To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę

MKV - 27-05-2012, 21:12

polaff napisał/a:
Na temat głośników się nie wypowiem.
Jeśli chodzi o radio to też bardzo mi zależy na zestawie głośnomówiącym.

JA prawdopodobnie w tym tygodniu kupię to radio i będę chciał od razu je uruchomić.
Oczywiście jak tylko będą pierwsze wrażenia to zdam relację :)

No to czekam i narazie wstrzymuję się z zakupem :)

polaff - 27-05-2012, 21:15

MKV napisał/a:
narazie wstrzymuję się z zakupem

ehhh...

I znów jestem królikiem doświadczalnym :D :mrgreen:

MKV - 27-05-2012, 21:55

polaff napisał/a:
MKV napisał/a:
narazie wstrzymuję się z zakupem

ehhh...

I znów jestem królikiem doświadczalnym :D :mrgreen:

Ktoś zawsze musi :P
Jak już zamówiłeś to radyjko to tak czy tak będziesz wiedział jak działa a podobno mądry jest ten kto się opiera na doświadczeniach innych ;)

polaff - 27-05-2012, 22:38

Właśnie jeszcze go nie zamówiłem. jestem bardzo ostrożny w zakupach na allegro, A ten sprzedawca z linku nie odpisał na e-mail więc od niego nie biorę jeśli do jura to 16:00 nie odpisze.
Wygląda więc na to, że co do sprzedawcy również Ci doradzę.

MKV - 27-05-2012, 23:06

polaff napisał/a:
Właśnie jeszcze go nie zamówiłem. jestem bardzo ostrożny w zakupach na allegro, A ten sprzedawca z linku nie odpisał na e-mail więc od niego nie biorę jeśli do jura to 16:00 nie odpisze.
Wygląda więc na to, że co do sprzedawcy również Ci doradzę.

Może gdzieś wyjechał na weekend- to tylko człowiek a doświadczenie na allegro widzę ma spore. Jakby co to nie on jedyny przecież takie radyjka sprzedaje ;)

polaff - 27-05-2012, 23:16

MKV napisał/a:
Jakby co to nie on jedyny przecież takie radyjka sprzedaje

tak, ale cenę ma najlepszą.

[ Dodano: 04-06-2012, 19:54 ]
Mam zainstalowane.
Radyjko całkiem spoko i wcale źle nie gra.

Polecam za tą kasę jest naprawdę super.

Mam jedynie problem z prawidłową instalacją automapy strasznie mi się muli.

MKV - 05-06-2012, 01:27

polaff napisał/a:
MKV napisał/a:
Jakby co to nie on jedyny przecież takie radyjka sprzedaje

tak, ale cenę ma najlepszą.

[ Dodano: 04-06-2012, 19:54 ]
Mam zainstalowane.
Radyjko całkiem spoko i wcale źle nie gra.

Polecam za tą kasę jest naprawdę super.

Mam jedynie problem z prawidłową instalacją automapy strasznie mi się muli.

Ale sama instalacja czy działanie AutoMapy ?

polaff - 05-06-2012, 05:58

muli się działanie AM, ale:
1. jedyna wolna karta pamięci jaką miałem to stare 2 GB, teraz zainstalowałem na 4GB SDHC i jest prawie super :) chodzi przyzwoicie.
2. Zainstalowałem starszą wersję bo ktoś w necie napisał, że ta 6.10 się muli. zainstalowałem jak będę miał chwilkę to poszukam innych młodszych wersji i ewentualnie kupię jeszcze szybszą kartę.
Myślę, że z AM będzie spoko.
Co do reszty to wypowiem się jak po testuję. Generalnie jest ok. TV podczas jazdy nie działa. Może jak pojadę do Bydgoszczy lub innego większego miasta będzie coś z tego ale u mnie lipa.

sampler - 05-06-2012, 08:15

musisz dac najszybsza wersje karty. AM 6.10 ma troche wiecej wodotryskow ale mapy z niej chodza na wersji 6.9 ktora jest delikatnie szybsza. Pozatym pokombinuj z ustawieniami w AM pasek wykorzystania pamieci sproboj dac na max. A te 2 din ma jakas tv na pokladzie?
polaff - 05-06-2012, 11:10

sampler napisał/a:
A te 2 din ma jakas tv na pokladzie
ma DVBT nie sprawdzałem jeszcze jak działa w dużym mieście.
Dziś przejechałemjuż ponad 230km z tym radiem i jest ok. Nawet brzmi przyzwoicie.
Na chwilkę obecną widzę dwa problemy - radio a w zasadzie antena - normalna przypadłość gala (tylko nie wiem jak zabrać się za diagnozę i usunięcie usterki). Drugi problem to co prawda automapa na karcie SDHC chodzi przyzwoicie ale podczas kliknięcia ikonki wyłącz sie zawiesza...

sampler - 06-06-2012, 12:38

Jeszcze jedno info dla was. Ten sprzet ma system WIN CE wiec automapa 6.10 bedzie ostatnia ktora pojdzie na tym sprzecie. Nowsze wersje juz nie beda mialy wsparcia pod CE
swinks_UK - 06-06-2012, 14:02

polaff napisał/a:
... ma DVBT nie sprawdzałem jeszcze jak działa w dużym mieście.
...
Na chwilkę obecną widzę dwa problemy - radio a w zasadzie antena - normalna przypadłość gala (tylko nie wiem jak zabrać się za diagnozę i usunięcie usterki)....

Niestety, typowe dla produktów z chińskiego marketu - bardzo słaba czułość wejścia antenowego, i brak odporości na szumy na częstotliwiościach harmonicznych. Wszystko ogarniane na tanim scalaku na w.cz.
To daje radę w Azji, gdzie częśtotliwosci jeszcze nie są zawalone różnym śmieciem jak GSM, WiFi, alarmy, monitoringi, DVB-T, DAB itd.
Dla przykładu te radia prawie w ogóle nie daja rady w UK, gdzie szum tła jest kolosalny (do 30dB).
Radzę jednak w przyszłości się rozejrzeć za markowym 2din, 2 razy drożej, ale płacisz za porządnie zestrojone w.cz z prawdziwego zdarzenia a nie bylejaki scalaczek.

polaff - 06-06-2012, 14:19

swinks_UK, niestety nie masz racji tym razem bo to radio gra zdecydowanie lepiej niż grąło wcześniej zamontowane MEX750RDS Mitsubishi. U mnie jest typowy dla gala problem z anteną - muszę zdjąć podsufitkę w bagażniku i sprawdzić co i jak tylko nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Co do jakości tunerów to dla przykładu podam: mondeo odbierałem razemz kumplem(ja kombi on liftbeka) ja brałem 2 din chińczyka on 2 din sony bez navi - tak samo mu nie gra radio jak mi :(

[ Dodano: 06-06-2012, 14:20 ]
sampler napisał/a:
Ten sprzet ma system WIN CE wiec automapa 6.10 bedzie ostatnia ktora pojdzie na tym sprzecie

a tego nie wiedziałem, ale tym autem jeżdżę głownie w PL a po ostatnich wydarzeniach jestem na 100% przekonany, że w najbliższym czasie nic w polskiej infrastrukturze się nie zmieni więc niewielki ból :mrgreen:

swinks_UK - 06-06-2012, 14:58

polaff napisał/a:
swinks_UK, niestety nie masz racji tym razem bo to radio gra zdecydowanie lepiej niż grąło wcześniej zamontowane MEX750RDS Mitsubishi. U mnie jest typowy dla gala problem z anteną - muszę zdjąć podsufitkę w bagażniku i sprawdzić co i jak tylko nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Co do jakości tunerów to dla przykładu podam: mondeo odbierałem razemz kumplem(ja kombi on liftbeka) ja brałem 2 din chińczyka on 2 din sony bez navi - tak samo mu nie gra radio jak mi :(

Znaczy, nie macie w Polsce jeszcze tak wysokiego poziomu zakłóceń jak w bardziej zaawansowanych technologicznie krajach. :wink:
Testowałem już naście zestawów z Azji, zawsze w.cz. było słabą stroną. Zresztą... nie ma o co kruszyć kopii skoro jesteś zadowolony. :mrgreen:

karolgt - 06-06-2012, 15:02

spróbuj iGO.

No chyba że masz już kupioną AM. Sprawdzę jaką ja mam wersję i dam znać.
Muli troszkę ale się nie zawiesza wcale.