To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Jakie AUDIO do EA0?

Serek - 18-01-2007, 18:02

A gdzie info o porcie USB, nie mogę odnaleźć ? Aux, sub, ipBus, itp. ale bez USB.
Premier to marka zastępcza dla produktów Pioneer na inne rynki ( coś jak Opel - Vauxhall ) z tą różnicą, że posiada softwarowy odtwarzacz plików AAC ( Apple Computer's ).

miszkin - 19-01-2007, 00:36

Cytat:
A gdzie info o porcie USB, nie mogę odnaleźć ? Aux, sub, ipBus, itp. ale bez USB.

Tutaj:

http://www.pioneer.pl/pl/...00MP/index.html

"Jednostki z częściowym sterowaniem: Zmieniacz DVD/DAB/USB/Bluetooth"

No i koleś z allegro też to potwierdził.

No chyba, że to coś innego znaczy?

A co to jest IPbus?

[ Dodano: 20-01-2007, 11:39 ]
Cytat:
2. Wzmacniacz klasy budżetowej ( markowy ) bądź średniej

Panowie, proszę o radę jaki wzmacniacz? Używka do 600-700PLN...

Co sądzicie o tym:

http://allegro.pl/item158...ie_uzywany.html
http://allegro.pl/item156..._dokumenty.html
http://allegro.pl/item159...att_od_ss_.html
http://allegro.pl/item158...e_in_japan.html
http://allegro.pl/item158...hifi_w_wa_.html

Anonymous - 20-01-2007, 11:49

jesli chcesz zapłacić 600-700zł za używkę, to kup U-dimension Jr www.essa.com.pl za 799zł, i masz BEZKONKURENCYJNY wzmak do 1000zł.

ps. JBL ....wystrzegaj sie, chyba że białe z przed 5-8 lat "made in USA" , mac audio i inne wynalazki sobie odpusc, Junior to doskonały piec.

Serek - 20-01-2007, 13:37

Najlepszym potwierdzeniem mogłaby być fotka tylnej ściany radioodtwarzacza.
IpBus to magistrala do zarządzania jednostkami zewnetrznym marki Pioneer ( zmieniarka, DVD, navi, itp. ).
Jak napisał Trociniarz odpuść sobie te z allegro (nowe), Alpina nie jest zła ale używka automatycznie nadaje się do serwisu na test przed montażem.
Myślę, że nie będzie to złe rozwiązanie ten U-Dimension. Cena przystępna i gwarancja w kieszeni ;)

miszkin - 22-01-2007, 09:06

Dobra, dzięki chłopaki, przekonaliście mnie... Biorę juniorka i pionka 5900. Teraz pozostaje kwestia głośników...

Wiem, że i tak muszę jechać posłuchać i ocenić na własne uszy, poradźcie tylko na co zwrócić uwagę? Jakie marki, modele? Słucham głównie rocka progresywnego i jazzu...

No i jeszcze jaki warsztacik CA w Wawie lub okolicach godzien zaufania?

Anonymous - 22-01-2007, 09:58

miszkin napisał/a:
Biorę juniorka i pionka 5900. Teraz pozostaje kwestia głośników...

Trafny wybór, będziesz zadowolony. Pamiętaj o jakimś "godnym" okablowaniu dla tego pieca, tzn oby nie sygnałówki za 20zł i zaslianie z zestawu dla młodego majsterkowicza :roll: ...

Co do głośników, to musisz pamiętać, że pioniery, zwłaszcza te z niższej i średniej półki mają lekko przesterowane wysokie tony, dlatego starałbym sie na Twoim miejscu odsłuchiwać zestaw na pioneerze...zmierzam do tego, że należy zwrócić uwagę na taki zestaw, w którym można na zwrotnicy przyciszyć tweeter, bo może się okazać, że zamiast grać będzie "krzyczał".

Co do konkretnych firm, to nie kupuj zestawów takich firm jak clarion, sony, magnat itd itp, posłuchaj w tej cenie Helixa, Phase, Rainbow, GZ.

miszkin - 22-01-2007, 11:44

Cytat:
Pamiętaj o jakimś "godnym" okablowaniu dla tego pieca, tzn oby nie sygnałówki za 20zł i zaslianie z zestawu dla młodego majsterkowicza

Z jakiego rzędu kwotą muszę się liczyć?

Anonymous - 22-01-2007, 12:40

2 x sygnałówka min 150-200zł (czincze)
Prąd około 20mm^2 - 15-20zł za mb
Bezpiecznik (normalny jakiś) 40-60zł
Kable głośnikowe 3-4zł za mb

Polecam produkty AIV, poprawnie wykonane, mają szeroki asortyment, nadają się do instalacji nawet klasy wyższej i nie są drogie.

pozdr,
Kuba

Serek - 22-01-2007, 15:08

Zapraszam do odwiedzenia strony www.carpower.pl (Monacor) bądź poszukaj produktów firmy caliber - niedrogie ale dobre jakościowo.
miszkin - 28-05-2007, 12:17

Panowie,

Piszę z małym opóźnieniem :twisted: , ale moje nowe audio tak mnie powaliło, że nie byłem w stanie z siebie słowa wydusić. Poza tym nie wychodziłem w ogóle z samochodu, tak dobrze sprzęt gra :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Chciałem niniejszym podziękować serkowi i trociniarzowi - Panowie to dzięki wam mój miśq rozkłada na łopatki każdą kobitkę, która do niego wsiądzie, hehehe :mrgreen: :mrgreen: Niekoniecznie oczywiście dźwiękami Dream Theater...

Co w końcu kupiłem?

- uDimension Junior 4-300
- Pioneer 5900
- Audio System HX-165 SQ

no i jeszcze jakieś drogie kabelki, tłumienie itd. :twisted: :twisted:

Całość już się nieźle rozegrała i naprawdę rzuca na kolana.

Dzięki Panowie jeszcze raz, co prawda przekroczyłem dwukrotnie budżet, ale nie żałuję... ;)

Anonymous - 28-05-2007, 14:42

miszkin napisał/a:
Chciałem niniejszym podziękować serkowi i trociniarzowi - Panowie to dzięki wam mój miśq rozkłada na łopatki każdą kobitkę, która do niego wsiądzie, hehehe

No nie ma nic za free, teraz każdej lasce co posłucha musisz opowiadać jacy my mądrzy i fajni a potem przekazywać nam ich nr telefonów :mrgreen: :mrgreen: :wink:

A na poważnie to cieszę się, ze jesteś zadowolony, bardzo porządny zestaw, fotki byś jakieś wrzucił.

pozdr,
Kuba

miszkin - 28-05-2007, 15:37

Nie ma sprawy :D

Fotki wrzucę, ale nie robiłem sam montażu, więc będzie tylko piecyk i radio. No chyba, że chcesz jeszcze pudełka po głośnikach oglądać :mrgreen:

Jak znajdę chwilkę to obfotografuję co się da i wrzucę co nieco ;)

Jeszcze raz dzięki za otwarcie mi uszu (no i portfela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Anonymous - 28-05-2007, 15:58

No i jeśli można to jakie koszta?
miszkin - 28-05-2007, 16:25

uDimension Junior 4-300 - 800 zł
Pioneer 5900 - 735 zł
Audio System HX-165 SQ - 1000 zł

Montaż, kable, tłumienie drzwi - 1200 zł

W sumie zamknąłem się w 4kPLN, co jest niezłym przekroczeniem budżetu (nosiłem się z zamiarem wydać jakieś 1,5k). Ale nie żałuję, zwłaszcza głośniki grają przepięknie... choć myślę, że tutaj juniorek też ma swój wkład :twisted: :twisted:

Anonymous - 28-05-2007, 17:43

Audio System HX-165 SQ -> mam rozumiec ze to jest zestaw glosnikowy przedni? jesli tak to naprawde musi byc cos fajnego, bo cena lekko duza:) ja za swoje PB dawalem 300 i pieknie graja -> czyli te musza juz byc konkrety;]