To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Spalanie misia, coś nie tak :/

Anonymous - 06-02-2007, 14:24

dozek, odpisalem Ci w watku na technicznym bo zadajesz pytania na roznych podforach i pozniej taki burdel.
Anonymous - 11-02-2007, 12:21

Ja mam taki sam problem ze spalaniem, z tym że ja jestem w gorszej sytuacji. Ja w swoim zmieniłem już sondę, wyczyściłem i ustawiłem wszystko co było na forum opisane do wyczyszczenia i ustawienia, 0 błędów ECU, nowe kondensatory a spalanie dalej 12 litrów.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Gdybym go tak nie lubił, to już dawno puścił bym go z przepaści.
Czekam na wszelakie sugestie i pomysły.
Pozdrawiam :D

pawela - 01-03-2007, 19:50

zeby nie zasmiecac dolacze sie do tematu
Mam Colta CAO 1.6 16V w automacie i jestem przerazony spalaniem! Wskaznik wrecz opada na oczach a spalanie przy naprawde spokojnej jezdzie (do 2500obr/min) w miescie na trybie ECO to 12-13 litrow! Jak przelacze na POWER i przycisne to spokojnie dochodzi do 15l :!: Z kolei kiedy wracalem z niemiec przez 1050km trasy spalil mi niecale 70 litrow... :roll:
Macie jakies jeszcze sugestie oprocz sondy?
Dodam ze autko mam od tygodnia, kupione w niemczech od kolesia u ktorego biore juz swoj 4. samochod. Wszystko co nie dzialalo zostalo wymienione badz naprawione. Skrzynia nowa na gwarancji. Check Engine zapala sie tylko na chwile po przekreceniu kluczyka i nigdy wiecej.

Anonymous - 02-03-2007, 07:27

Automatyczna skrzynia biegow w takich malych samochodach to jakies nieporozumienie.
Oczywiscie i tak za duzo pali ale nie spodziewaj sie, ze bedziesz schodzil ponizej 8l.
Standardy do sprawdzenia.

cns80 - 02-03-2007, 08:55

ZAC napisał/a:
Ja w swoim zmieniłem już sondę, wyczyściłem i ustawiłem wszystko co było na forum opisane do wyczyszczenia i ustawienia, 0 błędów ECU, nowe kondensatory a spalanie dalej 12 litrów.

U mnie 10 nie zależnie od stylu jazdy i pory roku. Też już wszystko zrobiłem.
Zostało mi:
-sprawdzenie aparatu zapłonowego (nie wiem czy ma sens),
-sprawdzenie pompy paliwa (jw.)
- sprawdzenie wtrysków (na pewno ma sens).
Jeśli to nie wypali to mu chyba gaz założę po złości :D

pawela - 02-03-2007, 10:08

kaeres napisał/a:
Automatyczna skrzynia biegow w takich malych samochodach to jakies nieporozumienie.
Oczywiscie i tak za duzo pali ale nie spodziewaj sie, ze bedziesz schodzil ponizej 8l.
Standardy do sprawdzenia.

co do autoamatu na poczatku tez tak myslalem ale teraz zmieniam zdanie. Skrzynia jest inteligentna, dostosowuje sie do stylu jazdy, zmienia biegi szybko, plynnie i bez szrpniec. Moge tez sam wybrac bieg na ktorym jade. Tylko to spalanie... :|