To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Wyciszanie Colcika

Anonymous - 03-01-2009, 22:29

Z ta mata dekarska jest bomba temat pieprzyc te pseudomaty z allegro ktore krusza sie w zimie przy zamykaniu i otwieraniu drzwi - to niestety prawda sprawdzone.Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie.Druga strona maty ma na sobie warstwe aluminium.Robilem tak w swoim colciaku i naprawde polepszylo to dzwiek mojego audio oraz wyciszylo wnetrze.Detale typu drzwi od razu zaczely sie solidnie domykac a blacha nabrała tubalnego stukotu :)
Anonymous - 04-01-2009, 11:11

Browar napisał/a:
Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie.

A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur.

Jak dostanie się tam, to nie ma jak wyschnąć, nie widać, nie czuć stęchlizny.
I po roku/dwóch na podłodze masz matę bo blachę ruda zżarła :mrgreen:

Anonymous - 04-01-2009, 11:48

elili napisał/a:

A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur.

Dobra powiem raz jeszcze, aby nalozyc taka mate trzeba dobrze odtłuścic i wyczuścić powierzchnie na która sie nakleja mate od strony papy, nie na darmo uzywalem suszarki, wysoka temperatura lepiej skleja warstwy przy tym wszelka wilogoć zanika/wyparowywuje.Woda która pozniej sie skrapla z deszczu czy wilogci nie ma mozliwosci wejsc pod mate chyba ze robiles to bez osuszania i nagrzewania powierzchni lub powierzni nie oczysciles.Ja mate nakleilem z 3 lata temu na drzwi i boki.Nie wie mco z bokami bo poszly na zylety a drzwi ktorych nie chcialo mi sie sprzedac leza wybebeszone z szyb i flaków pod folia na wolnym powietrzu.Grama rdzy na nich nie ma moge foty wam nawet jako dowód porobic - to sie nazywa dobre wykonanie :)
pozdrawiam
bwr

P.S najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz :mrgreen:

Anonymous - 04-01-2009, 13:23

Browar napisał/a:
najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz :mrgreen:

ok. spróbuję

Anonymous - 04-01-2009, 13:34

elili napisał/a:
ok. spróbuję

tylko nie rob tego teraz broń Boże - za duza róznica temperatur.Jak juz chcesz to potrzebujesz naprawde cieplego garazu
pozdrawiam i powodzonka
bwr

Anonymous - 04-01-2009, 13:46

Browar, ja bym poprosil fotki- nie dla dowodu ale chcialbym zobaczyc jak Ci to wyszlo :)
Anonymous - 04-01-2009, 14:28

ok bede w tygodniu na skladziku to walne foto :)
tomek24 - 04-01-2009, 19:10

Wieczorem wrzuce fotki jak to wygladalo u mnie w civicu :wink: