Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4 MIVEC] wycieraczki
Sxizo - 11-01-2015, 10:38
flash napisał/a: | Kolego ja kupiłem ostatnio polskie wycieraczki w Biedronce za jakieś 10 zł sztuka i są rewelacyjne, nie piszczą i super zbierają. Nazwy nie pamiętam, ale są pakowane w plastikowe pudełka z czerwoną etykietką. Naprawdę polecam! |
Ja natomiast absolutnie ich nie polecam, po pół roku wyglądały koszmarnie, popękane, guma się odkleiła, nie mówiąc o zbieraniu wody
jaztom - 11-01-2015, 11:19
może faktycznie jest tak że nie ważne jakie kupisz, musisz mieć akurat szczęście że trafisz na te lepsze jakościowo.
jak już pisałem kupiłem kiedyś do laguny wycieraczki "valeo" i zabuliłem chyba 110 zł, działały super przez może miesiąc a potem lipa lipa lipa. no ale potem okazało się że sprzedali mi zamienniki (podobno opakowanie od oryginalnych jest inne).
facyt taki że kupię te tańsze i zobaczę co będzie, dodatkowo w bagażniku zapasowe i pyrki
dzięki za wasze opinie i porady
flash - 11-01-2015, 15:49
Sxizo napisał/a: | flash napisał/a: | Kolego ja kupiłem ostatnio polskie wycieraczki w Biedronce za jakieś 10 zł sztuka i są rewelacyjne, nie piszczą i super zbierają. Nazwy nie pamiętam, ale są pakowane w plastikowe pudełka z czerwoną etykietką. Naprawdę polecam! |
Ja natomiast absolutnie ich nie polecam, po pół roku wyglądały koszmarnie, popękane, guma się odkleiła, nie mówiąc o zbieraniu wody |
Kolego a kto używa wycieraczek za 10 zł przez pół roku?
Mam je od jakichś 2 miesięcy i wszystko super, jak zaczną piszczeć to od razu wymienię na nowe bo koszt jest żaden.
Sxizo - 11-01-2015, 23:06
flash napisał/a: | Sxizo napisał/a: | flash napisał/a: | Kolego ja kupiłem ostatnio polskie wycieraczki w Biedronce za jakieś 10 zł sztuka i są rewelacyjne, nie piszczą i super zbierają. Nazwy nie pamiętam, ale są pakowane w plastikowe pudełka z czerwoną etykietką. Naprawdę polecam! |
Ja natomiast absolutnie ich nie polecam, po pół roku wyglądały koszmarnie, popękane, guma się odkleiła, nie mówiąc o zbieraniu wody |
Kolego a kto używa wycieraczek za 10 zł przez pół roku?
Mam je od jakichś 2 miesięcy i wszystko super, jak zaczną piszczeć to od razu wymienię na nowe bo koszt jest żaden. |
OK, zapomniałem dodać że bynajmniej nie używałem ich tak często jak kolega apg2312, a wyglądały jakbym się codziennie nad nimi znęcał nożem. Motgumy niewiele droższe, a duużo lepsze, takie moje zdanie
jaztom - 11-01-2015, 23:27
koledzy, kłócicie się jak dwie babki która ma ładniejszą torebkę
krzychu - 12-01-2015, 07:16
Koledzy. Denso hybrydowe. Wypróbujcie sobie. Poradziłem w nowym Lancerze i zachwyceni.
Ogólnie dobry stosunek ceny do jakości ma Alca. Przy bardzo niskiej cenie wytrzymuje 2-3 miesiące. Więc jak komuś nie sprawia problemu to może sobie kupić od razu z 5 kompletów i na półtora roku jest. Może też kupić Denso Hybrydowe jedne, które wytrzymają 1,5-2 lata.
Sxizo - 12-01-2015, 11:10
O, właśnie Denso miałem zamiar wypróbować. Nie ma jak JDM
jaztom - 12-01-2015, 12:45
moim skromnym zdaniem obydwie opcje są dobre, ale ja chyba wypróbuję Denso.
dziękuję wszystkim za odpowiedzi
rolando - 12-01-2015, 15:24
szczerze mówiąc nigdy nie przykładałem uwagi do wycieraczek jakoś, ale z racji że siostra narzeka że jej nie zbierają wody w Outlanderze to postanowiłem jej pomóc i kupiłem Denso http://www.iparts.pl/czes...0-66-dm055.html może faktycznie najtańsze nie są, ale za to różnice widać od razu.
krzychu - 13-01-2015, 06:09
rolando - to są denso zwykłe. Też miałem. Trochę lepsze od Valeo i sporo lepsze od Boscha. Ale do denso hybrydowych nie ma co porównywać.
Mati65 - 19-01-2015, 21:07
A ja się przekonałem ostatnio do wycieraczek Visee. Fajnie pracują, są dobrej jakości. No i w przystępnej cenie. Działają bezproblemowo już kilka miesięcy, więc ojcu też poleciłem - zobaczymy jak się u niego sprawdzą
tremens - 22-06-2015, 22:29
Polecam tanie , ale tylko te typu ,,banan".Pięknie zbierają wodę i ekstra wyglądają.Jężdżę już ponad dwadzieścia lat i różne wycieraczki stosowałem.Powiem wprost nie warto kupować drogich
jaztom - 08-10-2015, 10:24
kupiłem jednak wycieraczki tańsze za +/- 50 zł na allegro, nie pamiętam firmy ale kupiłem "banany". pół roku i chodzą wspaniale, wydaje się że zrobiłem dobry zakup.
|
|
|