To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer 4G93T CM5A GSR

piorunGSR - 19-01-2015, 01:27

Podkład reaktywny Novol w Polsce kupiony, dwuskładnikowy, na allegro jest tego sporo bardziej agresywny niż epoksydowy. Polecany przez sporo blacharzy jakich znam, zobaczymy co wyjdzie w praniu. Wymaga nałożenia podkładu tylko i wyłącznie akrylowago na niego przed lakierowaniem
Bartekkita - 19-01-2015, 20:31

piorunGSR, dzięki :) ostatnie pytanie, jak zabezpieczałeś rurki żeby się znowu nie utleniły? Lakier bezbarwny?
piorunGSR - 20-01-2015, 08:29

Bartekkita, Nie zabezpieczałem. Jak dasz lakier bezbarwny to zacznie sie pod nim tlenić i zacznie wygladać bardzo źle. Troche systematyki w czyszczeniu komory silnika i problem z głowy. Jest też taki produkt 3M do czyszczenia nierdzewki i aluminium co po zapolerowaniu zostawia cięki film właśnie po to by zapobiec tlenieniu się
thebloody - 20-01-2015, 15:15

Bartekkita, ja kiedyś też robiłam w moim pierwszym autku m.in. rurki od klimy oraz pokrywe i tak jak kolega pisze - to jak z felgami, trzeba biegać ze ściereczką, nie ma cudownych zabezpieczeń niestety :( ale generalnie nie ma lipy, u mnie bardzo długo efekt był fajny (tutaj zdjęcie, po najechaniu efekt "przed" i "po" ) - 3M jest fajna, ale jak szkoda Ci kasy i chciałbyś spróbować coś na próbę to zrób autosolem - tubka za pare groszy i zobaczysz :)

PS piorunGSR, szacun za Twoją prace z tym autkiem :wav:

piorunGSR - 20-01-2015, 15:35

thebloody, Dzięki wielkie staram się jak moge.
Generalnie to jest tak jak koleżanka pisze wiecznie ściereczka w ruchu ale ja to lubie jeśli chodzi o komore silnika.
Nie ma to jak otworzyć maskę, usiąść wygodnie, piwko w ręke i delektować się widokiem.

thebloody - 20-01-2015, 16:21

A jeszcze fajniej, jak się podjedzie do mechanika, otworzy maske, a on z otwartą buzią przez chwilę nic nie mówi, po czym wybucha histerycznym nerwowym śmiechem i wykrzykuje "w życiu nie widziałem, żeby ktoś miał tak czysto pod maską!!!" :finga:
Bartekkita - 20-01-2015, 22:39

thebloody, piorunGSR, dzięki za rady :)
piorunGSR - 21-01-2015, 22:26

EVO 3 hebelki

szminka poszła w ruch hahaha

Secik przewodów hamulcowych HEL

felunek ENKEI, czeka na pryśnięcie w czarny semi-gloss

Do kompletu czekają kapcie FALKEN

Głowica po pełnym remoncie

Pare innych gratów by było miło

Rozpórka CUSCO też czeka

HKS turbo timer TYPE 0

Czekam jeszcze na panewki główne i korbowodowe KINGS RACING, może w końcu dojdą za jakiś czas, bo trzeba by było silnik do kupy poskładać w końcu i odpalić projekt

rosomak1983 - 22-01-2015, 00:07

ori mitsu jest mls pod głowica ? fajnie. :)
piorunGSR - 22-01-2015, 09:26

Mls 3 warstwowa 0.9mm
piorunGSR - 27-01-2015, 23:11

Czerwona komora, niebieski filtr powietrza, leci dylemat, na jaki kolor prysnąć pokrywe zaworów?? Jakieś sugestie i podpowiedzi mile widziane
P.S Blok sinika czarny czy czerwony???

brccrx - 28-01-2015, 00:43

Blok bym dal na czarno. Troche fail z tym niebieskim filtrem, daj pokrywe na czerwony bedzie ok. Widzialem tez ze chlopaki robia zolte, albo moze wypoleroj i bezbarwny lakier na to?
thebloody - 28-01-2015, 11:02

brccrx, bezbarwny to imo średni pomysl na pokrywe, lepiej sama polerka, a wygląda to u nas tak: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/531795_245628662250027_1322281594_n.jpg?oh=3d25113423be5ed0ad7d1374e14a6b21&oe=55EC3F9F

piorunGSR, wiesz co, czerwone pokrywy są już nudne, kazdy hondziarz ma :P zresztą zleje się na tle komory. Wez sobie zrob cos na maxa kolorowego, idz na calosc, bo widze, ze masz wyobraznie i polot 8) poszlabym chyba w ten niebieski, zeby pasował do rozpórki i filtra + ewentualnie żółty lub... pistacjowy :D ewentualnie ciemny fiolet. Wydaje sie to Wam pewnie pedalskie, ale widzialam takie tęczowe wykończenia i są obłędne - jak jdm to po całości :)

tu masz przykład - co prawda z pomarańczem, ale z czerwonym też bedzie chyba spoko - http://image.superstreeto...gt-s+engine.jpg - z niebieskim i chromem :) jak chcesz cos pochromolić albo może hydro - służe pomocą na priv ;)

brccrx - 28-01-2015, 13:46

Ta polerowana wyglada swietnie!

W kolorach teczy jak bedzie to ktos zaraz podpali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Faktycznie taki sam kolor pokrywy jak i komory nie wyglada dobrze.

piorunGSR - 28-01-2015, 14:55

Chyba pójde w jakiś fiolet, tylko za bardzo mi się to gryzie z niebieskim, żółty widzi mi się tylko w ciemno - niebieskiej scenerji. Poszukam inspiracji wieczorem jak będe miał spokój i Piwko pod ręką
Jak narazie to pokrywa wyczyszczona

Transfer Box wyczyszczony, w wielkich męczarniach do 02.30

Dzisiejsza niespodzianka po 6tyg oczekiwania panewki główne i korbowodowe KING Racing