Radomskie - Poszukuję
temen - 27-03-2012, 21:23
galantfanradom napisał/a: | Dobry blacharz/lakiernik. Temat rzeka! Czy tacy jeszcze w ogóle istnieją czy wymarli z dinozaurami? |
weź nie strasz.
Jak w jakimś temacie przeczytałem, że za zrobienie jednej repeturki potrafią krzyknąć sobie 1500zł to chyba biorę urlop i uczę się samemu jak zrobić.
galantfanradom - 27-03-2012, 21:29
Nie straszę. Widziałem efekty pracy przynajmniej kilku "specjalistów". Czasami miałem wrażenie, że pędzlem malował
temen - 27-03-2012, 21:33
galantfanradom napisał/a: | Nie straszę. Widziałem efekty pracy przynajmniej kilku "specjalistów". Czasami miałem wrażenie, że pędzlem malował |
Może poproszę o portfolio..
Metoda3 - 27-03-2012, 21:56
Masakra jest wybrać warsztat blacharsko lakierniczy. Ja kombiaka przed jego koncem leczyłem reperaturkami i potem dwukrotną polerką, ale i tak pod pewnymi kątami widać było przy nadkolach mgiełkę natryskiwanej farby. Tylko fabryczne lakierowanie jest lux. Czasami lakiernikom się uda zbliżyć się do ideału. Tylko czy to się trafi akurat przy naszym samochodzie pewności nie ma.
motke - 28-03-2012, 08:51
endrju003 napisał/a: | A rozmawialiśmy o lakierniku ? |
Oczywiście. Powiedziałeś że nie masz takiego którego mógł byś polecić, bo sam nie sprawdzałeś. Może się nie zrozumieliśmy
temen napisał/a: | zrobienie jednej repeturki potrafią krzyknąć sobie 1500zł |
Za takie pieniądze to szkolenie i sprzęt można nabyć.
Zaraz po świętach wstawiam swojego do jakiegoś lakiernika to ocenicie efekt pracy
endrju003 - 28-03-2012, 15:03
motke napisał/a: | Oczywiście. Powiedziałeś że nie masz takiego którego mógł byś polecić, bo sam nie sprawdzałeś. Może się nie zrozumieliśmy
|
Właśnie sprawdziłem lakiernika tego z Milejowic na Civicu i mogę go polecić , malowałem również kiedyś u Mariusza z Garna koło Wolanowa i też byłem zadowolony (robi super polerkę samochodu )
galantfanradom - 29-03-2012, 20:48
To gdzie w końcu motke wstawiasz?
motke - 29-03-2012, 22:04
ulicy nie znam. Odbija się od warszawskiej za strażą pożarną w lewo. Gość wydaje się znać na rzeczy. Samochody na placu były całkiem nieźle zrobione. Kolega u niego malował i jest zadowolony.
temen - 30-03-2012, 01:00
motke napisał/a: | ulicy nie znam. Odbija się od warszawskiej za strażą pożarną w lewo. Gość wydaje się znać na rzeczy. Samochody na placu były całkiem nieźle zrobione. Kolega u niego malował i jest zadowolony. |
A dużo Cię wyniesie?
motke - 30-03-2012, 09:50
za 3 elementy + malowanie kielichów ok. 700zł. Z mojego doświadczenia to pewnie jeszcze dojdzie ze 100zł
koliber124 - 30-03-2012, 17:43
motke napisał/a: | za 3 elementy + malowanie kielichów ok. 700zł. Z mojego doświadczenia to pewnie jeszcze dojdzie ze 100zł |
poczekamy na efekty. z drugiej zaś strony nie widziałem jeszcze "pracy" idealnie wykonanej.
nie mniej jednak życzę Ci motke obyś to Ty był z malowania zadowolony. Głupi się nie pozna a mądry nic nie powie - ot to powiedzenie mi się podoba
artyro - 06-04-2012, 18:15
witam podepne sie pod temat ja za okolo tydzien oddaje gala do zrobienia reperaturki nie znam lakiernika dostalem numer od znajomego jak wyjdzie wszystko ok podam jego numer a ogarnie mi to za 800 zl 3 elementy jego materjal
temen - 07-04-2012, 12:51
artyro, jeśli możesz to również daj znać jak efekty, może jakieś zdjęcia..
motke - 10-05-2012, 19:38
mam dziś jakiegoś niefarta. Nie dość że miesiąc temu autko miałem u lakiernika to dziś cofając zahaczyłem o słupek i rozwaliłem zderzak tylny . I znów będzie powtórka z rozrywki. Więc bardzo możliwe że na spot nie dotrę. Chyba że lakiernik nie będzie miał czasu to wtedy się zjawię.
Teraz pytanie. Czy ktoś ściągał zderzak tylny i wie na ilu śrubach się on trzyma, jak z dostępnością?
Metoda3 - 10-05-2012, 20:22
motke napisał/a: | mam dziś jakiegoś niefarta. Nie dość że miesiąc temu autko miałem u lakiernika to dziś cofając zahaczyłem o słupek i rozwaliłem zderzak tylny . I znów będzie powtórka z rozrywki. Więc bardzo możliwe że na spot nie dotrę. Chyba że lakiernik nie będzie miał czasu to wtedy się zjawię.
Teraz pytanie. Czy ktoś ściągał zderzak tylny i wie na ilu śrubach się on trzyma, jak z dostępnością? |
Witam!
Ja zdejmowałem tylny zderzak i masz tam 8 albo 10 śrub i na dwóch wysokościach. Część z nich odkręcisz od spodu ale kilka niestety tylko z bagara i chyba musisz lampy też wyjąć. Jeśli chcesz to mój zderzak z kombiaka jest cały. Nie wymaga klejenia jest na nim jeden defekt, ale jak coś to się dogadamy. Masz tel to dzwoń.
|
|
|