chcialbym pokazac uniwersalnosc samochodow marki mitsubishi oraz to iz kazdy z tych samochodow ma jakis swoj charakter (przeznaczenie).
a na koncu wszystkie te auta spotykają się albo na podziemnym w silesi albo na dachu i na koniec takie krotkie ujecie kierowcy z samochodem (cos jak w filmie o mustangach).

generalnie wyjdzie z tego bardziej klip/reklama dla miśków ale mysle ze to dobry pomysl.

bedą potrzebne:
- walkie-talkie (czy jak to sie tam pisze - krotkofalowki do komunikacji podczas krecenia scen).
- przydaloby sie cos z uchylaną tylko szybą w klapie by kamerzysta mogl jechac w bagazniku do kilku scen.
- tak jak wczesniej mowilem potrzebuje aby ktos zmonotwal stelaz z gwintem by mozna bylo dac kamerke na zewnatrz auta.
- trzeba pozyczyc koszyk z hipermarketu ale najlepiej taki spod castoramy - na tej plaskiej platformie by kamerzysta mogl plynnie nagrywac ujecia ale jednoczesnie i nisko - na wysokosci swiatel czego nie zrobi ze zwyklego koszyka.

ogolny zarys macie. czas pedzi szybko. juz minely dwa tygodnie od spotkania w kato i jego zrodzenia. nim sie obejrzymy a bedzie juz marzec i pogoda do krecenia.

takze prosze sie zapisywac bo liczba miejsc ograniczona : -D

Hubeeert - 07-02-2012, 08:50

alex87 napisał/a:
czarny galant sciaga sie z evo po trasie

Tym zdaniem wykluczyłeś z nagłówka logo Mitsumaniaki.

mjsystem - 07-02-2012, 14:44

Hubeeert napisał/a:
Tym zdaniem wykluczyłeś z nagłówka logo Mitsumaniaki.

Hubert, spokojnie, sa takie tricki, żeby efekty były, a przepisy nie zostaną złamane :mrgreen:

alex87 napisał/a:
Slawuś mialem problem ze zdiagnozowaniem charakteru lancera sportback ale wlasie wkrecilem Ci go w role - po wyjsciu ze sklepu przyjmuje zakupy i jedzie.

No to mnie Alex chesz za tatusia zrobić :twisted: Ale koncepcja fajna.
Wszelkie szybsze sekwencje pójdą na tor, tak, zeby było wszystko było zgodne z prawem.

Morfi - 07-02-2012, 19:17

zobacze jak jest z dostepnościa toru autodrom w chorzowie. A ja myslałem, że stane na 1/4 mili z tatusiem Śławusiem :D Musze sie dowiedzieć kiedy będzie 1/4 mili gdzieś w naszym regionie. W zeszłym roku legalne były w sosnowcu :P
mjsystem - 07-02-2012, 20:37

Morfi napisał/a:
zobacze jak jest z dostepnościa toru autodrom w chorzowie. A ja myslałem, że stane na 1/4 mili z tatusiem Śławusiem Musze sie dowiedzieć kiedy będzie 1/4 mili gdzieś w naszym regionie. W zeszłym roku legalne były w sosnowcu

Dobrze, dobrze, wyjme te 100kilo z bagaznika :mrgreen:

alex87 - 07-02-2012, 22:04

ej, przepisy na a4 pozwalają jechać 140km/h takze jak nie widze zadnego problemu z ujeciami w zakresie tej predkosci. wiadomo ze dynamiczne przyspieszanie to zakres 3go biegu, badz co badz zwykle v6 nie ciagnie przy wiekszych predkosciach az tak aby to sie nadawalo na filmik.

ale dobra, koledze hubertowi sie to nie podoba - jego problem, nie musi brac udzialu.
lepiej myslcie o znajomych kto jakie ma auta.
Morfii o cwiartce tez myslalem ale chcialem tutaj zestawic eclipsa i 3000gt.
choc o eclipsa 4g63t jest ciezko, wiec tu juz zostają tylko ujecia aby to wygladalo ze ma jakies szanse z 3000 (choc pewnie i o tego bedzie ciezko).

w temacie o miskach widzialem ze ktos sprzedal jednego miska ale ma pajero : -D

Slawek - jak widzisz inny charakter sportbacka to nie widze przeszkod aby pelnił inną rolę.
to poki co jest ogolny zarys. ale musi to miec by krecic konkretne ujecia.

fakt faktem poki co i tak brakuje skladu a dni uciekają.

na spocie w katowicach byly mlode chlopaki coltami - mam nadzieje ze moge na nich liczyc.

aby generalnie nie gadac o niczym propoznuję rozpocząć listę osob chetnych do wziecia udzialu w projekcie.

1. Artur - czarny galant sedan - mam kolezanke z coltem ktora jezdzila w s4 i mogę ją wciagnac.

i prosze aby kopiowac tą liste i dopisywac siebie oraz osoby ktore mozecie zaangazowac

MartinMM - 07-02-2012, 23:08

1. Artur - czarny galant sedan - mam kolezanke z coltem ktora jezdzila w s4 i mogę ją wciagnac.
2. Martinos - owszem mój Misiu sprzedany ale jak bedize trzeba to pojawie sie P4.

Hubeeert - 08-02-2012, 08:15

alex87 napisał/a:
koledze hubertowi sie to nie podoba - jego problem, nie musi brac udzialu.
Tak się składa młody człowieku, że Mitsumaniaki to znak towarowy zastrzeżony i jeden z założycieli Klubu MUSI wyrazić zgodę na jego użycie. Tak się całkiem przypadkiem składa, że jestem w tym gronie.

Nie podoba ci się? Twój problem.

[ Dodano: 08-02-2012, 08:25 ]
alex87 napisał/a:
ej, przepisy na a4 pozwalają jechać 140km/h takze jak nie widze zadnego problemu z ujeciami w zakresie tej predkosci. wiadomo ze dynamiczne przyspieszanie to zakres 3go biegu, badz co badz zwykle v6 nie ciagnie przy wiekszych predkosciach az tak aby to sie nadawalo na filmik.

Pomijasz pewien istotny aspekt całej sprawy - na takie nagrywanie na publicznej drodze otwartej dla ruchu trzeba mieć zezwolenia, aby je otrzymać trzeba mieć pozytywne opinie od Policji itd.
Cały pomysł jest fajny, ale nieprzemyślany i w obecnej formie nie widzę szans na jego firmowanie szyldem Mitsumaniaki.

Bartek - 08-02-2012, 08:46

Cytat:
Cały pomysł jest fajny, ale nieprzemyślany i w obecnej formie nie widzę szans na jego firmowanie szyldem Mitsumaniaki.

Popieram każdą literę tego cytatu :)

mjsystem - 08-02-2012, 09:32

2. Martinos - owszem mój Misiu sprzedany ale jak bedize trzeba to pojawie sie P4.
3. mjsystem- warunek, że wszystko odbywa się w świetle przepisów, sekwencje reklamowe ok(nie łamią przepisów KRD), sekwencje prędkościowe poza terenem dróg publicznych, ew. za pozwoleniem organów Policji(jest to do zrobienia).Mogę być tym tatusiem z zakupami, tylko kto za zakupy zapłaci :mrgreen:

PS Alex. Hubert i Bartek, jak zauważyłeś są sczególnymi członkami forum i odpowiadają za działania prawne oraz reprezentację.

Poczytaj to:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64144

i to:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15923

Więc nie chodzi o to czy powstanie film(takich jest tysiące na youtubie) tylko czy powstanie pod szyldem MitsuManiaki. :wink:

Jackie - 08-02-2012, 09:38

alex87, zapał godny podziwu i kibicuję Ci jak umiem, niemniej nie ma również mojej zgody (a to już 3 z 4) na propagowanie łamania prawa pod szyldem MM. Jeżeli potrzebujesz dobrych ujęć - pomogę. Tor Miedziana Góra jest do osiągnięcia (SJS to bardzo bliska mi firma ;) ) Tam można jechać (o ile ktoś umie bo pała na prostej to zabawy dla grzecznych dzieci ;) ) bardzo szybko i w dodatku masz miejsca do robienia ciekawych zdjęć ( adrenaline nakręciło fajny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=G-Q07r7uW3Q ). Jeżeli chcesz coś zrobić fajnego - wesprę jak umiem ale na druciarstwo się nie zgodzę.
Pozdrawiam

Firebee - 08-02-2012, 12:12

alex87, jako ostatni z założycieli (i jest 4 z 4) nie wyrażam zgody na używanie logo MitsuManiaki pod jakąkolwiek postacią w filmie produkowanym przez Ciebie (oczywiście, jeżeli film będzie promował wyścigi, nieprzepisową jazdę, itp. itd.. Wszelkie inwencje zgodne z Prawem są mile widziane, np. filmik przygotowany przez kolegę Derpina, który swoimi czasy był na naszej stronie głównej)

Logo MitsuManiaki, jak to jest zresztą dokładnie opisane pod tym linkiem http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64144 , chronione jest prawami autorskimi oraz zgłoszone jest w urzędzie patentowym.

Oczywiście nie możemy Tobie zabronić produkowania filmów i nie zabraniamy.
Podkreślam jednak, że w żaden sposób nie może on być kojarzony z naszym Klubem (łącznie z naklejkami na samochodach, jeśli takie są, powinny być zamazane).

Pozdrawiam
Firek

mkm - 08-02-2012, 13:34

alex87, może najpierw skręć "reklamówkę", ze swoim autem.
Pozwoli to zobaczyć jakie masz możliwości.

Jackie - 08-02-2012, 14:14

mkm napisał/a:
Pozwoli to zobaczyć jakie masz możliwości.

Ależ tu nie chodzi o możliwości! Chodzi o reprezentację Klubu i respektowanie jego zasad. Mam serdecznie głęboko czy będzie to kręcony profi czy też komórką ;) byleby było zgodne z naszym pomysłem na Klub.
Pozdrawiam