Chcę kupić Galanta! - Ocena auta ze zdjęć - przestroga
GóR3K - 17-11-2012, 02:23
jerek napisał/a: | a zgłaszaj sobie gdzie chcesz |
co prawda w oczy kole ?
ten Twój galant to faktycznie trup z ilu złożony ? 3-4 ?
fj_mike - 17-11-2012, 10:35
jerek, nie masz przymusu pisania i uczestniczenia w forum.
Zrob cos dla nas wszystkich i popros o usuniecie konta.
(Przepraszam brak polskich znakow, nie ta klawa).
jerek - 17-11-2012, 11:11
przymusu nie mam ale moze mam ochote.
GóR3K a twój popowodziowy.
GóR3K - 17-11-2012, 12:19
jerek napisał/a: | przymusu nie mam ale moze mam ochote.
GóR3K a twój popowodziowy. |
ile masz latek dziecko ?
fj_mike - 17-11-2012, 12:26
jerek, dorosnij.
motke - 17-11-2012, 12:46
jerek napisał/a: | Galant sprzedany . Śmieszne są wasze wróżby na podstawie zdjęć naprawdę |
Żeby oceniać po zdjęciach trzeba mieć jakąś wiedzę. Po za tym my tu opisujemy swoje spostrzeżenia dla przyszłych kupujących, aby bliżej się przyjrzeli tym elementom.
jerek napisał/a: | Nie widzieli auta a już go pomalowali i to w rożnych kolorach . |
I do tego nakładki zegarów tak dobrane że nie są do tej wersji silnikowej.
jerek napisał/a: | Za to wasze galanty są zapewne lepsze niż z fabryki wyszły |
Przeważnie ludzie odwiedzający to forum do tego dążą, ale jak wiadomo jest to nie osiągalne. Moim zdaniem to zrobiłeś z tym samochodem odwrotność ideału.
Tomek - 17-11-2012, 12:50
motke napisał/a: |
I do tego nakładki zegarów tak dobrane że nie są do tej wersji silnikowej. |
1. bo?
2. a do jakiej?
motke - 17-11-2012, 12:57
tomek84 napisał/a: | motke napisał/a: |
1. bo?
2. a do jakiej? |
1. co?
2. W v6 powinny być 260km/h
w pozostałych 240km/h
Tomek - 17-11-2012, 12:58
motke napisał/a: | tomek84 napisał/a: | motke napisał/a: |
1. bo?
2. a do jakiej? |
1. co?
2. W v6 powinny być 260km/h
w pozostałych 240km/h |
mylisz się
ale to szczegół
bo auto już szczęśliwie dla sprzedającego sprzedane
sveno - 17-11-2012, 15:21
motke napisał/a: | . W v6 powinny być 260km/h | a to nowość a mnie oszukali i oryginalny prędkościomierz miałem wyskalowany tylko do 240km/h
motke - 17-11-2012, 19:39
mój błąd. Faktycznie są w 2,5 na 240. Dziwne jest to ze na żywo się z tym nie spotkałem.
fj_mike - 17-11-2012, 22:10
moniaquba napisał/a: |
Jak dla mnie był cały malowany.... I do tego dość nie udolnie.. |
Rozwiń swoją myśl, z konkretnymi uzasadnieniami.
wilukce napisał/a: | Zgadzam się z moniaquba, dla mnie też większość elementów malowana. |
Także proszę o rozwinięcie wypowiedzi.
Owczar - 18-11-2012, 12:37
Super że są osoby chcące pomóc przyszłym kupującym, ale na przyszłość prośba o ocenianie auta w odniesieniu do ceny. Jak ktoś chce kupić tanie auto to musi się liczyć z tym, że będzie w nie najlepszym stanie. Inna sprawa, że zgadywanie ze zdjęć czy auto było malowane i czy było dobrze pomalowane to jak wróżenie z fusów. Czasem widać ewidentnie inny odcień, ale proszę ostrożnie pisać takie spostrzeżenia.
wilukce - 18-11-2012, 23:17
No i przez to wszystko mi też się oberwało ...
fj_mike napisał/a: | wilukce napisał/a:
Zgadzam się z moniaquba, dla mnie też większość elementów malowana.
Także proszę o rozwinięcie wypowiedzi. |
fj_mike, to są odczucia subiektywne i każdy ma prawo się z nimi nie zgodzić. Na zdjęciach ewidentnie były inne odcienie elementów karoserii (być może wina światła, aparatu - nie wiem).
Owczar napisał/a: | Jak ktoś chce kupić tanie auto to musi się liczyć z tym, że będzie w nie najlepszym stanie. |
No racja, tylko zazwyczaj osoby, które pierwszy raz kupują Galanta nie mają zielonego pojęcia ile trzeba włożyć w to auto, więc warto je wcześniej uświadomić. (sam jestem przykładem)
Owczar napisał/a: | Inna sprawa, że zgadywanie ze zdjęć czy auto było malowane i czy było dobrze pomalowane to jak wróżenie z fusów. |
Dokładnie tak jest. Czasami samochód może być w dobrym stanie i tylko źle dobrany odcień po naprawie nadkoli. Samochód zostaje przekreślony na starcie. Dlatego potrzebne są takie dyskusje.
Ale druga sprawa, że z biegiem czasu coraz trudniej będzie znaleźć egzemplarze warte uwagi ... to jest fakt.
sveno - 18-11-2012, 23:41
wilukce napisał/a: | Dokładnie tak jest. Czasami samochód może być w dobrym stanie i tylko źle dobrany odcień po naprawie nadkoli. Samochód zostaje przekreślony na starcie. | bo ktoś taki jak Ty napisze:
wilukce napisał/a: | Szkoda zachodu iść w takiego trupa ... |
Mało tego, dalej:
wilukce napisał/a: | Dokładnie tak jest |
wilukce napisał/a: | Dlatego potrzebne są takie dyskusje. | dyskusje, a nie stwierdzenia, że auto to trup. Dlaczego trup? Bo:
wilukce napisał/a: | inne odcienie elementów karoserii (być może wina światła, aparatu - nie wiem). | Nie sądzisz, że to ostatnie zacytowane zdanie powinno się znaleźć w Twojej pierwszej wypowiedzi zamiast stwierdzenia, że to trup? Nie sądzisz, że tak pochopnym wnioskiem pokrzywdziłeś sprzedawcę i odstraszyłeś ewentualnego klienta?
Ja bym prosił o ponowne zamieszczenie tych zdjęć i wskazanie na nich tych różnych odcieni lakieru.
|
|
|