[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Blacha w colt 96-
Anonymous - 28-12-2006, 15:43
wiem ze byl sprowadzony w grudniu 2005 ma 116 na liczniku bo jakas babcia nim jezdzila.. w niemczech. kupilem go od koleszki ktory mieszka 18 lat w niemczech i troche chcial go tuningowac... silnik bez przerobek, pezrdni zderzak doklejony, sportowy wydech ale dwie rury z lewej jedna i z prawej jedna i to bybylo na tyle.. no i fele 15 w srodku seryjnie...
Marcin-Krak - 28-12-2006, 15:48
fast2fourius, a jak Ci się po progach zwalniających jeździ i parkuje przy krawęznikach przodem
Anonymous - 28-12-2006, 15:49
Powiem Ci ze na tym foto widac ze jest nisko ale naprawde nie mam problemu on nie jest tak nisko:))
Marcin-Krak - 28-12-2006, 15:52
fast2fourius napisał/a: | Powiem Ci ze na tym foto widac ze jest nisko ale naprawde nie mam problemu on nie jest tak nisko:)) |
No pewnie masz rację - ale takie budowane z kostki progi już nim pokonywałeś ??
Bo na mój gust to nawet minimalnie oniżony zderzak w Colcie zachaczy
Anonymous - 28-12-2006, 15:59
Mam do niego sportowe sprezyny ael nie na polskie drogi
Jogurt - 25-09-2007, 19:02
odgrzewam kotleta i mam wielka prosbe do posiadaczy cjo. wkrotce kupuje drugiego colta a bedzie to cjo 1.3 z 1999r. pytanie brzmi. czy wystepuje korozja pod spodem samochodu, czy macie ja miedzy przednimi podluznicami a nadkolami oraz na dole przedniego pasa - wzdloz dolnej czesci chlodnicy? miska ogladalem bardzo dokladnie i nie ma zadnych znakow ze byl bity a mimo to pod spodem i przy podluznicach ma troche rdzy. w cao mam te miejsca czysciutkie a jest o 7 lat starszy od tego colcika. niewiem czy winna jest temu pogoda bo autko kupuje w irlandii czy jeszcze cos innego. garazowany napewno nie byl. jakby ktos mogl otworzyc maske i popatrzec.
Marcin-Krak - 25-09-2007, 19:52
Mój wg zapewnień sprzedawcy nie był bity;) Ale ostatnio robiłem tylne podłużnice.
Przy przednich też jest trochę - ale jak na razie nie ma konieczności z tym robić.
Jogurt napisał/a: | w cao mam te miejsca czysciutkie a jest o 7 lat starszy od tego colcika. |
Z tego co usłyszałem to CJO mimo wszystko jest gorzej zabezpieczony od CAO - nie wiem na ile to prawda.
Hugo - 25-09-2007, 23:54
Jogurt napisał/a: | miska ogladalem bardzo dokladnie i nie ma zadnych znakow ze byl bity a mimo to pod spodem i przy podluznicach ma troche rdzy. | Kupując miesiąc temu dla koleżanki CAO z 95 roku widziałem cały pas przedni pod chłodnicą "podniesiony" przez pęcherze rdzy i myślałem dokładnie odwrotnie jak Ty. Gdyby był bity nie miałby rdzy moim zdaniem, bo byłby niedawno lakierowany. Więc go kupiliśmy i nic z tym nie będzie robione. Do dzisiaj nie znalazłem na tym Colcie śladu po choćby najmniejszym dzwonie w przód.
Jogurt - 26-09-2007, 19:07
zrobic cos z ta rdza to nie bedzie zaden problem. dziwi mnie tylko ze 8 letnie mitsu jest tak przyrdzewiale. najbardziej martwi mnie ta rdza miedzy podluznicami a nadkolami bo w trzech miejscach jest az wypchnieta ta guma uszczelniajaca. pozatym autko brzytwa
Anonymous - 28-09-2007, 12:27
witam co do blach to ocynk ale co do rdzy to nie mam jakiś śladów od spodu a przód był bity ale jak na razie to wielkich ognisk nie ma a auto to 92. wydaje mi się że to zależy od właściciela miałem malucha z 82 i nie miał dziór w progach bo był konserwowany wiedz w colcie twż jak robiłem tylne nadkola to go zrobiłem i przód tez
Anonymous - 11-10-2007, 22:50
koledzy colty maja bardzo bardzo dobre blachy wczesniej mialem colta z 1989 roku ameryk. wersja(imported from dodge) i wogole nie wychodzila rdza,w tej chwili w colcie z 1997 roku nie ma oznak rdzy ja go garazuje wczesniej tez byl garazowany,180 tys przebiegu( z czego moje to 40) a drugie 40 starych:)
Jogurt - 12-10-2007, 21:41
dzieki za odpowiedzi. nie kupilem tamtego colta bo nie podobala mi sie ta rdza. i w sumie bdb bo trafilem 1.6 w lepszym stanie z full elektryka, alusami, w lepszej cenie itd i najlepsze jest to ze zaplace za niego nizsze ubezpieczenie niz za te 1.3 uk to rownie dziwny kraj jak polska
|
|
|