To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Jaka instalacja gazowa CJ0 1,6 16V

leebailong - 20-05-2013, 10:43

Wlasnie tamten gazownik odradzil mi Baracudy ze wzgledu na problemy ze strojeniem i niby awaryjnosc, moze tylko dlatego ze nie mial ich u siebie w asortymencie, bo na forach nie wyczytalem zeby ludzie sie na to skarzyli...
Upatrzylem sobie tamte hany bo akurat sa w bardzo korzystnej cenie, jednak z tego co popatrzalem to obsluguja 40-60KM na cylinder, a to troche za duzo jak na moje auto.

P.S. Zdecydowałem że zamówie wtryski z tej stronki, chyba najbardziej atrakcyjna cena:
http://sklep.car-gaz.pl/l...indry-p-75.html
Do tego gazownik powiedzial ze zrobi przeglad, wymiane filtrow i regulacje za 150zl, czyli za wszystko wyjdzie niecałe 500zl, a nie 600-650 ^^

plecho1 - 20-05-2013, 12:45

Gazownik na pewno chce pomóc ale też chce sprzedać towar który ma w magazynie i jak najwięcej zarobić. Strojenie instalacji z Barracudami będzie takie same jak z Hanami bo te wtryski są klonami Keichina i mają zbliżone parametry a dodatkowo te wtryski, w odróżnieniu od Han, maja dysze kalibracyjne które się rozwierca na odpowiedni wymiar pod konkretny silnik przez co można je precyzyjniej dostroić.
leebailong - 03-06-2013, 12:05

Dzisiaj wyjezdzilem cała butle gazu 43l(~35l). Przejechałem na niej 353km, czyli w porownaniu do poprzednich 250 to bardzo pozytywna zmiana. Nizej ze spalaniem chyba juz sie nie bedzie dało zejść. Dzieki za rady.
Pozdro.