To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Test Mitsubishi Outlander III

rezon - 18-02-2013, 22:07

Outek wypadł po za dziesiątkę jeszcze przed O3. O3 tylko dobija leżącego - ceną
markowoj - 19-02-2013, 22:40

MMC wolno się uczy. Zrobili fajny samochód w postaci outka II (przed lit.) powiedziałbym klasyka SUVA Jak ktoś powiedział gdyby klasyfikowano samochody pod względem urody to nasz misio byłby na podium . Jakoś takie vw czy audi potrafi utrzymać dobre wzornictwo w nowych modelach a Japońce ciągle kombinują
Ciekawe jak będzie z nowym lancerem bo choć to klasa która mnie nie interesuje to na lancera fajnie spojrzeć było ... tylko to wnętrze dobijało.

borsak1 - 20-02-2013, 07:44

OIII to nie jest SUV to jest KOMBI !!!
krzychu - 20-02-2013, 07:51

borsak1 napisał/a:

No to jak KOMBI nie w klasie premium cena ZABIJA!

A mnie się wydaje, że akurat jeśli chodzi o trafie w coś pomiędzy SUV-a a kombi to dobry kierunek dla Europy czy USA...

borsak1 - 20-02-2013, 10:57

krzychu napisał/a:
No to jak KOMBI nie w klasie premium cena ZABIJA!

Bo Mitsuishi się wydaje że mają się cenić jak za DIAMENTY w logo :) . Nie wiem mnie OIII kojarzy się z kombiakiem, ni jak ma się do SUV-a.

jurekschroda - 20-02-2013, 16:20

markowoj napisał/a:
Jakoś takie vw czy audi potrafi utrzymać dobre wzornictwo w nowych modelach a Japońce ciągle kombinują

Vw to najnudniejsze stylistycznie samochody - można zasnąć na stojąco patrząc na ich modele. No cóż kwestia gustu. A japońce kombinują, i akurat Maździe to wychodzi całkiem dobrze - wyglądem nowa 6 czy CX5 kładzie na łopatki każdą konkurencję w segmencie.

borsak1 napisał/a:

:roll:
A Fiat 126p to papamobil.
Których elementów właściwych klasie suv nie ma OIII ?

lexus - 20-02-2013, 18:24

Outek kombi ,o rany mam kombiaka a wszyskim mówiłem że to SUV :mrgreen:
mitsu00 - 20-02-2013, 19:06

lexus napisał/a:
Outek kombi ,o rany mam kombiaka a wszyskim mówiłem że to SUV :mrgreen:
To juz 3:jke sobie kupiles, bo to o nim mowa? :mrgreen:
rezon - 20-02-2013, 19:28

jurekschroda napisał/a:
Vw to najnudniejsze stylistycznie samochody - można zasnąć na stojąco patrząc na ich modele.
Z zewnątrz to jeszcze są jakieś ciekawostki, ale środek jest faktycznie monotonny do bólu. Ale i ergonomiczny
DJ Fazi - 20-02-2013, 21:03

Outek dla ścisłości to podniesione kombi.

Wydaje mi się że MMC pogodziło się już z tym że OIII nie zrobi zawrotnej kariery sprzedażowej w Polsce dlatego wprowadzają Pajero Sport.
Wielu kupowało L200 po to zeby mieć prawdziwą terenówkę do poruszania się, a Ci którzy nie chcieli pick-upa do miasta skazani byli na Outlandera. Pajero ze względów cenowo/rozmiarowych przez wielu odpadał na przedbiegach.

http://www.samar.pl/__/3/...je-od-137-990-złotych.html?locale=pl_PL

JCH - 20-02-2013, 21:18

DJ Fazi napisał/a:
Wielu kupowało L200 po to zeby mieć prawdziwą terenówkę do poruszania się
No zobacz, a mój kumpel, który ma L200 twierdzi, że to nie terenówka tylko podniesione kombi z jakimiś tam napędami :lol:
markowoj - 20-02-2013, 21:37

jurekschroda napisał/a:

Vw to najnudniejsze stylistycznie samochody - można zasnąć na stojąco patrząc na ich modele. No cóż kwestia gustu. A japońce kombinują, i akurat Maździe to wychodzi całkiem dobrze - wyglądem nowa 6 czy CX5 kładzie na łopatki każdą konkurencję w segmencie.

wyraziłem się nie precyzyjnie , chciałem odnieść się do konkretnych modeli np Q5 i Q7 oraz do np do Tuarega , a Japońce to MMC . Mazda też mi się podoba ale wizualnie, ( jak dla mnie ) do określenia SUV bardziej mi pasował wygląd Outka II przed liftem i nie wnikam we wnętrze bo tutaj nasze misie zostały w daleko tyle.. nie tylko za mazdą. Chodziło mi bardzie o to że stylistycznie, Outek mógł stanowić bazę dla fajnego suva który mógł konkurować z rywalami a wyszła z tego d... począwszy od wyglądu , kończąc na cenie , po drodze uwzględniając chore ceny części i ,,wysoką jakość obsługi' w niektórych ASO Tutaj powtórzę niektórych bo sa też i takie od których inni powinni się uczyć.

rezon - 21-02-2013, 07:22

DJ Fazi napisał/a:
Wielu kupowało L200 po to zeby mieć prawdziwą terenówkę do poruszania się, a Ci którzy nie chcieli pick-upa do miasta skazani byli na Outlandera. Pajero ze względów cenowo/rozmiarowych przez wielu odpadał na przedbiegach.
L200 to głównie odliczenie VAT czego nie dawało Pajero i inne. No i oczywiście jak się chwaliło MMC w jakimś artykule odsuwana szyba pomiędzy kabiną i przestrzenią ładunkową, która pozwoliła wygrać przetarg na dostawę 200szt. dla KGP ;) To musiał być baaaaardzo ważny czynnik skoro umieszczono go w SIWZ i tylko jeden model spełnił wymagania Policji.
markowoj napisał/a:
utek mógł stanowić bazę dla fajnego suva który mógł konkurować z rywalami a wyszła z tego d... począwszy od wyglądu , kończąc na cenie , po drodze uwzględniając chore ceny części i ,,wysoką jakość obsługi' w niektórych ASO
:supz:
borsak1 - 21-02-2013, 09:48

lexus napisał/a:
Outek kombi ,o rany mam kombiaka a wszyskim mówiłem że to SUV

O ile mi wiadomo masz OII nie OIII, tak celem uściślenia.

mitsu00 napisał/a:
To juz 3:jke sobie kupiles, bo to o nim mowa?

Otka chyba już nie masz zwłaszcza III, no chyba że się nie pochwaliłeś jeszcze :)

Co do mojej opini jest moja i mam do niej prawo ten samochód wygląda jak jakaś bulwarówka dla kobity O III dla uściślenia bo niektórzy tutaj nie umieją chyba liczyć.

lexus - 21-02-2013, 09:54

no jasne dałem plame :?