To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Przestalo grac radio/CD i nie podswietla pokretelek itp

rezon - 25-07-2013, 08:07

A spróbuj do czego¶ (radio, TV z wej¶ciem audio na cinch) podpi±ć kable wchodz±ce do wzmacniacza. Jak jest analogowy sygnał to pojawi się dĽwięk
Anonymous - 25-07-2013, 11:01

Problem w tym, ze nie mam do czego. Jestem tymczasowo na czyms w rodzaju wakacji na kompletnym zadupiu i nie mam tu zbyt wielkich mozliwosci technicznych :/
Po drugie - nie mialbym pojecia pod ktore kabelki i z ktorej z dwoch kostek mam sie podpiac :(
Jeszcze by cos wybuchlo :)

tokyo - 08-08-2013, 15:24

Witam
Sprawdz bezpieczniki wew i zew (w komorze silnika) jak sa dobre to mozliwe ze padl wzmacniacz

Anonymous - 09-08-2013, 10:00

tokyo napisał/a:
Witam
Sprawdz bezpieczniki wew i zew (w komorze silnika) jak sa dobre to mozliwe ze padl wzmacniacz

Bezpieczniki wygladaja OK, niestety. Pewnie czeka mnie wiekszy wydatek na wzmacniacz :(

bonito - 09-08-2013, 10:31

PodjedĽ do dowolnego zakładu radio-alarmy, niech ci za parę złotych zdiagnozuje problem, potem na Allegro za 400-500 złotych polskich nabywasz wzmacniacz drog± kupna (jeżeli twój okaże się wadliwy), wymienić możesz w sumie samemu.
bonito

mitsu00 - 09-08-2013, 10:39

bonito napisał/a:
PodjedĽ do dowolnego zakładu radio-alarmy, niech ci za parę złotych zdiagnozuje problem, potem na Allegro za 400-500 złotych polskich nabywasz wzmacniacz drog± kupna (jeżeli twój okaże się wadliwy), wymienić możesz w sumie samemu.
bonito
Wzmacniacz jest pod fotelem pasazera. Wymiana polega na odkreceniu srubek mocujacych i wypieciu 2 wtyczek.
Anonymous - 09-08-2013, 10:41

bonito napisał/a:
bonito

Tak zrobie.
Mimo wszystko wolalbym aby sie okazalo, ze to jakis ukryty bezpiecznik lub cos sie obluzowalo. Troche szkoda mi tych 4-5 stowek :/

mitsu00 - 09-08-2013, 10:46

ramzes napisał/a:
bonito napisał/a:
bonito

Tak zrobie.
Mimo wszystko wolalbym aby sie okazalo, ze to jakis ukryty bezpiecznik lub cos sie obluzowalo. Troche szkoda mi tych 4-5 stowek :/
Mozesz tez dac do ASO na diagnoze MUTem. Wyjdzie na bank blad. Wtedy na 100% bedzie wiadomo o co kaman?
Anonymous - 09-08-2013, 11:03

mitsu00 napisał/a:
Mozesz tez dac do ASO na diagnoze MUTem. Wyjdzie na bank blad. Wtedy na 100% bedzie wiadomo o co kaman?

Moje zaufanie do krajowych ASO jest rowne 0. Boje sie, ze przy okazji mi cos wymontuja... Zastanowie sie nad tym rozwiazaniem.

mitsu00 - 09-08-2013, 11:08

ramzes napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Moje zaufanie do krajowych ASO jest rowne 0. Boje sie, ze przy okazji mi cos wymontuja... Zastanowie sie nad tym rozwiazaniem.
Twoj wybor. Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.
Anonymous - 09-08-2013, 11:13

mitsu00 napisał/a:
Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.

Co to wlasciwie jest ten MUT-III?
Czy do zdiagnozowania usterki potrzeba rozkrecac pol auta?
Z ASO mam po prostu cholernie zle doswiadczenia - nie jest to kwestia samej alergii na ASO.

mitsu00 - 09-08-2013, 15:56

ramzes napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.

Co to wlasciwie jest ten MUT-III?
Czy do zdiagnozowania usterki potrzeba rozkrecac pol auta?
Z ASO mam po prostu cholernie zle doswiadczenia - nie jest to kwestia samej alergii na ASO.
MUT-II to tester diagnostyczny Mitsubishi. Do zdiagnozowania usterki wystarczy podpiac go do wyjscia OBD pod kierownica i tyle. Nic nie trzeba rozkrecac.