Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
mkm - 09-12-2012, 22:50
Hugo, my też
Ile przekosiło lewą stronę?
Nie uwierzę, że przy tak punktowym strzale nie pociągnęło go po stronie przeciwnej. Zobacz jeszcze jakie są straty od spodu.
Gdzieś się ta energia rozeszła, więc w samą wymianę błotnika, i klepanie podłogi i pasa nie uwierzę. W ćwiartkę też nie - chyba, że chcesz klepac podłogę.
deejay - 09-12-2012, 23:05
mkm napisał/a: | ie uwierzę, że przy tak punktowym strzale nie pociągnęło go po stronie przeciwnej. Zobacz jeszcze jakie są straty od spodu.
Gdzieś się ta energia rozeszła |
Na 99,9% sa fałdki na prawej podłużnicy .
Hugo dobrze sprawdz linie podłogową i obydwie podłużnice
robertdg - 10-12-2012, 07:49
Jeżeli jest w takim cacanym stanie jak opisujesz to jeżeli blacharz godzien zaufania, pakuj pieniążki i naprawiaj
Hugo - 10-12-2012, 08:35
W środę rozbiorę cały tył i porobię fotki. Wtedy zapadnie decyzja. Na razie gdzieś wsadziłem papiery od niego i nie mogę znaleźć
robertdg - 10-12-2012, 16:34
Będąc pewnym stanu mechanicznego i antykorozyjnego, pierwsze co bym zrobił to pomiar kontrolny na ramie jak będzie w normie to nic tylko naprawiać, kiedyś na allegro widziałem całkowicie nowe poszycia boczne do EAxA w kwocie rzędu 600-700zł, prawda jest taka, że w okolicach 1000zł mógłbyś się zmieścić w częściach (skoro zderzak z nakładkami masz) rób auto dla siebie będziesz miał 2 pociechy
m6riano - 10-12-2012, 16:41
Hugo, załóż nowy temat...;-)
Hugo - 10-12-2012, 17:24
robertdg napisał/a: | Będąc pewnym stanu mechanicznego i antykorozyjnego, pierwsze co bym zrobił to pomiar kontrolny na ramie | Nie ma innej opcji. W środę będzie go oglądało dwóch blacharzy. Zobaczymy co powiedzą. robertdg napisał/a: | w okolicach 1000zł mógłbyś się zmieścić w częściach | Bez najmniejszego problemu. robertdg napisał/a: | rób auto dla siebie będziesz miał 2 pociechy | Jeśli będę robił tego Avance'a to obecnego na wiosnę sprzedam, po co mi dwa, nie da się jeździć dwoma na raz
Jasny gwint mam taką radość z zakupu tego auta jakiej nie miałem od zakupu czerwonego Colta CA4A (też pukniętego, ale w prawy przód). Co niektórzy go pamiętają.
I po naprawie byłem z niego nieprawdopodobnie zadowolony, jechał prosciutko, przyśpieszał jak poparzony, bardzo mało palił i przez rok nie miał najmniejszej usterki. Po roku sprzedałem 500 zł drożej niż mnie wyszedł.
Teraz po zakupie tego Gala czuję taką samą radość jak wtedy 5 lat temu. Auto igła, tanio kupione, bo po kolizji, zrobię dla siebie i będę wiedział co mam.
Zielu - 10-12-2012, 17:51
No nic tylko pogratulować. Opłaca się rano wstawać..
Jeśli podłużnica cała (chociaż może być lekko podgięta to faktycznie swapuj poszycie i jazda).
Krzyzak - 11-12-2012, 08:51
z gratów nici...
spoko - cieszę się z dobrego nabytku
natchnąłeś mnie do podobnego kroku za jakiś czas - niestety mój srebrny tak żre rdza, że nie opłaca mi się robić; lepiej dojeździć, kupić drugi, przełożyć co lepsze...
Hugo - 11-12-2012, 13:51
Krzyzak napisał/a: | z gratów nici... | Przykro mi, naprawdę, ale z drugiej strony cieszę się jak dziecko Krzyzak napisał/a: | natchnąłeś mnie do podobnego kroku za jakiś czas | Mój obecny jest w tej chwili pod kątem korozji i mechanicznym doprowadzony niemalże do perfekcji, prowadzi się fantastycznie, nic nie stuka w zawieszeniu itd., no ale jak odpaliłem i usłyszałem te 6 garów to powiedziałem: o nie, nie bracie, Ty bedziesz mnie woził i mi grał...
Matejko - 11-12-2012, 14:07
Hugo napisał/a: | o nie, nie bracie, Ty bedziesz mnie woził i mi grał... |
Ha mowilem wtedy co sie widzielismy
kamil - 11-12-2012, 14:08
Kultura pracy v6 jest piękna a v6 MIVEC hmm tez ide do garażu
Krzyzak - 11-12-2012, 14:25
Hubert - ale nie musisz się niczym martwić - to tylko przyśpieszy mój plan
chciałem tak z 80 tysi nim zrobić, zanim zezłomuję... już prawie połowę mam
SPIDER-ek - 11-12-2012, 14:31
Hugo napisał/a: | no ale jak odpaliłem i usłyszałem te 6 garów to powiedziałem: o nie, nie bracie, Ty bedziesz mnie woził i mi grał... |
To jest to właśnie co kocham w tym samochodzie dźwięk V6.
Następna to będzie napewno albo V8, a jak nie to V6
Hugo - 11-12-2012, 15:24
Matejko napisał/a: | Ha mowilem wtedy co sie widzielismy | Tak i nie wiem dlaczego mi go nie odpaliłeś, bo już dawno miałbym V6 Pewnie dlatego, ze trochę zimno było i nie chciało sie stac na mrozie.
|
|
|