To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi

JCH - 08-02-2013, 21:51

Owczar napisał/a:
Bardziej chodzi o jakieś negocjacje i ewentualnie zniżkę dla klubu i rzecz jasna akcja dobrowolna...
Tak, to miałem na myśli, akcja typu: jest nas 200-300 osób (aktywnych), a to już średnia firma jest, czy też mała korporacja.... :roll: Czy macie dla nas jakąś ofertę, np. darmowe rozmowy w ramach klubowiczów, jakieś tanie (darmowe?) łączenie z Forum.... :roll:
bastek napisał/a:
problem, jak ktoś podpisał własnie umowę i nie może zerwać...
Można byłoby dołączać się sukcesywnie :)

Ot, tak z ciekawości jeśli ktoś ma kontakty w sieciach to mógłby zapytać 8)

mjsystem - 09-02-2013, 08:14

JCH napisał/a:
Ot, tak z ciekawości jeśli ktoś ma kontakty w sieciach to mógłby zapytać

Z uporem maniaka mówię Wam, że to nie możliwe. Musiałby być jeden nabywca usług. Na takiej zasadzie, jak myślicie, to co cwańsi łączyliby się przez dowolne forum internetowe i tworzyli pseudo korporacje. No way. :?
Jak ktoś uważa inaczej, to tu można się spytać:http: //www.itblegal.pl/pages/it/a/umowy_i_regulaminy_z_zakresu_swiadczenia_uslug_%20telekomunikacyjnych

londolut - 09-02-2013, 08:41

Jacek nie pakuj sie w orange. Ja zrobiłem ten błąd i najchętniej strzelił bym sobie w łeb :?
JCH - 09-02-2013, 10:15

londolut napisał/a:
Jacek nie pakuj sie w orange.
Jakiś konkret :?: Nie pakuj się bo.... :roll:
Juiceman - 09-02-2013, 11:01

Ja mam tel. w orange dla firm. Mniej problemów z gubieniem sieci niż w play :P
jaca71 - 09-02-2013, 11:33

mam telefon w orange:
- na początek wybierania czekasz średnio 5s po tym czasie albo masz sygnał oczekiwania albo się bez żadnej informacji rozłącza.
- sieć dostępna a raz na jakiś czas błąd połączenia.
- przy połączeniach z inna siecią często słychać echo.
- w całym Krakowie nie udało mi się uzyskać połączenia internetowego szybszego niż 3g+

Juiceman - 09-02-2013, 13:27

jaca71 napisał/a:
mam telefon w orange:
- na początek wybierania czekasz średnio 5s po tym czasie albo masz sygnał oczekiwania albo się bez żadnej informacji rozłącza.
- przy połączeniach z inna siecią często słychać echo.

u mnie to nie występuję, co do wybierania połączenia że czekasz aby usłyszeć sygnał to jest różnie czasami coś takiego się pojawia czasami nie.

cns80 - 09-02-2013, 14:06

jaca71 napisał/a:
Potwierdzam. Niezależnie od modelu telefonu.
mjsystem - 09-02-2013, 14:24

Cytat:

Ja mam tel. w orange dla firm. Mniej problemów z gubieniem sieci niż w play

:)
Wszystkie telefony mam z abonamentem firmowym i zero problemów. Oczywiście w Orange. Mój kolega jest w Plusie i tam ma dopiero jazdy :twisted:

Marcin-Krak - 09-02-2013, 14:43

Każda sieć jak pozyska klienta, to później ma go w d ... no chyba, że płaci więcej niż 200 zł miesięcznie :P
Podobnie jest z tv, netem itd ;)

Pewnemu Ojcowi Dyrektorowi interes komórkowy nie wypalił - ale może my coś zrobimy :?: :mrgreen:

KowaliK - 09-02-2013, 14:50

Ja miałem telefon dosyć długo w Idei/Orange, przeszedłem do Plusa i... to był błąd. Żałuje, że podpisałem na umowę na 24 miesiące a nie na 9.. :roll: Poza fajnym numerem i tym, że dziewczyna pisze do mnie ile wlezie to nie widzę większych plusów. Jeśli chcemy cokolwiek załatwić - tylko przez biuro obsługi klienta, gdzie jeszcze nie zdarzyło mi się połączyć szybciej niż po 20 minutach wiszenia na telefonie... dodatkowo w moim planie taryfowym każdy sms do innej sieci płatny ekstra. :(

P.S
Przesiadłem się na Lumie 820. :)

robertdg - 09-02-2013, 19:13

jaca71 i cns80, aktualizowaliście sobie kiedyś karty SIM :?:

Co do wyboru sieci to nie ma co gdybać, że orange, t-mobile, play, plus, i co tam jeszcze złe, bo wszystko zalezy od regionu, ja w rejonie w którym najczęsciej się poruszaam sprawdzalem wszystkie możliwe sieci pod kątem działania sieci na pre-paid, jedna z tańszych opcji jezeli nikt Ci nie daje mozliwości testowania za pewną opłata manipulacyjną.

Po pierwsze dobieramy sobie sieć która najlepiej się sprawdza w naszym rejonie a potem kalkulujemy umowe abonamentową biorąc pod uwagę mozliwe negocjacje.

Każda sieć inaczej działa w danym regionie i niestety tego nie przebolejemy, jezeli zalezy nam na sprawnych połaczeniach to wybieramy mniejsze zło.

spown - 09-02-2013, 21:09

Gorzej jak czyimś "naszym rejonem" jest minimum cała Polska...
jaca71 - 09-02-2013, 21:21

robertdg napisał/a:
Znaczy co? Wymieniali?
cns80 - 09-02-2013, 22:17

robertdg napisał/a:
Ze 3 razy. Zresztą nie tylko ja mam ten problem. Żona, szwagier i kumpel też. Po prostu w Warszawie od lat nikt nie modernizował nadajników, a wydzierżawiono na nich pasma kolejnym operatorom. I to jest efekt tych działań.

robertdg napisał/a:
Każda sieć inaczej działa w danym regionie i niestety tego nie przebolejemy, jezeli zalezy nam na sprawnych połaczeniach to wybieramy mniejsze zło.
Ano zgadza się.