To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - co kupić dla syna, 10-cio latka

Marcino - 04-06-2016, 13:11

Panowie,
Polcicie jakiś sklep z komputerami, w koncu kupuje mojemu stacjnary, typowo do gier, chce wydać tak z 3-3.3 tyś na kompa i jeszcze kupie do tego monitor za 700zł zeby się w 4k zamknać.
I teraz tak sobie myślałem o x-komp, jest sklap w Gdańsku, a jak nie to komputronk albo Grall.
Ma być I-5, Ge-force GTX 960, no i wiadomo cała reszta:)

A moze ktoś pracuje w branży i by coś sprzedał?:)

apg2312 - 04-06-2016, 20:45

Szczerze, to bym trochę poczekał.
Na rynku są dwie nowe karty nVidii - GTX 1070 i GTX 1080, które zarówno wydajnościowo, jak i cenowo przebijają wszystkie karty poprzedniej generacji z serii GTX 9xx. Więc i ceny starszych kart powinny iść w dół.
Dodatkowo ciekawy ruch wykonali czerwoni :
https://www.cdaction.pl/n...oficjalnie.html

Nie jestem jakimś prorokiem, ani analitykiem rynku, ale uważam, że ceny zarówno starszych, jak i nowszych kart spadną. Tylko o ile i kiedy...

Krzyzak - 04-06-2016, 21:46

Marcino, zawsze brałem z Grala, nawet masz filię w Tcz.
Od lat nie kupuję stacjonarnych, bo lapki teraz potrafią być droższe - za podobną konfigurację - tak niewiele, że szkoda montować "grzyba". Kiedyś były jakieś problemy, że niektóre karty nie współpracowały z niektórymi płytami głównymi itp. Nie wiem czy jeszcze są takie problemy.

Marcino - 06-06-2016, 23:03

Cos kupie..... odezwę się do Grala i zobacze co wycenią. Za lapka o takich samych parametrach też trzeba dać trochę a nie bedzie mozliwośco rozbudowy.
Juiceman - 23-06-2016, 17:26

do Trawkinsa możesz napisać ; -)
Marcino - 24-06-2016, 08:31

Maszyna kupiona w częsciach i kolega mi to poskładał.