To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - prośba o opinie o Carismie 1.6

volve - 01-07-2013, 18:50

Xiah napisał/a:
nie wszyscy ładują w to auto 4tys za sam gaz.

To jest GDI, innej instalacji niż dedykowana do GDI (bezpośredni wtrysk) nie włożysz (tzn. zapewne i włożysz, ale działać długo to nie będzie). Na dzień dzisiejszy z tego co pamiętam jest dostępna jedynie instalacja LPi firmy Vialle, koszty duże, mało gazowników to ogarniających.

Xiah - 02-07-2013, 06:06

wlsnie o tocos tanszgo sie rozchodzi, moze gosc ma włożoną jakąś lipei mu sie samochódpo prostu sypie, dlatego taka cena
xman90 - 02-07-2013, 07:13

widze że cieżko bedzie kupic cos w miare dobrego w rosadnej cenie.
ten samochód mam niedaleko
http://tablica.pl/oferta/...html#92e0241d02
pojadę go obejrzę na weekendzie, ale ta rdza na progu mnie zniechęca, nierówno pracujący :lol: silnik....

plecho1 - 02-07-2013, 08:19

Zapytaj gościa, czy regulował zawory, jeśli nie, to te nierówne wolne obroty mogą być spowodowane podpartymi zaworami. Podejdź go i najpierw zapytaj czy długo jeździ z tymi nierównymi obrotami. Jeśli długo i nic nie wie o regulacji zaworów, to mogą być wypalone gniazda zaworowe. Szarpanie może też powodować olej w gniazdach świec oraz oczywiście to, co wyżej opisałeś.
xman90 - 02-07-2013, 10:20

a odpalanie za drugim razem czym moze byc spowodowane?
plecho1 - 02-07-2013, 10:33

Może pompa paliwa nie trzyma ciśnienia (przepuszcza zawór zwrotny w pompie) a w autach tych pompa działa dopiero podczas kręcenia rozrusznikiem więc aby pompa podała paliwo to trzeba trochę pokręcić.
Xiah - 02-07-2013, 12:12

i to jest najgorsze, moze pompa, moze zawory.....kupi samochod za 8tys bedzie musial wlozyc w niego jeszcze z 2tys... a pewnie za 10 juz kupi cos pozadniejszego. Jakby Cie interesowalo to ja mam w zamiarach sprzedac swoj, wersja przedlifotwa.
plecho1 - 02-07-2013, 19:28

Niestety, ale każdy sprzedaje auto z jakiegoś powodu i po kupnie trzeba się liczyć z nieplanowanymi wydatkami. Też uważam, że nie warto polegać na super mega okazjach bo najczęściej można się na nich przejechać.
meinteil07 - 02-07-2013, 20:25

plecho1 napisał/a:
Niestety, ale każdy sprzedaje auto z jakiegoś powodu i po kupnie trzeba się liczyć z nieplanowanymi wydatkami. Też uważam, że nie warto polegać na super mega okazjach bo najczęściej można się na nich przejechać.

Ja chcę sprzedać auto które jest na dzień dzisiejszy na bank "tip top"(w każdym bądź razie nic nie jest ukryte) bo było dzisiaj u mechanika na wymianie wahacza i np. w zawieszeniu wszystko posprawdzał. Ogólnie chcę przerzucić się na galanta ale widzę że ciężko sprzedać carisme :/

xman90 - 02-07-2013, 21:21

meinteil07 który rok carismy masz i jaki silnik? z gazem?
przedlifty mnie nie interesuja niestety:(

plecho1 - 02-07-2013, 23:21

Dane masz w jego profilu, ma diesla z 2002r.
Ja też swoją poprzednią GDI sprzedałem w dobrym stanie z jednego powodu, nie można jej było przerobić na LPG w sensowny i opłacalny sposób.

xman90 - 14-07-2013, 12:56

wciaz szukam:)
a co powiecie o tym egzemplazu?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C29792131.html
jak myslicie na nakladki na swiatla da sie sciagnac?
wersja bogata bo i halogeny i automatyczna klimatyzacja,
tylko gaz do zalozenia

Bizi78 - 14-07-2013, 13:43

xman90 napisał/a:
jak myslicie na nakladki na swiatla da sie sciagnac?

Myślisz że jak zdejmiesz te nakładki to ukażą się zwykłe lampy :mrgreen: .
Jak coś to musisz kupić całe lampy bo te są ohydne :wink: .

xman90 - 14-07-2013, 15:39

wiem ze te lampy sa ochydne, cos ala toyota celica, sadzilem ze to jakas nakladka tylko, ale ogólnie auto wyglada calkiem niezle, i prosto z niemiec, nie widze za bardzo jakis szpar i takich tam
Piwor - 16-07-2013, 20:16

To są bardzo rzadkie lampy...