To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - PAJERO III - przymierzam się do zakupu terenówki.

ruks - 09-04-2015, 22:17

Georg napisał/a:
ruks napisał/a:
A propos pompy to takie 10-cio latki i starsze raczej już powinny być po tej operacji (bynajmniej te co ja oglądałem były), chyba że ktoś pod kocem trzymał i nie jeździł ;-)

Nie ma reguły... Ostatnio widziałem piętnastolatka świeżo przywiezionego z ZEA. Przebieg prawie cztery stówy. Podwozie mocno wyszutrowane tamtejszymi drogami ale bez rdzy. Blacha idealna. Pompa nie ruszana.

No to dosyć nietypowy import :D

ruks napisał/a:
Swoją drogą mam pytanie jeszcze apropos blokady tylnego mostu, czy jeżeli na tunelu jest przycisk wyłączania ASR to oznacza że jest blokada sterowana elektronicznie bo tak twierdził jeden ze sprzedawców...

Wyraził się nieprecyzyjnie, bo tu tradycyjnej blokady nie ma :wink: - jej funkcje pełnią elektroniczne systemy oddziałujące na hamulce.

Czyli nic ne warte, ma być mechaniczna blokada 100% :mrgreen: Czy one występowały we wszystkich rocznikach bo jakoś zwykle widzę w tych starszych do 2003-2004

Georg - 11-04-2015, 13:35

ruks napisał/a:
Czyli nic nie warte, ma być mechaniczna blokada 100% :mrgreen:

"Nic nie warte" - to opinia chyba nieuprawniona. Technika zaawansowanej kontroli pracy każdego koła jest już stosowana powszechnie.
Ale... jeżeli auto ma robić przy wyrębie w Bieszczadach, to rzeczywiście powinno mieć blokadę mechaniczną :wink: .