Nasze Miśki - CZerwony Turbomivec
Tovija - 26-06-2014, 13:43
Wydaje mi się, że Colt na nich powinien odpychać kulę ziemską ale też zależy z jakiej mieszanki, jakiej jakości i jaki jest wzór bieżnika Nie mniej przy 17 calowej feldzie i takich kołach to już powinno odrywać mniejszą rolę
Mikebambo - 26-06-2014, 16:56
Chorowalem na ten samochod ! wlasnie na taka wersje. Wizualnie moze du*y nie urywa, ale jak sam wspomniales za te pieniadze ciezko o cos szybszego i mlodszego. Kuzynka ma 1.3 w tej wiekszej budzie. Fajnie sie nim jezdzi
Tovija - 26-06-2014, 20:38
Otóż to... w tej cenie po prostu nie idzie kupić niczego tak młodego, mocnego a jednocześnie ekonomicznego i w dodatku bardzo bogato wyposażonego... dlatego wybór padł właśnie na czT
No, ale żeby nie było, że nic się nie dzieje to powiem tylko, że zalałem Colcinie 2 baniaczki świeżego Motulka i oczywiście filterek oleju (ten niski) firmy Knecht :ugeek:
A i usunięto mi dzisiaj zadrapania na dachu po kocie sąsiada (moje są wychowane)
Marcin-Krak - 26-06-2014, 20:59
O proszę, jaka zamiana
Niech się sprawuje.
Jogurt - 26-06-2014, 21:49
Jak mi się dalej Colt w tej budzie nie podoba tak z tym silnikiem chyba bym się skusił. Jeszcze jak Tovija, napisał o ''darmowych'' 70 kucach to powinno być bardzo ok. W zakrętach to też jakoś jeździ? Dobry mod z pokrywą silnika - mała rzecz ale zupełnie inaczej komora wygląda. Gratki i zadowolenia z użytkowania.
Kleju - 26-06-2014, 21:58
Gratki auta
Trzeba stanąć na kresce i zweryfikować osiągi NA mivec'a i turbo mivec'a
bialyjayz - 26-06-2014, 22:01
Kleju napisał/a: | Trzeba stanąć na kresce i zweryfikować osiągi NA mivec'a i turbo mivec'a |
tasz to nie konkurencja
Tovija - 27-06-2014, 08:36
Dzięki
Jak będzie okazja to chętnie.
@Jayz - czemu tak uważasz ? Widzę, że trochę nie doceniasz czT... z Twoim Galem też będzie trzeba się skonfrontować
sveno - 27-06-2014, 10:45
bialyjayz napisał/a: | to jeszcze musisz potrenować bo ja moim Galem przy 10km więcej i masie dużo większej właśnie tyle osiągam | pół sekundy lepiej niż nowy z salonu, aż się nie chce wierzyć.
bialyjayz napisał/a: | pomiary UKP płaska nowa droga, | zrób 4 starty: po 2 w każdą stronę i wyciągnij średnią. Na obwodnicy Kieleckiej jest taki odcinek, że wydaje się, że jest płasko a jest dobrze pod górkę (na nawigacji wysokość n.p.m szybko rośnie). Ustawie się w drugim kierunku, zrobię 6sec do setki, napisze, że było płasko (bo tak to wygląda) uwierzysz mi, że mam taką rakietę?
bialyjayz napisał/a: | oczywiście jednorazowy wyczyn- | słowo klucz: jednorazowy.
Pozdrawiam.
bialyjayz - 27-06-2014, 13:32
Tovija napisał/a: | @Jayz - czemu tak uważasz ? Widzę, że trochę nie doceniasz czT... z Twoim Galem też będzie trzeba się skonfrontować |
wynik może być tylko jeden ..... CZT
sveno napisał/a: | pół sekundy lepiej niż nowy z salonu, aż się nie chce wierzyć |
wg. statystyk 8.6 także nawet 0.9 s
sveno napisał/a: | zrób 4 starty: po 2 w każdą stronę i wyciągnij średnią. Na obwodnicy Kieleckiej jest taki odcinek, że wydaje się, że jest płasko a jest dobrze pod górkę (na nawigacji wysokość n.p.m szybko rośnie). Ustawie się w drugim kierunku, zrobię 6sec do setki, napisze, że było płasko (bo tak to wygląda) uwierzysz mi, że mam taką rakietę? |
droga idealnie płaska, pomiary zawsze na tym samym bezpiecznym odcinku, z tym, że czasy jakie osiągałem wachały się od niewiarygodnego 7.7 do 8.4 zależnie jaki start, jak z przełożeniem itp.
sveno napisał/a: | słowo klucz: jednorazowy. |
jednorazowy w sensie, że najlepszy bo 7.8 i 7.9 a i 8.0 także było
swinks_UK - 27-06-2014, 19:03
Jogurt napisał/a: | W zakrętach to też jakoś jeździ? |
Jak Merc klasy A. Trzeba uważać na łosie na drodze, a tych w PL dostatek
k@rol - 02-07-2014, 16:03
Zacny pojazd i zgodzę się ,że choć najpiękniejsze auto to to nie jest ale na żywo robi dużo lepsze wrażenie niż na zdjęciach
Bezstresowej eksploatacji życzę
londolut - 02-07-2014, 21:58
swinks_UK napisał/a: | Jak Merc klasy A. Trzeba uważać na łosie na drodze, a tych w PL dostatek | Ciekawe jakby wsadzić jakiś niższy zawias.
SHARK1979 - 02-07-2014, 23:12
londolut napisał/a: | Ciekawe jakby wsadzić jakiś niższy zawias. |
Pewno ciekawie by wyglądało. Ale tak jak u mnie przy 17" to raczej nie wyjdzie
Tovija - 10-07-2014, 19:09
Dobra, żeby nie było, że lecę w kule pobawiłem się trochę z plastikami w środku :ugeek:
ogarnąłem troszkę pod maską (nie tak jak Schizo co prawda... ) tylko tak z grubsza, ale zawsze lepiej niż syf jak na strychu w amerykańskim filmie
a wszystko za sprawą paczuszki jaką odebrałem dzisiaj od kuriera
Dwa pozostałe specyfiki czekają na stabilniejszą pogodę, czas i... chęci.
Wiem, nie ma szału ale melduję, że przynajmniej staram się utrzymywać w jakiejś tam czystości Kołtun'a. A tak to jeżdżę i póki co nie ma na co narzekać. Oby tak dalej.
|
|
|