To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Pajero najlepszą terenówką w Australii

Anonymous - 16-02-2007, 09:45

Gene napisał/a:
za tyle :|

http://www.mitcar.pl/Mitcar/pajero_ceny.htm

Dzięki, ale znalazłem już cenę.
To było pytanie retoryczne. Abstrahując od zagadnienia czy on jest wart swojej ceny, 200 tys to bardzo dużo kasy.

Gene - 16-02-2007, 11:21

W naszym kochanym kraju generalnie ceny na nowe auta sa tak duze, ze rece opadaja. Nie jestem w stanie tego racjonalnie wytlumaczyc a moze poprostu zarobki sa na niskim poziomie. Majac 200 tysi na tzw. "ruchy" kupilbym to auto ale przy moich mozliwosciach to zawrotna kwota.
Anonymous - 16-02-2007, 11:39

Gene napisał/a:
W naszym kochanym kraju generalnie ceny na nowe auta sa tak duze, ze rece opadaja. Nie jestem w stanie tego racjonalnie wytlumaczyc a moze poprostu zarobki sa na niskim poziomie. Majac 200 tysi na tzw. "ruchy" kupilbym to auto ale przy moich mozliwosciach to zawrotna kwota.

Mam to samo.

Wiem, że to trochę poza tematem, ale... Jak to jest, że zarobki u nas są (średnio) połowę niższe niż w Europie zach, a ceny o 1/3 wyższe. Kiedyś widziałem różnicę w cenie VOLVO XC90 V8 w Niemczech i w USA: 54 tys Euro - 52 tys USD. Jak to tłumaczyć, to w końcu europejski samochód. A potem wszyscy się dziwią, że w Polsce tak mało nowych samochodów się kupuje.
Nawet jak znajdę lepiej płatną pracę, to 200 tys na auto, to fura pieniędzy.