Pajero III - pompa wtryskowa
PiotrKw - 02-05-2014, 08:01
michal77 napisał/a: | niewiem jak macie w polsce,pewnie ze wszystkim robia problemy. |
Nie , jest bezproblemowo , jak ktoś ma ubezpieczony dom a potrzebuje kasy ( sprzedać trudno , zastój w wiekszych nieruchomościach ) to po prostu podpala a ubezpieczyciel płaci bez oporów Tak jak wszędzie na świecie
michal77 napisał/a: | ale mechanik mówił ze to ta pompa. |
Tylko w pompie może byc sporo spraw . Równie dobrze mógłby Tobie powiedzieć , że to silnik . Popsuty , pali się kontrolka oleju i ... silnik popsuty - do wymiany
Podaj Zbyszkowi kody Na pewno coś podpowie więcej i konkretniej .
michal77 - 02-05-2014, 11:17
objawy są takie ze teraz silnik pracuje w trybie awaryjnym,obroty max 2000 i około 100 km/h
i oczywiście więcej pali,gdzy rano odpalam wali siwym dymem.jak silnik pracuje na postoju czasami trzęsie autem.
pojarka nie jest stara,2005 rok i 176 tyś przejechane.
chodzi mi tylko o to czy jak ktoś regenerował tą pompe miał jakieś problemy potem.
Georg - 02-05-2014, 12:19 Temat postu: Re: pompa wtryskowa
michal77 napisał/a: | ...moje pytanie jest takie-czy po regeneracji pompy mogą sie psuc wtryski czy cos innego? |
Rozumiem, że pisząc "wtryski" masz na myśli wtryskiwacze...
Odnosząc się do pytania - otóż, fakt regeneracji pompy wtryskowej z "dużym prawdopodobieństwem, graniczącym z pewnością" nie zaszkodzi wtryskiwaczom.
- Pozdrawiam
michal77 - 02-05-2014, 13:06
no,to chciałem wiedzieć.wielkie dzięki.
KrzysG - 02-05-2014, 14:33
Wtryski wtedy wymieniaj lub regeneruj jak wyjdzie zle na tescie przelewowym, u mnie Proftec to zrobil, ale ja zadnej roznicy nie widze z samochodem tylko w portfelu mniej. Jesli bedziesz regenerowal to miejsce regeneracji tez wybierz dobrze.
Link do postu
zbyszekm2 - 02-05-2014, 14:52
95% pompa, przy wtryskach nic nie rob narazie. Przebieg nie ma znaczenia dla pompy, wazne jest paliwo jego jakosc, nie dopuszczalny jego brak. Egr sprawdzales?
michal77 - 02-05-2014, 22:01 Temat postu: pompa wtryskowa po rozmowie z mechanikiem sie okazało ze to jakieś dwa czujniki w pompie siadły.więc moze nie będzie dużego problemu z naprawą.wiecie moze gdzie dostane takie czujniki?
zeeb - 07-07-2014, 12:43
Podpinając się pod temat. Ma ktoś z Was może zapisany nr pompy? Przymierzam się do czyszczenia nastawnika i chcę zamówić komplet uszczelek a niestety w boschu bez numeru pompy ni kuku
Borek888 - 09-07-2014, 21:21
Witam przepraszam że podłącze się do tematu nie chce zakładać nowego wątku . Szukam fachowej pomocy do przeczyszczenia nastawnika w okolicy Lublina Radomia . Byłem w kilku warsztatach ale wszędzie chcą od razu robić pompę ,nic się nie pali auto śmiga bez problemu tylko zaczęło gorzej palić na ciepłym silniku
zbyszekm2 - 09-07-2014, 22:26
na początek sprawdź rozrusznik.
Borek888 - 10-07-2014, 08:18
Rozrusznik robiłem niedawno kręci jak wariat, niestety to raczej nastawnik , przeczytałem wszystkie wątki jak to się robi ale sam się chyba nie podejmę, dlatego szukam fachowej pomocy.
|
|
|