Komputery, RTV, AGD, Komorki - Podzielenie widoku jednego monitora na dwa
azhi - 11-09-2012, 09:47
krzychu napisał/a: | Ps2. azhi - ta gwarancja nazywa się NBD (Next Business Day) ale dostępna tylko przy produktach dedykowanych dla przedsiębiorstw (odpowiednio droższych). |
krzychu napisał/a: | Ps. Polecam do pracy 24 cale w 16:10 (1920x1200) moim zdaniem sporo lepsze rozwiązane niż popularne (i oczywiście tańsze) 23' 1920x1080. I nie ważne czy do multimediów (nawet montowania filmów) czy tekstu/kodu, grafiki. |
No ja za swój monitor trochę dałem. mam coś takiego:
http://www.kuplaptopa.pl/...roducts_id/3104
I tyle tez dałem, wiec na wartości nie traci z tego co widze a kupiłem 1,5 roku temu. Więc faktycznie nie jest to mała kwota jak na monitor do domu dla zwykłego użytkownika ale jak ktos dużo pracuej na monitorze itp to faktycznie bajka i tez ma własnie 1920x1200, super matryca i właśeni to NBD. Polecam monitor bo bradzo dobry.
krzychu - 11-09-2012, 09:51
azhi - na matrycy IPS - bardzo dobre matryce do pracy i do zabawy nie ma co porównywać z TN-kami
gulgulq - 11-09-2012, 13:12
http://www.winsplit-revolution.com/
elektryk - 11-09-2012, 13:31
Ja nadal nie rozumiem gdzie tu jest filozofia w tym poszerzeniu pulpitu na rozmiar dwóch ekranów. Akurat w Win7 jest to funkcja wbudowanych, włączasz i masz, a w WinXP trzeba było ustawiać w konfiguracji sterownika karty graficznej.
azhi - 11-09-2012, 13:34
elektryk napisał/a: | Ja nadal nie rozumiem gdzie tu jest filozofia w tym poszerzeniu pulpitu na rozmiar dwóch ekranów. Akurat w Win7 jest to funkcja wbudowanych, włączasz i masz, a w WinXP trzeba było ustawiać w konfiguracji sterownika karty graficznej. |
Nie do końca zrozumiałes problem. Tu nie chodzi o to aby poszerzyć pulpit, ale o to aby mieć 2 pulpity na jednym ekranie.
stanax - 11-09-2012, 14:03
RalfPi, spróbuj jednego z tych dwóch programów:
1. Desktops v1.02 (60KB)
Możesz uaktywnić tylko dwa okna
2. MultiFrame (dobrać do wersji systemu operacyjnego / W7 x64 - 2,65Mb)
Ilość aktywnych okien, ich wielkość i położenie dowolna
PS
Oba darmowe, działające na każdym komputerze z Windows i dobre, dlatego sam musisz spróbować, który lepszy.
PS'
gulgulq też wkleił link do dobrego programu. Nie znam go.
RalfPi - 11-09-2012, 17:35
Dzięki Panowie, właśnie o to chodziło
Spróbuję zaraz ogarnąć temat i rzucić screen'a co i jak
[ Dodano: 17-09-2012, 06:23 ]
Obiecałem dać znać co i jak:
ściągnąłem tego maltifrejma i powiem szczerze, że jest dobrze - jak go uruchomię.. to każde okno w Windowsie ma ikonkę u góry; klikam - i wybieram jedno z... 8 miejsc (góra, dół, lewo, prawo [pół ekranu] albo rogi [1/4 ekranu] ) i podpinam tam okno - dla mnie bomba:)
Pozdrowienia!
PS Nie do końca mi tez o to chodziło, bo monitor nie jest podzielony na sztywno... tzn i tak jakieś okno może mi przysłonić np. lewą część ekranu Ale i tak jest ok
|
|
|