To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - [1.8 GDI] Brak przedniedo napedu 4H

mstrucz - 04-04-2013, 17:28

Gene napisał/a:
Waldemordzie w Pininach nie ma klasycznej skrzyni Super Select takiej jak w V20/40.
Tam wystepuje model SS4-i ze sprzeglem lepkosciowym (post wyzej). Uwierz mi, ze spokojnie mozna dopiac przod jadac te 90 km/h a o rozlaczenie w ogole bym sie nie martwil. Za to blokowac i odblokowywac juz proponuje stojac.
:wink:

I tu się trochę mylisz. Przeczytaj dokładnie cały rozdział książki gdzie jest ten rysunek to się doczytasz (ja pisałem już o tym kilka razy), że przedstawiony schemat nie pokazuje wersji z SS4 tylko FullTime. FullTime ma układ wzięty jakby z PIII. Ma i centralny dyfer i sprzęgło wiskotyczne do utrzymywanie proporcji 50:50. Uboższy jest o blokadę i reduktor. Pinin z SS4 ma samą tylko wiskozę, która w opcji 4HL i 4LL jest blokowana prostą blokadą kłową. Mówi o tym strona wcześniej niż ten rysunek o ile pamiętam.
Pozdro!

Gene - 08-04-2013, 15:56

Mam tylko schemat. Z tego co piszesz to myle sie calkiem (a nie troche) w kwesti roznicy skrzyni z V20/40 a tej z Pinina GDI. Musze to w wolnej chwili rozkminic jak dopadne Pinina z SS4-i. :wink: