Carisma - Ogólne - Carisma DID+ (sport)
Anonymous - 08-01-2007, 12:05
o matko skoro sie nic tobie nie zapalilo jak skonczyl sie plyn (a powinno duzo wczesniej bo jest to rezerwa) tzn ze jej NIE MASZ, przykro mi, lub spalila sie zaroweczka.
tzn jest napewno ale nie dziala - przyczyna brak czujnika (wkoncu to sport wiec mitsu moze chcialo zaoszczedzic na wadze) lub spalila sie zaroweczka (no ale niechcesz rozbierac wiec sie nie dowiesz).
Matejko - 08-01-2007, 12:17
slawek st napisał/a: | Rady typu odkręć, sprawdź są dobre ale to wiem sam. |
albo nie czytasz co sie do Ciebie pisze albo nie wiem co
przeciez kolega Potek ci napisal ze nie jest nikt w stanie stwierdzic tego czy masz cos na danym wyposazeniu czy nie - oraz ze poki sam tego nie sprawdzisz nikt ci nie powie, czy moja odpowiedz byla zlosliwa - tak byla, ale jednoczesnie podalem ci na dloni tematy z odpowiedziami na twoje pytania, jesli jeszcze czegos tam nie widzisz, to watpie czy dostaniesz odpowiedzi na swoje pytania, bo nikt nie bedzie po raz n- ty pisal tego samego, skoro dotyczy to tego samego auta
wolgaster - 08-01-2007, 14:31
Podepne się pod temat skoro już o tym było pisane tutaj ale dotyczyło to rocznika 2000 a ja zapytam o roczniki przed liftem. Jakbym chciał zmienić lusterka z manualnych na elektryczne z różnych znanych bądź nie znanych mi przyczyn ale zapytam. Czy w Cari z 98 wiązka od sterowania jest również i wystarczy zamontować sterownik i lusterka ze sterowniem elektrycznym i np. podgrzewaniem i już gotowe wszystko będzie hulać.
slawek st - 08-01-2007, 14:40
Toż przecie napisałem że zwracam sie do posiadaczy tej wersji. Chodzi mi o odpowiedź typu"mam takie auto u mnie ta lampka jest i wtedy rozkręcam, naprawiam. albo mam takie auto u mnie też nie świeci się żadna sygnalizacja. To chyba proste, nigdy nie odpowiadam nikomu że w moim aucie jest radio z odtwarzaczem cd to i u ciebie w aucie 1,6 z 1995 roku tez musi być lub nawet moze być. Nie wiem , brak mi blizszej informacji nie piszę. Cytat: | o matko skoro sie nic tobie nie zapalilo jak skonczyl sie plyn (a powinno duzo wczesniej bo jest to rezerwa) tzn ze jej NIE MASZ, przykro mi, lub spalila sie zaroweczka.
tzn jest napewno ale nie dziala - przyczyna brak czujnika (wkoncu to sport wiec mitsu moze chcialo zaoszczedzic na wadze) lub spalila sie zaroweczka (no ale niechcesz rozbierac wiec sie nie dowiesz). | Ja nie chcę rozbierac w ciemno dlatego pytam, może ktoś juz to robił i wie. Należy się uczyć wszędzie i zawsze, korzystać z cudzych doświadczeń z wzajemnością bo do tego jest to forum. Ktoś pytał o złącze komputera od strony pasazera, poniewaz u mnie tak jest to o tym napisałem i takiej wymiany informacji oczekuję. Pozdrawiam.
JCH - 08-01-2007, 14:57
slawek st napisał/a: | Należy się uczyć wszędzie i zawsze, korzystać z cudzych doświadczeń z wzajemnością bo do tego jest to forum | Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale możesz być pierwszym użytkownikiem (na Forum) takiej Carismy DID+ Sport. Możesz się więc liczyć z tym, że nikt nie odpowie Ci tak dokładnie i precyzyjnie jak tego oczekujesz. Pomijam już fakt, że nie ma żadnej logiki w tym co, gdzie i jak MMC montowało w poszczególnych modelach. Możesz więc być jedynym źródłem informacji co do tej właśnie wersji Carismy.
A koledzy Matejko i arturro coś nie w sosie dzisiaj ....
Czyżby Winiary przegrały
wolgaster - 08-01-2007, 15:16
Ale drażliwa atmosfera. Ja poprosze tylko o krótką odpowiedz na moje pytanie i już się wycofuje. A co doCari DI-D+ sport to chyba rzeczywiście coś na zasadzie jak MSX czyli na 1000 egzemplarzy 1 . Kiedyś widziałem co prawda na stacji BP srebrną cari DI-D z napisami na listwach bocznych sport ale wydawało mi się że może to jakaś wersja wyposażenia a tu się okazuje że jeszcze coś w silniku dłubane. Auto było na Wrocławskich numerach. Ale ładnie się prezentowało. Wszystko w kolorze nadwozia -klamki, listwy, lusterka itp,itd. Masz podobnie ???
Anonymous - 08-01-2007, 15:23
oj od razu nie w sosie
carisma jest specyficznym autem, a specyfika jego polega nie na wersji wyposazeniowej, silnikowej ale na..... no wlasnie nikt nie wie na czym.
i tu nie ma zupelnie znaczenia czy to jest sport, elegance czy jakies tam inne pierdoly. bo moze byc sport wyprodukowany na rynek belgijski bez abs (na polski z), a na rynek skandynawski z automatycznym wlacznikiem swiatel (na polski bez).
slawek st, zrozum jesli sam sie nie przekonasz to sie nie dowiesz, bo to ze ktos sie pojawi z taka sama carisma i ci napisze ze u niego jest filtr przeciwpylkowy z kontrolka poziomu plynu nie bedzie oznaczalo ze u ciebie rowniez automatycznie jest.
ja na twoim miejscu postapil bym tak: sprawdzil czy jest filtr (chyba poradzisz sobie ze zdjeciem schowka).
a z brakiem kontrolki bym sie pogodzil (skoro niechcesz odkrecic kilku srubek).
wolgaster - 08-01-2007, 15:42
A co do Konrolki poziomu płynu to jeśli zbiornik płynu w Cari przed liftem jest taki sam jak w Cari (sport) to jeśli nie ma kontrolki u ciebie a tak ci zależy to wymień zbiornik, podepnij kontrolkę i już. U Cari przed liftem jest ta kontrolka i ma ona tylko dwie role informuje ona o braku płynu w zbiorniku lub wprowadza w błąd nowych użytkowników którzy biorą ją z kontrolkę CE i wpadają w panikę ( przykład sprawdzony na sobie na początku użytkowania). Także nie ma co z niej robić takiej afery. Jeśli ci przestanie lecieć ze spryskiwacza to w 99,9% brakło płynu i tak czy inaczej musisz kupić i nalać. I kontrolka ci płynu nie naleje. A gdzieś nawet chyba w tygodniku " MOTOR" jest jej montaż jeśli ci potrzebna.
[ Dodano: 08-01-2007, 15:48 ]
jak mi się uda to wrzucę skany
Matejko - 08-01-2007, 16:15
JCH napisał/a: | Czyżby Winiary przegrały |
dzis graja z bydgoszcza
wolgaster napisał/a: | na stacji BP srebrną cari DI-D z napisami na listwach bocznych sport |
no to to byl did w wersji sport - to ze sport nie znaczy ze odrazu z chipem
wolgaster - 08-01-2007, 16:28
A pod maske nie zaglądałem. Pytanie czy te 130 KM to wypuszcza fabryka, podkręca auto diler i daje gwarancje czy też poprzedni włściciel chciał mieć więcej mocy i oddał auto do chipowania.
[ Dodano: 08-01-2007, 16:29 ]
A dowiem się coś na zadane przez mnie pytanie ???? dotyczące lusterek
Potek - 08-01-2007, 16:42
wolgaster napisał/a: | A dowiem się coś na zadane przez mnie pytanie ???? dotyczące lusterek |
Znając życie to masz kompletną wiazkę i wystarczy wpiąć sterownik i założyć lusterka, jednak proponuje sie upewnić poprzez zdjecie tego małego panelu z przełacznikami po lewo od kierownicy, tam powinna być wtyczka do sterownika lusterek i wszystko będzie jasne. Zerknij też na to co opisywał Chooper o różnych przekaźnikach w Cari jest to TUTAJ i będziesz miał odpowiedź
slawek st - 08-01-2007, 16:50
Cytat: | Pytanie czy te 130 KM to wypuszcza fabryka, podkręca auto diler i daje gwarancje czy też poprzedni włściciel chciał mieć więcej mocy i oddał auto do chipowania.
| Tego ja też nie wiem, lusterka , listwy i klamki w moim aucie są czarne. Chodzi o to aby nie odkrywac tego co ktoś inny juz odkrył. Jezeli nie otrzymam odpowiedzi od posiadacza takiego samego egzemplarza auto to sam sprawdzę i oczywiście jak ktoś zapyta to napiszę. Poniewaz okres prawie zimowy to muszę z tym zaczekać jeszcze jakiś czas.Pozdrawiam wszystkich którzy zainteresowali się tematem.
wolgaster - 08-01-2007, 17:20
Skany jak obiecałem
Pozdr.
Anonymous - 08-01-2007, 17:35 Temat postu: Cari Sport - trochę danych
slawek st napisał/a: | Cytat: | Pytanie czy te 130 KM to wypuszcza fabryka, podkręca auto diler i daje gwarancje czy też poprzedni włściciel chciał mieć więcej mocy i oddał auto do chipowania.
| Tego ja też nie wiem, lusterka , listwy i klamki w moim aucie są czarne. Chodzi o to aby nie odkrywac tego co ktoś inny juz odkrył. Jezeli nie otrzymam odpowiedzi od posiadacza takiego samego egzemplarza auto to sam sprawdzę i oczywiście jak ktoś zapyta to napiszę. Poniewaz okres prawie zimowy to muszę z tym zaczekać jeszcze jakiś czas.Pozdrawiam wszystkich którzy zainteresowali się tematem. |
Tak jak już kilka osób pisało Cari różni się od drugiej takiej samej . Trochę pogmerałem i znalazłem ofertę Cari Sport na rynek niemiecki. Zwróć uwagę że w ogóle nie było nawet wersji 115KM Diesla. http://www.driveandtravel.de/news/news_209.htm
wolgaster - 08-01-2007, 17:40
Niemcy mają zdaje sie stawki ubezpieczenia zależne od mocy silnika dlatego CAri 1.6 w niemczech to przeważnie 90 KM. Dlatego też pewnie DI-D też wypuszczane w 102 KM. Ale mogę sie mylić.
|
|
|