To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - coś o radiach i zmieniarkach w miśkach

Robson86 - 04-12-2007, 16:18

adams12 napisał/a:
jesli wtyczki pasuja do Twojego auta to powinno banglac - rzadko sie zdarza zeby gdzies cos bylo jakos magicznie krossowane

w sumie racja :) ...ale znalazlem przed chwilka inna sprawe...a w zasadzie oprocz tego zasilajacego (laczacego sie z radiem) kabla jest tez inny z dwoma koncowkami (rozdwojony) nie mam pojecia do czego :( ...jego tez 3eba laczyc z czyms???
to fota tego kabelka...

Pozdroo

Anonymous - 04-12-2007, 16:45

ten co sie laczyl z radiem to sygnalowy a nie zasilajacy
te dwa kable ktore pokazales powyzej moga byc zasilajace - ale nie daje gwarancji

Robson86 - 04-12-2007, 17:02

czyli je tez jakims cudem musze przeprowadzic do radia...pieknie :?
mission imposible :evil:
Dzieki za pomoc adams12,
pozdroo

Anonymous - 04-12-2007, 17:35

poczekaj
chyba sie nie zrozumielismy
1. ladnie sfotografuj to co masz widoczne i mozliwe do podlaczenia do radia

Robson86 - 04-12-2007, 19:34

http://www.allegro.pl/ite...ki_kenwood.html
zalicytowac :?: ...to jest chyba ten kabelek :?: (gosc mi napisal ze 13DIN) Cena niezla wiec...
Pozdroo

Anonymous - 04-12-2007, 19:59

tylko tamto to meski kabel z dwoch stron a Tobie potrzeba aby z jednej mial zenska koncowke co do tych dwoch wystajacych pipkow to pojecia nie mam - dla mnie wygladaja jak zasilanie...
Robson86 - 04-12-2007, 21:22

adams12 napisał/a:
tylko tamto to meski kabel z dwoch stron a Tobie potrzeba aby z jednej mial zenska koncowke

rzeczywiscie.... :?
adams12 napisał/a:
co do tych dwoch wystajacych pipkow to pojecia nie mam - dla mnie wygladaja jak zasilanie...

dziwna sprawa, moze jutro podjade z nia do jakiegos warsztatu hi-fi to mi podpowiedza co do czego i z czym :)
Dzieki adams12 za pomoc :)
pozdroo

Chooper - 04-12-2007, 21:29

Robson86 napisał/a:
rzeczywiscie.... :?

zawsze można pokusić sie o poszukanie przejściówki lub zamówić taki kabelek o ludzi, którzy sie tym trudnią. POpytaj na początek tych alegrowiczów, bo może niejeden robi takie kabelki, a ja pomysle, bo gdzieś kiedyś maiłem namiary na takiego jednego co to własnie robił kable wszelkiego rodzaju i głośniki home made co to grały lepiej niż markowe...tylko gdzie ja to mam... :roll:

a ten drugi kabel to raczej zasilanie, jedno idzie w mase, a drugie do przewodu "Remote" z kostki radia.

efekt taki, że zmieniara bangla tylko wted,y gdy bangla radio,

Robson86 - 04-12-2007, 22:01

a kabelek np. blaupunkta :? ...bedzie pasowal :?: :?: wszystko niby takie same i wejscia sa inne :)
Chooper napisał/a:
POpytaj na początek tych alegrowiczów, bo może niejeden robi takie kabelki

paru osobom juz wyslalem wiadomosci
Chooper napisał/a:
a ja pomysle, bo gdzieś kiedyś maiłem namiary na takiego jednego co to własnie robił kable wszelkiego rodzaju i głośniki home made co to grały lepiej niż markowe...tylko gdzie ja to mam...

Dzieki piekne :)
Pozdroo

Robert - 06-12-2007, 16:44

Robson86 napisał/a:
hmm blaupunkt ...bedzie pasowal

ja bym wzial. Cena jest ok i jak juz ktos wspomnial jesli wyjscia pasuja to raczej na 100% bedzie pasowal.
pzdr.

Anonymous - 06-12-2007, 23:10

pomocy!
kupiłem zmieniarkę 10cd (CD-5852CE), mam radio RX-1E94WT.
Proszę o pomoc w skompletowaniu kabli....
AndyLee

Robson86 - 08-12-2007, 22:39

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276694641
no i sobie kupilem kabelek :) mam nadzieje ze bedzie pasowal :) jak dostane i popodlaczam to dam znac jak mi to wyszlo wszystko :)
Pozdroo i dzieki wszystkim za pomoc :)

Robert - 09-12-2007, 14:31

Jak popodłączasz wszystko to daj znać czy działa itp.
pzdr.

Robson86 - 09-12-2007, 14:37

Apropos mam jeszcze pytanko do osob znajacych sie na sprzecie audio :)
Dzis przymirzylem sie do podlaczenia zmieniarki do mojego radyjka. Podlaczylem kabelek "sygnalowy" i zasilanie czerwony do kostki z "+" a czarny do masy. Efekt swiatelko na zmieniarce sie swieci, ale ani radio po nacisnieciu przycisku CD nie wlacza zmieniarki, ani nie m,oge za nic wyciaganac magazynka...qrcze jakby nie zintegrowany ten sprzet byl czy cos...
No i teraz juz nie wiem czy oodac ten sprzet do jakiejs firmy zajmujacej sie sprzetem audio czy probowac samemu jakos to popodlaczac znowu...
aha zrobilem sobie taki mierniczek z zaroweczki - prad jest na wszystkich kabelkach...
Orientujecie sie moze w czym tkwi problem :?: Slyszalem o jakims integrowaniu sprzetu w serwisie (aso) moze tu lezy problem... :?
Pozdroo i z gory dzieki za odpowiedz

Anonymous - 14-12-2007, 00:49

hello.
Już około dwa tygodnie motam się w poszukiwaniu okablowania do zakupionej zmieniarki (przy okazji dzięki wielkie dla Robson'a 86 za cierpliwość i pomoc) i nici z tego. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Mam sprze a nie mogę go ożenić z radiem i odpalić aby go sprawdzić!!!!!
Jak ktoś ma jakiś pomysł to plissss pomóżcie!
AL