To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer X

krzychu - 28-09-2012, 18:36

RalfPi napisał/a:

Aha... Jak weźmiesz automat 2.0... to dopiero zobaczysz ile paliwa wciąga!

2.0 CVT. Na pewno mniej pali w trasie.... A w mieście nie sądzę, żeby były duże różnice.

RalfPi - 28-09-2012, 20:35

Nie wydaje mi się krzuchu - kolega w zapytaniu powiedział, że jak w mieście będzie palił 10-11... Nie wiem czy tyle mu 170KM w mieście wypije.. w automacie!? Z pewnością będzie dużo.

A w trasie to się zgodzę - automat może od pewnych prędkości brać mniej - tak powyżej 120 km/h?

Trik - 29-09-2012, 01:10

RalfPi, 2.0L Nie ma 170KM, tyko 150-156KM. 170KM ma 2,4L dostępny mniej więc od 2010 roku z USA i krajów postsowieckich lub w Outlanderze O2.
Lotki były od Intense 1,8 z roku 2008 w standardzie, do niższych wersji jako dodatek. Podłokietnik wszystkie modele, klima automatyczna od Invite w górę, Instyle - klima manualna, czarny gril i stalowe, fele bez BT. Jeśli przedewszyskim miasto to proponuję 1,5 lub 1,6, ale o tym debata :mrgreen: w dziale ogólnym Lancera CX/CY, trza poczytać bo tego skrócić się nie da.
Co do używek z kraju z 1,5 to się zgodę z kolegami, mało kto pozbywa się tego auta. Ja mimo przebiegu 114Kkm mam rozterkę, czy ponieść sie fantazji i cisnąć klase wyżej, czy śmigać dalej bo jest fajowo tak jak jest. Co do wyprzdzania kolumy TIR-ów ( w moich stronach to wariactwo łykać więcej jak dwa zestawy, takie cuda robią głównie Litwini na dodatek na podwójenj ciagłej). Mam swoją teorię. Czego nie maiłbyś pod maską w Lancerze to i tak dokonasz redukcji na niższy bieg bo autko poprostu fajnie buczy i chce sie tego posłuchać :D .

RalfPi - 29-09-2012, 07:15

Trik napisał/a:
, 2.0L Nie ma 170KM, tyko 150-156KM. 170KM ma 2,4L dostępny mniej więc od 2010 roku z USA i krajów postsowieckich lub w Outlanderze O2.

To jakaś magiczna ta pierwsza oferta - 30kafli, 2008 rok, przebieg 100'000, automat, 2.0 i 170KM - tak tam było napisane... jakaś przekładka, czy oferta jest "magiczna"???

To jaki wybrać silnik definiuje, to co samochód ma robić - trasa - można się skusić na 2.0..
miasto - 1.5 wystarczy na luzie:)

krzychu - 29-09-2012, 08:29

RalfPi napisał/a:
czy oferta jest "magiczna"???

Pokaż mi ogłoszenie handlarza w którym nie ma błędu? Jeśli znajdziesz takowe to pewnie czysty zbieg okoliczności :badgrin:

sliwek2face - 29-09-2012, 10:10

po waszych postach i wczytywaniu się w forum juz domysliłem sie ze jest to przekombinowany lub błędnie opisany Lancerek.
Z 2.0chyba zejde bo nie jest mi tyle potrzebne ale jednak 1.8 cały czas kusi.Tak jak liczyłem 1000km w miesiącu dość często robie,więc jak by go wsadzić w gaz i spalił by nawet te 11l LPG to byłbym zadowolony:)chociaż jak się trafi fajne 1.5 lub 1.6 też nie będę wybrzydzał.
Co do wersji wyposażenia to napewno klima automatyczna i fajnie jak by była lotka:)
Fajnie jak by była duża navi ale to juz tylko bajer.
Trochę się juz zakręciłęm w której wersji znajdę te 2 rzeczy znajde.czy w Invite, czy w Intense.No bo rozumiem że w Instyle klima reczna i brak lotki:)
cena niestety to okoo 30tys.Wiem ze będzie ciężko no ale moze sie akurat coś znajdzie.
Tu znalazłem bardzo fajną ofertę:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C23894238.html
Ale żona stwierdziła że musi być w graficie:D

2008
Przebieg: 82 000 km
Rodzaj paliwa: benzyna
Silnik: 1798 cm³ (Moc 143 KM / 105 kW)
Skrzynia biegów: manualna
Kolor: srebrny
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu: sprowadzony / zarejestrowany
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Kraj aktualnej rejestracji: Polska
WYPOSAŻENIE
-9 PODUSZEK POWIETRZNYCH-- W TYM 4 KURTYNY ORAZ KOLANOWA PODUSZKA KIEROWCY
-BRAKE ASSIST-SYSTEM WSPOMAGANIA HAMOWANIA
-ESS-SYSTEM WSPOMAGANIA NAGŁEGO HAMOWANIA
-ASTC KONTROLA I STABILIZACJA TORU JAZDY
-MOCOWANIE FOTELIKAQ DZIECIĘCEGO ISOFIX
-18 CALOWE ORYGINALNE FELGI
-PRZEDNI GRILL W CHROMIE
-ELEKTRYCZNIE STEROWANE I PODGRZEWANE LUSTERKA
-KIEROWNICA MULTIFUNKCYJNA W SKÓRZE
-LEWAREK ZMIANY BIEGÓW W SKÓRZE
-KLIMATYZOWANY SCHOWEK
-TEMPOMAT-STEROWANY Z KIEROWNICY
-CENTRALNY ZAMEK STEROWANY Z PILOTA--2 KLUCZYKI
-OTWIERANIE BAGAŻNIKA Z PILOTA
-KLIMATRONIK
-ELEKTRYCZNE STEROWANIE PRZEDNICH I TYLNICH SZYB
-CZUJNIK DESZCZU
-RADIO ,ZE ZMIENIARKĄ CD,MP3,
-SYSTEM NAGŁOSNIENIA ROCKFORD FOSGATE,9 GŁOŚNIKÓW,WZMACNIACZ 650W I SUBWOOFER--STEROWANE Z KIEROWNICY
-ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY-STEROWANY Z KIEROWNICY
-HALOGENY

No ale niestety cena mnie troche nie puszcza

bastek - 29-09-2012, 11:30

inform to wer. podstawowa z klimą manualną
invite druga
intense i instyle nabogatsze,
było jeszcze inform plus - ASTC KONTROLA I STABILIZACJA TORU JAZDY dodtakowo

co do tego egz.-w 2008,2009,2010 były inne alufelgi. takie są od 2012, może 2011-nie wiem dokałdnie

ja mam takiego srebrnego. rysek nie widać, brudu za bardzo też
co do silnika-1,5 mi wystarczy, ale ja dziwnie jeżdżę (np mój egzemplarz do setki rozpędza się w 14-15 sek, i ni czorta szybciej nie da rady - a i 5000 obr to może widziałem kilka razy - za to kiedyś spaliłem 4,4 l/100 km na trasie ok. 100 km)

gaz - problem z zaworami po 50.000 km na gazie , po 60.000 wymieniłem szklanki - i pewnie za rok znów to zrobię....(kolejne 50-60.000 km)

co do ceny-jakby ktos mi dał za mojego 40.000 to bym sprzedał :) - 2008 rok (rej 2009), 130.000 km przebiegu - ale pewnie nikt nie da-tyle dla mnie wart

pisdałeś coś o grillu - ja sobie ten srebrny pasek pod rejestracją zakleiłem folią czarną-lepiej sie prezentuje. zderzak mozna zamienić (sedan-hatchback)

maniax86 - 29-09-2012, 11:31

sliwek2face, lancerek z silnikiem 1.6 jest według mnie wystarczająco zrywny a przy tym nie rujnuje budżetu na stacji. Jak umiesz się posługiwać biegami w samochodach bez turbo to z żadnym szybkim wyprzedzaniem nie będzie żadnego problemu. auto waży 1260 kg wiec te 117 km w silniku 1.6 spokojnie starcza...
RalfPi - 29-09-2012, 11:54

sliwek2face widzisz - najgorzej to jest się "podpalać" :P
Wiesz - wszystko fajnie, pięknie.. ale słowo klucz w ofercie przedstawionej to jest - "sprowadzony ze Szwajcarii" - ja tam się nie znam na sprowadzaniu, ale jeżeli ktoś "targa auto stamtąd.. to znaczy, że tam było powiedzmy 30% tańsze.
Więc realne cena tego modelu jest dużo mniejsza - pytanie dlaczego!?
1) może przebieg jest kręcony - i zamiast 100'000 jest 250kkm :shock: - poszukaj w wątku "renowacja liczników"
2) może samochód jest po konkretnym dzwonie i właściciel w Szwajcarii sprzedał go za 15kzł - nasi magicy naprawili go swoimi sposobami
3) Gość, który sprzedawał lewdo dotarty silnik (82'000km) z super wyposażeniem ze Szwajcarii jest dobroczyńcą i frajerem, który postanowił wyrównać rachunki po II wojnie światowej i sprezentować Polakom fajny samochód w MEGA niskiej cenie...
Let's think...

Ja bym sobie odpuścił takie oferty - lepiej kupić coś od kogoś z Forum - cała historia samochodu jest zazwyczaj na Forum - bo każdy się żali, radzi i chwali :)

Ale decyzja oczywiście należy do Ciebie :)
Co do spalanie w 143KM z LPG to mi pali 10l/100km. W trasie 9l(przy V=120km/h), a w mieście jakieś 10.3.. Cena instalacji 3'900.
A ja bym swojego sprzedał (z przebiegiem 47kkm, rok produkcji 2010, SB Invite - dbany, chuchany i wogóle) za 50kafli - bo dla mnie tyle jest wart - ale patrząc na magiczne oferty ze Szwajcarii nikt nie kupi mojego Lancera za takie pieniądze - z realnym przebiegiem i spokojnym użytkowaniem :evil:

Pozdrowienia!

sliwek2face - 29-09-2012, 13:45

dzięki za odpowiedź i rade.
W sumie masz racje,coś musi być nie tak.No jak przy takim silniczku masz takie spalanie to jak najbardziej by mnie zadawalało:)No ale racja przy różnego typu sprowadzanych szrotach może być ciężko sprzedać auto.A mamy jaką zakładke z ofertami na forum?

[ Dodano: 29-09-2012, 13:57 ]
kombinacje kombinacjami ale patrzcie na tą oferte:

http://otomoto.pl/mitsubishi-lancer-C26182363.html

Napisałem maial bo cena jest wręcz nie możliwa a aoto ich odpowiedź:D

Szanowni Państwo,
Jestem Neil Olvick z CarSM LLP.

Pojazd że jesteś zainteresowany, to na podstawie umowy leasingu w C CarSM LLP, ale właściciel nie był w stanie płacić swoich miesięcznych ratach do naszej firmy, dlatego też odebrać w posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy je w podanej cenie, w celu odzyskania pozostałego zapłaty z tytułu umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez żadnych innych zobowiązań z długów) i podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnego po lewej stronie, w doskonałym stanie, nigdy nie uczestniczy w wypadkach.

Wejdzie ona w Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancję naszej firmy.

Posiadamy własne Logistykę i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi kurierskie po rozsądnych cenach w jedynym paliwem i autostrad opłaty). W celu zminimalizowania kosztów tej transakcji jesteśmy rozliczania tylko paliwa i opłat na autostradzie. Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji, aby dać Ci dokładną kwotę musisz płacić za przesyłkę.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać Allegro transakcji upewnić się, że dostaniesz swój pojazd i dostaniemy pieniądze w bezpieczny sposób.

Więcej szczegółów w jaki sposób transakcja odbędzie się, proszę zadzwonić pod numer telefonu poniżej lub po prostu odpowiedzieć na ten e-mail.
Dziękujemy za zainteresowanie!

Trik - 29-09-2012, 15:10

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=101
Dział kupię sprzedam. Trzeba tylko zapisać się do grupy.

sliwek2face - 02-10-2012, 16:20

narazie brak fajnych ofert w cenie na która mnie stać.Ale dzieki wielkie za pomoc.Jak byscie wiedzieli o jakimś aucie na sprzedaż to dajcie znać:)
gzesiolek - 03-10-2012, 09:27

sliwek2face napisał/a:
narazie brak fajnych ofert w cenie na która mnie stać.Ale dzieki wielkie za pomoc.Jak byscie wiedzieli o jakimś aucie na sprzedaż to dajcie znać:)

http://forum.mitsumaniaki...1110991#1110991

a jak jeszcze nie zapisales sie do grupy i nie widzisz to w skrocie:

ko5a napisał/a:
[SPRZEDAM] Lancer Invite 2008 1.8 143km + LPG.

Lancer 1.8 143KM, benzyna

Wyposażenie:
ABS, ESP, Klimatyzacja, Autoalarm, Centralyn zamek, Radio MP3, Kierownica skórzana wielofunkcyjna, Tempomat, el szyby, el lusterka, podgrzewane lusterka, wspomaganie kierownicy, alufelgi

Samochód kupiony w czerwcu 2008 w polskim salonie Mitsubishi Auto GT w Warszawie, serwisowany zaś w ASO Mitsubishi Mitcar, został odkupiony z firmy w której sporadycznie był używany przez dyrektora. Jestem jego drugim właścicielem. Zaraz po wykupieniu go z firmy założyłem instalację gazową przy przebiegu 56000km. Priorytetem w wyborze instalacji i warsztatu który ją założy była przede wszystkim jakość wykonania oraz bezawaryjność i jak do tej pory się nie zawiodłem.
Stag 300 Premium + wtryski HANA czerwone (3200PLN)
Ani razu nie miałem problemu z gazem. Spalanie waha się od 9,5-10,5 w zależności w jak duże korki wpadnę
Licząc średnio 10l na 100km łatwo policzyć że cena przejechania 100km wynosi 27zł (tankuję na BP lub Shell) i mając do dyspozycji 143 konie mechaniczne.
Samochód ma niecałe 83000km przebiegu i jest w naprawdę świetnym stanie. Jest po przeglądzie technicznym 2012-06-30 (160zł)
oraz po przeglądzie okresowym instalacji LPG (100) w 2012-08-07.
Ubezpieczenie OC PZU zapłacone z góry na rok i jest do 2013.05.15.

Samochód jest na 100% bezwypadkowy. Nie miał żadnej stłuczki ani wypadku.

Ostatnio robione:

2011-11-06 67735km - wymiana oleju i filtra oleju
Mann Filter W 610/3
Shell Helix Ultra Extra 5W/30

2011-11-11 ~67900km - wymiana filtru kabinowego
Mann Filter CUK 2141

2011-11-24 ~68300km - wymiana filtru powietrza
Blue Print ADC 42250

2011-12-03 68675km - wymiana oleju w skrzyni biegów
3l x Shell Spirax GSX 75W-80

Sprzedaję ponieważ pilnie potrzebujemy z małżonką pieniędzy na mieszkanie. Gdyby nie ten fakt pewnie jeszcze długo bym nim jeździł.

Cena 34900 PLN
tel 505768887

Lucas123w - 03-10-2012, 13:40

Na miejscu sliwek2face to bym się dobrze zastanowił nad tą ofertą z forum. Za tą kaskę pewny samochód od pewnego sprzedającego i z historią przebiegu.
silnik 1.8 taki jaki kusi sliwka :D :D

Z Clio 75km na tego to poczujesz trochę mocy pod nogą więcej. :P :P a i spalanie będzie podobne.

sliwek2face - 03-10-2012, 18:17

napisałem do tego Pana który ma na sprzedaż tego Lancera.
Co do wyposażenia to osobiście wolałbym intense ale sam do końca jeszcze nie wiem czym sie różni od invite oprócz oczywiście lotki co jest widpoczne na pierwszy rzut oka.
Jeżeli Pan zejdzie z ceną to biorę go pod uwagę.
Co do zapisania sie do tego działu przynam bez bicia że tego nie zrobiłem a z racji szaleństwa w pracy to dopiero dziś tam zaglądnołem.

A tak na marginesie nie wiecie jak jest z montażem spojlera?Bo tego nie odpuszce:)

Ale co do tego spalania aż mi się nie chce wierzyć że może być podobne,chociaż po mieście i moja potrafi wziąść 9L/100km