Pajero III - Opiłki w płynie chłodniczym?
konrad.klusek - 27-04-2015, 15:55
Niestety sam nie jestem tego w stanie wykonać, przebywam teraz w poza granicą a w domu same kobiety:) samochód trafił dzisiaj do naszego zaufanego mechanika - po przyjeździe okazało się że płynu w zbiorniczku wyrównawczym jest zbyt mało - dolali do zbiornika oraz do chłodnicy i co niepokojące pod korkiem pojawiają się bąble powietrza...co mogło doprowadzić do takiego stanu rzeczy? Dzisiaj będę rozmawiał z mechanikiem czy to tylko uszczelka czy głowica... Czy w tym przypadku wymiana korka od chłodnicy jest również konieczna?
grzerog - 01-05-2015, 20:30
Witam. Pisałeś że była głowica robiona. A czy dociągałeś głowicę po przejechaniu ok 1 tyś km?
Pozdrawiam
konrad.klusek - 04-05-2015, 11:55
Głowica była robiona nie w moim Pajero - ja tylko odświeżyłem temat:
konrad.klusek napisał/a: | Odświeżam temat - w moim Pajero pojawił się podobny objaw. Wczoraj podczas jazdy wskaźnik temperatury wskoczył w okolice maksimum, po otwarciu maski w zbiorniczku wyrównawczym poziom płynu przekraczał maksimum o jakieś 5-7 cm. Co może być powodem takich objawów? |
Niestety okazało się że u mnie jest pęknięta głowica - została wysłana do Krakowa do spawania...
|
|
|