To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Porównywarki OC/AC

Misiek :) - 06-09-2014, 17:06

mjsystem napisał/a:

Ogólnie PZU trzyma poziom. :wink:

poziomi cenę...
w PZU poszedłem zgłosić szkodę osobiście.... I pani w recepcji odesłała mnie, żebym zgłosił telefonicznie. Łaskawie dali jakiś ich stacjonarny...
Ta firma nie budzi moich sympatii...

Jogurt - 06-09-2014, 23:49

Tomek napisał/a:
Jogurt napisał/a:
W porównaniu z agentem na każdym urwałem z oc po 2-3 stówki.

:shock:

to ile płaciłeś przed rankomatem
zakładam, że masz komplet zniżek za bezszkodową
ja przy 30-40% procentach zniżki płaciłem ostatnio 299 zł
jakbym z tego urwał 3 stówki, to :lol: :lol:

Mam full zniżki jak piszesz. Co roku dźwigali po kilkadziesiąt złotych i jak powiedziała babka ''pińcet'' puściły mi nerwy. Najlepsze jest to, że niby znajoma była moją agentką. W rankomacie płace za Colta 302zł z nnw. Za Gala jakoś 400.

krzychu - 07-09-2014, 11:04

Misiek :) napisał/a:

w PZU poszedłem zgłosić szkodę osobiście.... I pani w recepcji odesłała mnie, żebym zgłosił telefonicznie. Łaskawie dali jakiś ich stacjonarny...

Ale to w dbałości o cenę i jakość. Każda osoba w PZU ma jakaś tam swoją działkę na której się zna i szybko robi. A dużą część przerzucono na współpracujące warsztaty (sami robią oględziny do X zł i likwidację szkody). Dlatego jak ktoś chce bezgotówkowo to zgłasza na infolinii szkodę, oddaje to wybranego/wskazanego warsztatu (często ASO) i odbiera samochód naprawiony...

Swoją drogą ja mam doświadczenie z bankami PKO niby w oddziale, a mBank tylko infolinia. Kredyt hipoteczny wziąłem w PKO i już zdążyli pobrać prowizję 2 razy (wizyta w oddziale), nie obniżyć rady (wizyta w oddziale, a miało się stać z automatu!), zażądać potwierdzenia z terminalu płatniczego że zapłaciłem ubezpieczenie (jakby to miało jakieś znaczenie), podbicie pisma, że ubezpieczyciel wie o cesji (a na polisie jest napisane "cesja PKO" co zmusiło mnie do podwójnej wizyty w ubezpieczelani i banku). 2 razy nie było tak jak powiedzieli tylko wprost przeciwnie (czyli defakto mnie okłamali)... Ja już wolę infolinię w mBank-u. Przynajmniej mnie nie kłamią, a jak o coś pytam to wiedzą, nie pobierają opłat po 2 razy. Tak, że nigdy więcej PKO! Na sam parking pod bankiem zużyłem z 20zł przez moim zdaniem niepotrzebne wizyty lub ich błędy/niedomówienia.

Born - 02-08-2017, 11:37

Witam
Czy ktoś skorzystał z ubezpieczenia z Yanosikiem? Ciekawy jestem Assistance, ponieważ mają ogólnikowe warunki, a jakie są szczegóły, dostałem propozycję o ponad 300 taniej niż w PZU.