Nasze Miśki - Lancer 4G93T CM5A GSR
piorunGSR - 19-01-2015, 01:27
Podkład reaktywny Novol w Polsce kupiony, dwuskładnikowy, na allegro jest tego sporo bardziej agresywny niż epoksydowy. Polecany przez sporo blacharzy jakich znam, zobaczymy co wyjdzie w praniu. Wymaga nałożenia podkładu tylko i wyłącznie akrylowago na niego przed lakierowaniem
Bartekkita - 19-01-2015, 20:31
piorunGSR, dzięki ostatnie pytanie, jak zabezpieczałeś rurki żeby się znowu nie utleniły? Lakier bezbarwny?
piorunGSR - 20-01-2015, 08:29
Bartekkita, Nie zabezpieczałem. Jak dasz lakier bezbarwny to zacznie sie pod nim tlenić i zacznie wygladać bardzo źle. Troche systematyki w czyszczeniu komory silnika i problem z głowy. Jest też taki produkt 3M do czyszczenia nierdzewki i aluminium co po zapolerowaniu zostawia cięki film właśnie po to by zapobiec tlenieniu się
thebloody - 20-01-2015, 15:15
Bartekkita, ja kiedyś też robiłam w moim pierwszym autku m.in. rurki od klimy oraz pokrywe i tak jak kolega pisze - to jak z felgami, trzeba biegać ze ściereczką, nie ma cudownych zabezpieczeń niestety ale generalnie nie ma lipy, u mnie bardzo długo efekt był fajny (tutaj zdjęcie, po najechaniu efekt "przed" i "po" ) - 3M jest fajna, ale jak szkoda Ci kasy i chciałbyś spróbować coś na próbę to zrób autosolem - tubka za pare groszy i zobaczysz
PS piorunGSR, szacun za Twoją prace z tym autkiem
piorunGSR - 20-01-2015, 15:35
thebloody, Dzięki wielkie staram się jak moge.
Generalnie to jest tak jak koleżanka pisze wiecznie ściereczka w ruchu ale ja to lubie jeśli chodzi o komore silnika.
Nie ma to jak otworzyć maskę, usiąść wygodnie, piwko w ręke i delektować się widokiem.
thebloody - 20-01-2015, 16:21
A jeszcze fajniej, jak się podjedzie do mechanika, otworzy maske, a on z otwartą buzią przez chwilę nic nie mówi, po czym wybucha histerycznym nerwowym śmiechem i wykrzykuje "w życiu nie widziałem, żeby ktoś miał tak czysto pod maską!!!"
Bartekkita - 20-01-2015, 22:39
thebloody, piorunGSR, dzięki za rady
piorunGSR - 21-01-2015, 22:26
EVO 3 hebelki
szminka poszła w ruch hahaha
Secik przewodów hamulcowych HEL
felunek ENKEI, czeka na pryśnięcie w czarny semi-gloss
Do kompletu czekają kapcie FALKEN
Głowica po pełnym remoncie
Pare innych gratów by było miło
Rozpórka CUSCO też czeka
HKS turbo timer TYPE 0
Czekam jeszcze na panewki główne i korbowodowe KINGS RACING, może w końcu dojdą za jakiś czas, bo trzeba by było silnik do kupy poskładać w końcu i odpalić projekt
rosomak1983 - 22-01-2015, 00:07
ori mitsu jest mls pod głowica ? fajnie.
piorunGSR - 22-01-2015, 09:26
Mls 3 warstwowa 0.9mm
piorunGSR - 27-01-2015, 23:11
Czerwona komora, niebieski filtr powietrza, leci dylemat, na jaki kolor prysnąć pokrywe zaworów?? Jakieś sugestie i podpowiedzi mile widziane
P.S Blok sinika czarny czy czerwony???
brccrx - 28-01-2015, 00:43
Blok bym dal na czarno. Troche fail z tym niebieskim filtrem, daj pokrywe na czerwony bedzie ok. Widzialem tez ze chlopaki robia zolte, albo moze wypoleroj i bezbarwny lakier na to?
thebloody - 28-01-2015, 11:02
brccrx, bezbarwny to imo średni pomysl na pokrywe, lepiej sama polerka, a wygląda to u nas tak: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/531795_245628662250027_1322281594_n.jpg?oh=3d25113423be5ed0ad7d1374e14a6b21&oe=55EC3F9F
piorunGSR, wiesz co, czerwone pokrywy są już nudne, kazdy hondziarz ma zresztą zleje się na tle komory. Wez sobie zrob cos na maxa kolorowego, idz na calosc, bo widze, ze masz wyobraznie i polot poszlabym chyba w ten niebieski, zeby pasował do rozpórki i filtra + ewentualnie żółty lub... pistacjowy ewentualnie ciemny fiolet. Wydaje sie to Wam pewnie pedalskie, ale widzialam takie tęczowe wykończenia i są obłędne - jak jdm to po całości
tu masz przykład - co prawda z pomarańczem, ale z czerwonym też bedzie chyba spoko - http://image.superstreeto...gt-s+engine.jpg - z niebieskim i chromem jak chcesz cos pochromolić albo może hydro - służe pomocą na priv
brccrx - 28-01-2015, 13:46
Ta polerowana wyglada swietnie!
W kolorach teczy jak bedzie to ktos zaraz podpali
Faktycznie taki sam kolor pokrywy jak i komory nie wyglada dobrze.
piorunGSR - 28-01-2015, 14:55
Chyba pójde w jakiś fiolet, tylko za bardzo mi się to gryzie z niebieskim, żółty widzi mi się tylko w ciemno - niebieskiej scenerji. Poszukam inspiracji wieczorem jak będe miał spokój i Piwko pod ręką
Jak narazie to pokrywa wyczyszczona
Transfer Box wyczyszczony, w wielkich męczarniach do 02.30
Dzisiejsza niespodzianka po 6tyg oczekiwania panewki główne i korbowodowe KING Racing
|
|
|