Off Topic - Polecane filmy!
young - 03-10-2005, 15:58
A ja troszkę na wesoło, mianowicie "American Pie" wszystkie trzy części są oki. A jeśli chodzi o inny klimat, hmm...ostatnio staje się chyba fanem kina japońskiego, zrobili fajny film "Klątwa Ju-on" (czy jakoś tak). Uważam, że jest lepszy od wersji amerykanckiej. Później "Sex is zero" też fajny, a na samym początku kultowy już "The Ring". Ale najczęściej oglądam dokumenty na Discovery, polecam szczególnie tematykę astrofizyki są zajefajne.
Anonymous - 03-10-2005, 17:50
"Dogville", dla wielbicieli Nicole Kidman i kina zmuszającego do myślenia
szczeslaw - 03-10-2005, 20:29
piwkotom:
Ściśle tajne było nie do pobicia jeżeli chodzi o ten typ humoru
Dziwię się, że nikt wymieniając jakieś "starocie" nie wspomniał o Siedem - rewelacja jak dla mnie.
Bardzo podobało mi się też Mroczne Miasto. To tak na szybko 2 filmy których tu nie widziałem.
Kofi - 03-10-2005, 20:39
Zapomniałem o klasykach polskiej komedi
Sami swoi (wszystkie 3 czesci)
Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz
Niecierpie poniedziałków
Miś
Anonymous - 03-10-2005, 21:09
Kofi napisał/a: | Zapomniałem o klasykach polskiej komedi
Niecierpie poniedziałków
Miś |
dodalbym jeszcze "wniebowzieci"
piwkotom - 03-10-2005, 21:23
adams12 napisał/a: | Kofi napisał/a: | Zapomniałem o klasykach polskiej komedi
Niecierpie poniedziałków
Miś |
dodalbym jeszcze "wniebowzieci" |
ja bym jeszcze dodal Rejs i Vabanki, i tez polskie ale z innej beczki: Chlopaki nie placza i Poranek Kojota (znam juz wszystkie teksty na pamiec, wlasciwie moge podawac tekst z wylaczonym dzwiekiem )
szczeslaw napisał/a: | piwkotom:
Ściśle tajne było nie do pobicia jeżeli chodzi o ten typ humoru
Dziwię się, że nikt wymieniając jakieś "starocie" nie wspomniał o Siedem - rewelacja jak dla mnie.
Bardzo podobało mi się też Mroczne Miasto. To tak na szybko 2 filmy których tu nie widziałem. |
Fakt + Leon Zawodowiec i Wielki Blekit (to tak od Bessona) + Otchlan
Piszesz o tym, ze to starocie, no coz, taka prawda, prawda jest niestety rowniez to, ze z nowosci niewiele filmow mozna polecic. Wiekszosc jest na jedno kopyto i niczym nie zaciekawia. No moze np. Autostopem przez galaktyke, ale to specyficzny film. No chyba ze mam zacme
Anonymous - 03-10-2005, 21:55
piwkotom napisał/a: | No moze np. Autostopem przez galaktyke, ale to specyficzny film. |
Nie byłem jeszcze na filmie, ale książka jest prze-zacna.
Anonymous - 03-10-2005, 22:35
warto z nowosci zobaczyc -> RAY - o Ray'u Charlesie. super film i super muzyka!
Anonymous - 03-10-2005, 23:07
requiem for a dream - requiem dla snu - genialny film o uzależnieni
Pi - genialny o matematyku
na razie tyle ;]
szczeslaw - 04-10-2005, 01:11
Shovel:
Co racja to racja Oba filmy rewelacyjne. Nie wiesz czy Aronofsky nakręcił coś jeszcze po nich?
Anonymous - 04-10-2005, 16:10
Fido__ napisał/a: | piwkotom napisał/a: | No moze np. Autostopem przez galaktyke, ale to specyficzny film. |
Nie byłem jeszcze na filmie, ale książka jest prze-zacna. |
To może nie oglądaj filmu, bo wrażenia mogą być gorsze. To taka ogólna uwaga - nie znam ani tej książki ani filmu.
Piszę, bo ostatnio koszmarnie się naciąłem na film, na który ostrzyłem sobie zęby od kilku lat. Książkę znam niemal na pamięć, bo to najlepsza książka o wojnie jaką czytałem, a filmu obejrzałem może połowę, ale nie wytrzymałem i wyłączyłem. Mam na myśli "Okręt", który jako film zebrał sporo dobrych recenzji - chyba od tych, którzy nie czytali książki.
piwkotom - 04-10-2005, 22:26
No tak, przypomnialo mi sie dzisiaj: Delikatessen - rewelacja!! i Miasto zaginionych dzieci - tez swietny i podobny klimat
Efa! - 04-10-2005, 22:40
Hm... Biegnij, Lola, biegnij!
I 5 element (tych dwóch akurat nigdy nie oglądałam w stanie nie-wskazującym - dobre dla odprężenia).
A z zacniejszych lubię wspomniane już Pi, Stigmatę, Efekt motyla, Instinct, La vita e bella (Życie jest piękne)...
Grześku - 05-10-2005, 12:39
piwkotom napisał/a: | No tak, przypomnialo mi sie dzisiaj: Delikatessen - rewelacja!! ) | - super film, pamietam że bilety na niego wygrałem w jakimś konkursie w radio.
A kto oglądał "Ja Cię trzymam, Ty mnie trzymasz - za bródkę"? to chyba jedyna francuska komedia która mi się podobała (pomijam kino mistrza Louis De Finesa), jak ktoś lubi durny humor to polecam też:
"Brain Donors" ("Czacha dymi")
"But Manitou"
filmy do których często wracam:
"Oszukać przeznaczenie 2"
"Ścigany"
ps. jak by ktoś miał coś w HD to chetnie się zapoznam z listą
Firebee - 06-10-2005, 09:37
ach.. jeszcze cos.. jeszcze zarabistym filmem, co mnie skosil na kolana totalnie to "American Story X" - normalnie swietny film...
no i z tym samym aktorem "Fight Club" - i kolejny wypasik...
Poza tym filmy na podstawie powiesci Stephena Kinga - "Skazani na Shawshank" oraz "Bastion" - ten ostatni to zona mnie podziwiala... film na 2 plytach DVD trwajacy prawie 6 godzin... Cala noc go ogladalem:) Wytrwałym zdecydowanie polecam!
Pozdrawiam
Firuś
|
|
|