To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...

vrangsinn - 17-05-2015, 19:37

a tutaj mały update, po przewertowaniu opinii na temat olejów.... zdecydowałem sie na Valvoline i przy nim pozostane... :twisted: no chyba ze beda problemy... :wink:

vrangsinn - 22-05-2015, 20:23

prace nad autem w toku, nie długo podrzuce kolejne elementy układanki... :wink:

mam pytanko bo planuje za niedlugo załozyc zestaw einbacha -30. Rozwazam opcje obnizenia tylko przodu a tylna os zostawic w oryginale...robił juz ktoś tak??? moze ktos podzieli sie zdjeciami jak stoi auto po takiej modyfikacji....

z góry dzięki

bialyjayz - 23-05-2015, 11:34

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=555
post Tomi89 przed i po :)

Hugo - 23-05-2015, 21:12

bialyjayz napisał/a:
post Tomi89 przed i po
Ale on obniżył przód i tył.

Tutaj masz przód na Eibachu -30 mm, a tył na seryjnych sprężynach:

mkm - 24-05-2015, 17:55

vrangsinn napisał/a:
. zdecydowałem sie na Valvoline i przy nim pozostane... :twisted: no chyba ze beda problemy... :wink:

Olej ok :wink: , ale filtr :roll: mogłeś kupic lepszy :wink:

vrangsinn - 24-05-2015, 23:43

mkm napisał/a:
vrangsinn napisał/a:
. zdecydowałem sie na Valvoline i przy nim pozostane... :twisted: no chyba ze beda problemy... :wink:

Olej ok :wink: , ale filtr :roll: mogłeś kupic lepszy :wink:

Nie ukrywam że lubie wydawac kase na auto i kupowac "co tydzień coś nowego" :wink: :wink: ale mam też relatywnie (przynajmniej sie staram) obiektywne podejscie do sprawy, to moja 2 wymiana oleju, poprzednio zalozylem filt filtrona nie ukrywam ze z przypadku, nie bylo najmniejszych problemow wiec nie ma sensu przeplacac, wymiana co 10 tys km nie zaszkodzi :roll: przynajmniej moim zdaniem w galu jakość akurat fitru to mały pikuś... :wink: :wink: hamulce to co innego..... :mrgreen: :mrgreen:

mkm - 25-05-2015, 01:59

Przy hydraulice głowic/głowicy jakość filtru ma znaczenie zasadnicze :wink:
vrangsinn - 19-06-2015, 14:07

Mały update...

Po 2 tygodniach oczekiwania na tarcze nadeszła pora na dokończenie modernizacji/odświerzenia układu hamulcowego :twisted:

A o to wybrany zesta na przód: Tarcze Zimmermann Coat Z nawiercane, klocki brembo.

A tak to już wygląda na aucie, przy okazji pomalowane zaciski... :roll:

Po przejechaniu próbnie 40 km stwierdzam ze nie wiem jak jeżdziłem na poprzednim zestawie... :twisted: :twisted:

Przy okazji wymieniony plyn hamulcowy. Teraz tylko trzeba czasu zeby na 100% stwierdzic czy inwestycja poplacała...bo tanie to nie było....

inq - 19-06-2015, 15:13

Zdjęć nie widać
Tomi89 - 19-06-2015, 15:42

Zestawik super mam to u siebie i jestem bardzo zadowolony :)
Wrzucaj miniaturki z innej strony ;)

drexvs - 19-06-2015, 19:20

Aj, te czerwone zaciski +5 do koni i +9 do Niuta dały :D
vrangsinn - 19-06-2015, 21:03

drexvs napisał/a:
Aj, te czerwone zaciski +5 do koni i +9 do Niuta dały :D

zapomniałes dodać + 50 lajków na fejsie, a ze jestem akurat ze wsi to + 10 do wiazdu na wiejskie dożynki.... :wink:

vrangsinn - 30-06-2015, 09:47

No i wkońcu się doczekałem....po kupieniu felg od Boohal'a (dzieki za transakcje), zszedłem na 17...felgi oczywiście odswieżyłem....

z srebrnych przeszedlem na czarne, efket na zdjęciach dla porównania...

a tak na aucie to wygląda, opony Continentale 215/45

Narazie róznicy w komforcie jazdy nie widzse żadnych...tylko na + trzymanie w zakrętach i jazda po łuku...teraz to bajka...jak przyklejony...tyle że mam jeszcze oryginalne zawieszenie....

Marcino - 30-06-2015, 10:57

Zamiast czarnych felg wg mnie lepiej wyglądały by grafitowe coś jak u Jucemana
Hugo - 30-06-2015, 11:44

Dobrze, ze wkleiłeś zdjęcie jak wygladają czarne felgi na sedanie Avance w kolorze A69, bo sam się zastanawiam czy moich nie polakierować na czarno, chociaż jest to całkowicie wbrew mnie :wink: Nieraz trzeba coś w życiu zmienić i się przełamać.