To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Problem z odpaleniem MSS 1.6

eve1988 - 17-09-2014, 20:29

No faktycznie po glebszej lekturze macie racje, a ja caly czas myslalem ze w cari 1.6 i ss 1.6 to te same silniki siedzą :)
Widze ze nie tylko ja mialem z tym problem na allegro handlarze tez sa w bledzie ;)

OT zamykam.

kisian - 18-09-2014, 10:46

eve1988 napisał/a:
4g18 byl montowany w ss, czym on sie rozni od 4g92?

Moc 98KM. Różnice? zapewne pojemność, różnią się "wysokością" 4G18 ma krótsze fajki świec, więc kable od Carismy wystają ok 0,5 - 1cm nad otwór w pokrywie zaworów. W większości katalogów jest namieszane z tymi silnikami, więc najprostszą metodą szukania np. kabli WN jest brać te od MSS 1,3 lub od Colta 1,3. 4G18 był też montowany w Lancerach CSO i Protonach Waja. Swoją drogą to do dzisiaj nie mogę zrozumieć po co było tworzyć kolejny silnik 1,6 mając już 4G92????

Więcej na Wiki:
http://en.wikipedia.org/w...ion_engine#4G18
http://en.wikipedia.org/w...4G9_engine#4G92
Oczywiście pamiętamy że dane te mogą być błędne jak to bywa w Wikipedii.

radocha44 - 21-09-2014, 10:14

No i dzisiaj na pych odpalalem. Nie było wyjścia bo w trasie. Zamówie nowy rozrusznik, nie chce mi się kombinowac. Mechanik zeszmacił.

[ Dodano: 25-09-2014, 17:24 ]
Autko dziś odebrane od mechanika... poszedłem do innego bo tamten stracił poje zaufanie. Zamówiłem rozrusznik - z dostawą 200 zeta... wymiana - robocizna 80 zeta.. znośnie. Uszkodzone do wymiany osłony przegubów mam jeszcze. Orientuje się ktoś jaki będzie tego koszt?

wrocek - 26-06-2016, 10:43

Dopisuję się do tematu: Wymiana rozrusznika. Zaciekawiła mnie również informacja dostępu od strony filtra powietrza. Za pierwszym razem nawet nie znalazłem rozrusznika po zdemontowaniu filtra. Podjechałem do mechanika i dopiero mnie oświecił :shock: Rozrusznik od spodu to gimnastyka jakiej na lewarku lepiej nie próbować. Raz jeszcze zdemontuję filtr powietrza i stamtąd postaram się podejść. Pytanie jednak mam: Czy trzeba jeszcze coś dosmarować czy zaoleić przy wymianie ?

Znalazłem rozrusznik i nic więcej z nim nie zrobię. Od filtra powietrza nawet nie widać co się robi, z lewej strony widać tylko kopułkę, od dołu osłona, rura i wiele, wiele przewodów które trzeba poprzestawiać żeby się do tego dostać. Nie jest dobrze. Jadę do serwisu.

szczupak - 09-08-2016, 17:07

Ja miałem te same objawy w swoim miśku, rozebrałem rozrusznik był cały upaprany brudem ze zużytych szczotek i kurzu, wymieniłem nowy szczotko trzymacz dałem nowe szczotki, dokładnie wyczyściłem i przesmarowałem i jest wszystko ok, pali za pierwszym razem.