Chcę Kupić Space Stara - [MSS ALL] Co lepiej kupic? SS czy SR:-)?
Anonymous - 04-01-2007, 17:57
Żaden GDI tylko zwykły 4G93 (taki sam hula pod maską mojego Miśka).
Robson86 - 04-01-2007, 18:32
Aha-zasugerowalem sie tym dopiskiem gdi
Jesli bardziej pewny-z wiadomego zrodla to tez MSR wydaje mi sie odrobinke rozsadniejszy
pozdroo
JCH - 04-01-2007, 19:36 Temat postu: Re: witam pownie wiecej danych do zagadki:-)_ Robson86...
kris711 napisał/a: | MSR jest z roku 96 pne a MSS z 1999
odpowiednio:
przebieg 170, 123
silniki 1,8cm3 gdi , 1,3 cm3
.....
[ Dodano: 03-01-2007, 10:44 ]
silnik MSR to 1,8 GLxi |
tomusn - 04-01-2007, 22:18
hehe, silnik GLXi 4g93 1.8 16v 90kW
Anonymous - 04-01-2007, 22:59
pozwole i ja sobie wtracic przysłowiowe 3 grosiki"
zadna propozycja nie jest do konca idealna :
MSR:
-10 letni samochód to juz skarbonka albo za chwile bedzie skarbonka
MSS:
- 1999 model przed faceliftingiem.....fatalny image
- taki on japończyk jak ja chińczyk
- 1.3 wyjatkowo słaby silnik.......bedziesz bardzo załował swojej decyzji
daj sobie człowieku spokój z gruchotami.....weź kredyt i kup cos nowego np. colcika
pozdrawiam i życze trafnej decyzji
tomusn - 04-01-2007, 23:09
siemka napisał/a: |
10 letni samochód to juz skarbonka albo za chwile bedzie skarbonka |
nie bardziej niż każdy inny
siemka napisał/a: | daj sobie człowieku spokój z gruchotami.....weź kredyt i kup cos nowego np. colcika | no nie żartuj, nowe auto i jeszcze na kredyt...
nowe - 40tys
stare - 20tys (zostaje 20tys w skarbonce) - oba jeżdżą, grają, furcą i mają to samo wyposażenie
poza tym zależy co się komu podoba (jednemu córka, drugiemu matka )
Anonymous - 04-01-2007, 23:32
siemka napisał/a: | MSR:
-10 letni samochód to juz skarbonka albo za chwile bedzie skarbonka
|
Poczekaj na reakcję klubowiczów którzy jeżdzą takimi "skarbonkami"
Ja sam dłuższy czas rozbijałem się 13-to letnim CA0 i technicznie nie musiałem robić dosłownie NIC, zresztą tak samo jak przy obecnym 8 letnim MSR (nie liczę oczywiście elementów eksploatacyjnych).
Do tej pory nie rozumiem ludzi którzy kupują auto sugerując się rocznikiem
...przecież najważniejszy jest STAN TECHNICZNY!
Anonymous - 04-01-2007, 23:48
tomusn napisał/a: | siemka napisał/a: |
siemka napisał/a: | daj sobie człowieku spokój z gruchotami.....weź kredyt i kup cos nowego np. colcika | no nie żartuj, nowe auto i jeszcze na kredyt...
nowe - 40tys
stare - 20tys (zostaje 20tys w skarbonce) - oba jeżdżą, grają, furcą i mają to samo wyposażenie
poza tym zależy co się komu podoba (jednemu córka, drugiemu matka ) |
stare....kolego....to jest dobre WINO I SKRZYPCE
McDoune - 05-01-2007, 10:41
siemka napisał/a: | tomusn napisał/a: | siemka napisał/a: |
nowe - 40tys
poza tym zależy co się komu podoba (jednemu córka, drugiemu matka ) |
stare....kolego....to jest dobre WINO I SKRZYPCE |
I pewnie każdy ma trochę racji, z tym że w nowym przegląd zrobisz za pewnie ok 1500 PLN, do tego koszty ubezpiecenia ok drugie tyle, a 15 latka ubezpieczysz i jeszce zstanie Ci 2500 PLN na ewentualne naprawy, więc nawet eksplatacja starszego samochodu może być tańsza. No i oczywiście koszt zakupu i spadek wartości nowego auta w ciągu pierwszych trzech lat...
IMHO nowe samochody kupują (leaingują) osoby które traktują je jako narzędzie pracy i muszą mieć je non stop (jak się zepsuje dostają zastępcze) lub osoby którym są one potrzebne by podkreślić/podnieść ich status.
Ja jednak myslę że bedę kupował starsze autka a wino też większą frajdę sprawia znalezienie dobrego za ok 50 PLN niż kupienie takiego za 200 PLN, ale to już chyba kwestia indywidualnego podejścia
Anonymous - 06-01-2007, 21:06
PANOWIE załamujecie mnie! wlasnie tydzień temu nabyłem sobie MSS 1,3 i po przeczytaniu tego wszystkiego powinienem żałowac tego zakupu. jednak jestem bardzo zadowolony z tego autka. TAK, nie jest to wyścigówka ale daje sobie rade na autostradach(160km/h nie stanowi dla niego wiekszego problemu), poza tym jesli to ma byc auto RODZINNE to nie musi być "ścigaczem". ma normale drzwi po obu stronach, zgadzam się MSR ma drzwi suwane ale PO JEDNEJ STRONIE! po lublinie swojego czasu jezdzil jeden MSR na taksówce, znam go osobiscie, wiele razy mial problem z "rewelacyjnymi" przesuwnymi dzwiami. w aucie rodzinnym nie jest to zaleta(moim zdaniem). w przeciagu tygodnia zrobiłem MSS jakies 2000 km i uwazam, że jest to naprawde fajny wózek. polecam kupno MSS!
Anonymous - 06-01-2007, 21:22
siemka napisał/a: |
MSS:
|
Image to jak się poprawił po faceliftingu? Dizajn trochę zmienili to od razu image mu się zmienił?
Co do 1.3 - posiadałeś? Zdziwiłbyś się jak to działa... Trzeba pomachac biegami, ale naprawdę nie żałowałem tego, że mam 1.3... Pamiętaj, że Space to nieco inne w charakterze auo od Colta.
Co do propozycji zakupu colta, to wybacz, jale.. taki przykład: jak bym chciał szybkie auto sportowe to bys mi poradził Space Runnera? Colt to nadmuchana malizna bez bagażnika ( i do tego z naprawdę koszmarnym dizajnem...)
Co do MSR - to auto jest fajne, większe od SS itede, ale ma drzwi tylne z jednej strony!! Większe od SS, ale drzwi IMO je raczej dyskwalifikują a nie są przewagą. Oczywiście, jak się z tyłu jeździ wyłącznie jednoosobowo to inna sprawa
Pzdrw.
tomusn - 06-01-2007, 22:35
LISEK.LUBLIN, nie załamuj się opinie są jak...
czy ty stawiałeś sobie wybór Runner vs Star?
mnie osobiście podoba się Runner, ale znajdę pewnie kilka osób które myślą odwrotnie. Szukaj pozytywów.
Anonymous - 06-01-2007, 23:37
alez ja sie nie zalamuję! po prostu uważam,że bezpotstawnie besztacie GWIAZDKĘ. oczywiscie MSR ma pewnie swoje zalety ale wiecej zalet ma jednak MSS.
tomusn - 07-01-2007, 16:32
LISEK.LUBLIN napisał/a: | ale wiecej zalet ma jednak MSS. | oczywiście, jest pierwszy po Colcie C50
Anonymous - 07-01-2007, 21:39
Robert Bryl napisał/a: | siemka napisał/a: |
MSS:
|
Image to jak się poprawił po faceliftingu? Dizajn trochę zmienili to od razu image mu się zmienił?
Co do 1.3 - posiadałeś? Zdziwiłbyś się jak to działa... Trzeba pomachac biegami, ale naprawdę nie żałowałem tego, że mam 1.3... Pamiętaj, że Space to nieco inne w charakterze auo od Colta.
Co do propozycji zakupu colta, to wybacz, jale.. taki przykład: jak bym chciał szybkie auto sportowe to bys mi poradził Space Runnera? Colt to nadmuchana malizna bez bagażnika ( i do tego z naprawdę koszmarnym dizajnem...)
Co do MSR - to auto jest fajne, większe od SS itede, ale ma drzwi tylne z jednej strony!! Większe od SS, ale drzwi IMO je raczej dyskwalifikują a nie są przewagą. Oczywiście, jak się z tyłu jeździ wyłącznie jednoosobowo to inna sprawa
Pzdrw. |
de gustibus non discutantum.....nie bedę sie sprzeczał o wygląd przed i po liftingu.....dla mnie osobiście duża różnica.
a co do dalszej części Twojej wypowiedzi.....otóż kupiłem auto w salonie więc jeździłem wersjami 1.3, 1.6, 1.9.......i nie wciskaj ludziom ciemnoty, ze 1.3 to właściwie dobrany silnik do tej masy auta......to jest po prostu nędza.
|
|
|