Pajero III - ZBIORNIK PALIWA
michal-michal - 08-10-2013, 17:40
Kurcze to teraz sam już nie wiem bo w sumie nastawiłem się na 2.5TD Pajero III z tego względu że jest mniej awaryjne.
Jak piszecie że w 3.2 Pajero można by wymienić zbiornik paliwa w kwocie jakieś 2tyś.i mieć z głowy pompę to może warto się zastanowić i nad taki rozwiązaniem.
Proszę o wasze opinie a może jakieś rady?
alexs6 - 08-10-2013, 19:24
chłopaki , dziś właśnie odebrałem autko od mechaników , kupiłem metalowy zbiornik w e-pajero od P.Zbyszka , oczywiście nie obyło się bez kłopotów z mechanikami , którzy twierdzili , że się nie da pociągnąć gumowych przewodów bo ... , ale po zj...... zadziałało i autko chodzi jak złotko , jakieś 20-30 km musiałem zrobić aby zaczęło pracować tak jak powinno , przy wrzuceniu na D , R i P przez chwilkę miał wyższe obroty , później spadały do normy i dziwnie nie chciał zmieniać biegów , tylko przeciągał , ale widocznie musiał się cały układ odpowietrzyć , teraz prócz błędu na desce SRS ( do skasowania myślę , jednak chłopaki nie mają kompa ) jest wszystko w porządku . polecam takie wyjście , łączny koszt ok 2000 zł
TangoKK - 08-10-2013, 20:14
A skąd ten błąd poduszek?
buszmen25811 - 08-10-2013, 20:38
a te opilki sa magnetyczne bo u mnie byly
michalpajur - 08-10-2013, 21:00 Temat postu: okno rewizyjne zbiornika paliwa w pajero 3d Witam .Czy istnieje możliwość zajrzenia do zbiornika paliwa nie demontując go? mam na myśli jakieś okienko w karoserii Pozdrawiam Michał.
buszmen25811 - 08-10-2013, 21:04
jest pod tylnim siedzeniem odkrecisz jedna oslone ,potem druga ,potem smok i juz
zbyszekm2 - 08-10-2013, 21:05 Temat postu: Re: okno rewizyjne zbiornika paliwa w pajero 3d
michalpajur napisał/a: | Witam .Czy istnieje możliwość zajrzenia do zbiornika paliwa nie demontując go? mam na myśli jakieś okienko w karoserii Pozdrawiam Michał. |
Tak, masz w części bagażowej klapkę na 6 śrub, odkręć ją, potem masz jeszcze jedną i pod nią masz smok. Nasmaruj gwinty od smoka jakimś preparatem, żeby dały się odkręcić.
michalpajur - 08-10-2013, 21:21
Dzięki koledzy za radę jutro prawda wyjdzie na jaw czy prędzikiem do Zbyszka na wymianę .
alexs6 - 08-10-2013, 22:29
błąd poduszek wyskoczył pewnie z powodu zwarcia , mistrzowie mechanicy musieli pospawać częś uchwytu zbiornika bo też był pognity , część pospawali na podłączonym akumulatorze , później pomyśleli , jednak zrobili to jakoś dziwnie mało umiejętnie , miałem tak już kiedyś jak miałem zwarcie przy dokręcaniu alternatora , chłopak kluczem dotknął masy i plusa i wyskoczył błąd SRS , skasowali kompem i ok , tylko przez zwarcie strzelił główny bezpiecznik zasilajacy , pozdrowienia dla mega mechaników
michalpajur - 09-10-2013, 09:28
Witam jeszcze pytanko odnośnie wyjęcia smoka ze zbiornika czy trzeba po wyjęciu smoka odpowietrzyć układ paliwowy na nowo. Dzięki za pomoc niby drobnostka ale lepiej dmuchać na zimne.
michal-michal - 10-10-2013, 21:12
Mam na oku Pajero 3.2 gość twierdzi że jest zamontowany plastikowy zbiornik paliwa lecz on go nie wymieniał,użytkuje auto ponad 6 lat (wcześniej jeździło za naszą zachodnią granicą)i nadmienił jeszcze że regenerował pompę tzn.wymienił łożysko bo się zatarło.
Moje pytanie:czy mogę się spodziewać jakiejś niespodzianki po zakupie tego auta?,czy raczej jak zbiorniczek plastikowy i coś tam robione przy pompie to będzie ok.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie miśka?
Gdzieś wcześniej na forum czytałem że jeszcze kosztowną rzeczą jest koło dwu masowe - czy jest to prawdą?Proszę o pomoc
TangoKK - 11-10-2013, 13:27
Dwumasa jest tylko w manualu, więc jeżeli to automat to nie ma problemu.
beny2011 - 11-10-2013, 15:45
TangoKK napisał/a: | Dwumasa jest tylko w manualu, więc jeżeli to automat to nie ma problemu. |
Może zadam głupie pytanie... a można taką dwumasę wywalić z manuala??? Skoro nie ma jej w automacie, a z innych marek wiem, że to zmora dizli.
Dzięki za sensowną odpowiedź / wyjasnienie.
Pozdrawiam,
zbyszekm2 - 11-10-2013, 16:15
Można, zastępuje się ja kołem jednmasowym.
igor - 18-10-2013, 13:45
Dużo jest roboty przy wymianie zbiornika?
Warto się samemu zabierać czy szkoda łap brudzić?
|
|
|