Sport - Inne - EURO 2012
Marcin-Krak - 09-06-2012, 13:15
sieegurd napisał/a: | Może nie kozła ofiarnego, ale trochę dał ciała Może przestanie świrować, tylko skupi się na grze, bo ma szansę stać sie najlepszym bramkarzem na świecie Ale już raczej nie zagra na Euro
|
Bo?
Nie wystarczająco głośno krzyknął do Wasyla? Gmoch powinien rozrysować do spółki z Engelem czy Szczęsny by wybił piłkę wychodząc, czy się by z nią minął
Karny? Co miał zrobić? Puścić czy liczyć a może się uda, albo od razu brać i ciosem karate z półobrotu powalić Greka
Coś jeszcze źle zrobił ?
Morfi - 09-06-2012, 13:19
Teraz Przemysław Tyton ma swoje 5 min
sieegurd - 09-06-2012, 14:16
Marcin-Krak napisał/a: | Nie wystarczająco głośno krzyknął do Wasyla? |
Nie słyszałem Marcinie
Marcin-Krak napisał/a: | Gmoch powinien rozrysować do spółki z Engelem czy Szczęsny by wybił piłkę wychodząc, czy się by z nią minął |
Nie oglądam komentarzy na TVP bo mnie denerwują spece
Marcin-Krak napisał/a: | Karny? Co miał zrobić? Puścić czy liczyć a może się uda, albo od razu brać i ciosem karate z półobrotu powalić Greka |
Wg mnie puścić, bo wydawało mi się, że piłka dość mocno leciała i może Grek by jej nie siegnął Muszę raz jeszcze oglądnąć tę sytuację, zanim coś wiecej napiszę
Zobaczyłem raz jeszcze powtórkę i Grek spokojnie wbiłby piłkę do bramki. Taki los, oby Przemkowi się bardziej poszczęściło
gzesiolek - 09-06-2012, 15:32
Ja tez na spokojnie musze obejrzec ale z kilku kontrowersji moje zdanie bez dokladnej analizy:
1) kartki dla Greka zbyt pochopne... i wg mnie wcale naszym nie pomogly...
2) karnego za reke Perkisinskiego byc nie powinno, ot normalnie w lidze takie sytuacje gwizdze sie na 50%, w pucharach na 30%, a tutaj jednak gospodarzom sie takiej krzywdy nie robi...
3) bramka jednak zawalona przez Szczesnego... Wasyl szedl z napastnikiem do konca... szczesny powinien widziec ich obu i wyczekac, a nie zgrywac bohatera... nie jest to wina w 100% Szczesnego, ale juz w 80% tak...
4) karny i czerwona kartka - nie mozna winic Szczesnego... zawalila obrona... w takiej sytuacji bramkarza rozlicza sie tylko w dwoch stanach, nie ma bramki jest bohaterem, jest bramka jest katem dla obroncow ktorzy taka sytuacje sprokurowali... tutaj bramki nie ma, dzieki Tytoniowi... a Szczesny wraz Tytoniem powinni zrobic kocuwe obronie...
Generalnie pod wzgledem umiejetnosci graly dwie dosc przecietne druzyny, ani Polska ani Grecja nie wygladaja na takich co by mogli powalczyc z Rosja i Czechami... zwlaszcza z punktu widzenia widza drugiego meczu...
No, ale mecz meczowi nie rowny... mam nadzieje ze zarowno my jak i Grecy jeszcze innym krwi napsuja...
A meczu nie wygralismy bo przegralismy go fizycznie... bo jak pod wzgledem szybkoci, dynamiki w pierwszej polowie i zmeczenia materialu w drugiej... Polska nie odstawala do Grecji, a w pierwszych 20minutach wrecz dominowala... to niestety przez wiekszosc meczu odstawalismy fizycznie i silowo... walczylismy, silowania bylo co niemiara... kopania po kostkach i goleniach tez... popychania i uszczypliwosci nie brakowalo... ale i tak 80% gornych pilek w sordku zgarniali Grecy... w zwarciu i zatawie tez w wiekszosci wypadkow wychodzili zwyciesko... poki byly sily duzo odzyskiwalismy na podwojeniu, potrojeniu i sila zlego na jednego i wykopanie spod nog wraz z nogami zastawianej pilki... jak sil braklo to juz praktycznie kazdy Grek bral naszego na plecy, przyjmowal, rozgladal sie i odgrywal mimo presji... a naszym w 90% taka akcja z obronca na plecach konczyla sie na punkcie bral na plecy, bo to co bylo dalej przyjeciem juz ciezko bylo nazwac... Nie rozymiem braku zmian, ale rozumiem chec wpuszczenia Brozka... bo na gre na predkosci nie mielismy miejsca, jedyne szanse na stworzenie okazji mielismy po szybkiej klepce na 20-30m w trojkacie, a do takiej gry, bez holowania, na jeden kontakt teoretycznie lepiej sie nadaje Brozek (przynajmniej nadawal sie jak gral w Wisle)... plus Brozek znacznie lepiej gra glowa od Grosickiego i dawal by nadzieje na choc zrobienie zamieszania w polu karym po dosrodkowaniu... no ale nawet Brozka Dyzma nie wpuscil wiec nie ma co gdybac...
Generalnie obrony jak nie mielismy tak nie mamy... poki mamy sile odzyskac pilke w srodku jest dobrze... jak zaczynaja nas zamykac to nawet nie potrafimy zrobic klasycznej obrony Czestochowy... Nie wiem co wymysli Smuda, ale z Rosja jedyna szansa na remis to zupelne zamkniecie mozliwosci grania prostopadlych pilek... znaczy sie defensywni pomocnicy musza na pelnej predkosci na 4literach szorowac cale 90minut i przecinac korytarze... Zwlaszcza ze Rosjanie wczoraj pokazali ze wystarczy im 1m miejsca w 16stce aby zdobyc gola... Polacy za to wczoraj pokazali, ze nawet 2m to za malo dla wszystkich poza Lewandowskim...
No nic licze na cud... ale rozum mi mowi, ze zdobedziemy jeszcze max 1pkt na tym Euro...
Anonymous - 09-06-2012, 15:34
Marcin-Krak napisał/a: | Czerwien napisał/a: | Smuda-tak samo jak w Lechu-nie robi zmian, nigdy tego nie rozumiałem ale cóż-taki to człowiek. |
Bo nie ma zmienników, którym ufa
|
Sam sobie ich dobierał.
To turniej-tutaj nie gra się 11stoma zawodnikami.
swinks_UK - 09-06-2012, 18:19
Morfi napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | nie wspominajac urojonego "spalonego" | spalony był pokazywali powtorki |
Nooo... zobacz komu tego spalonego sygnalizuje boczny i w którym momencie...
JCH - 09-06-2012, 18:35
Marcin-Krak napisał/a: | Karny? Co miał zrobić? Puścić czy liczyć a może się uda, albo od razu brać i ciosem karate z półobrotu powalić Greka | No wlasnie... Zamiast isc na pilke to poszedl na chopa i..... nogi juz nie zdazyl cofnac. Ale jakos bardzo nie winie go za to. W koncu bramki z tej sytuacji nie bylo. Szkoda ze dal sie tak ograc bo zostanie mu tylko mecz o honor
gzesiolek - 10-06-2012, 08:16
swinks_UK napisał/a: | Nooo... zobacz komu tego spalonego sygnalizuje boczny i w którym momencie... |
Czepiasz sie... spoznil sie o pol sekundy z reakcja... znowu jak na sygnalizacje spalonego strzelca podnioslby choragiewke nieco za szybko...
MartinMM - 10-06-2012, 10:02
Dzisiaj ciekawy mecz Hiszpania - Włochy o 17:30
Marcin-Krak - 10-06-2012, 11:21
Martinos napisał/a: | Dzisiaj ciekawy mecz Hiszpania - Włochy o 17:30 |
O 18
Byleby nie było jak wczoraj Niemcy - Portugalia - też miało być ciekawie, a w sumie, szczególnie pierwsza połowa była nudna.
A Włosi to wiadomo, że się lubią bronić
A z Duńczyków już zrobiono czarnego konia turnieju
sieegurd - 10-06-2012, 13:04
Marcin-Krak napisał/a: | A z Duńczyków już zrobiono czarnego konia turnieju |
Taa Jutro muszę zadzwonić do klientów z Danii i kajać się, bo powiedziałem, że rozjedziemy Greków, a Holendrzy ich Ciężko będzie przełknąć gorycz tej rozmowy
Marcin-Krak - 10-06-2012, 20:30
Co u pana słychać trenerze? ( o Smudę rzecz jasna chodzi)
U mnie bez zmian
[ Dodano: 11-06-2012, 22:18 ]
Sheva show
MartinMM - 12-06-2012, 11:05
Marcin-Krak napisał/a: | Co u pana słychać trenerze? ( o Smudę rzecz jasna chodzi)
U mnie bez zmian |
hehe
ciekawe co dzisisiaj zrobi ?
JCH - 12-06-2012, 13:06
Martinos napisał/a: | ciekawe co dzisisiaj zrobi ? | Dziś dla zmyłki zrobi 2 zmiany
Marcin-Krak - 12-06-2012, 22:53
Pokazali co mają w spodenkach
Szacun
[ Dodano: 12-06-2012, 22:53 ]
JCH napisał/a: | Dziś dla zmyłki zrobi 2 zmiany |
Jak będzie z Czechami
|
|
|