Outlander III Ogólne - Bagażnik dachowy do OIII
kubatw - 29-01-2016, 15:15
Tak, bagażnik zaliczył jeszcze kilka dłuższych podróży, a ja nadal uważam, że był on dobrym zakupem. Z jednym zastrzeżeniem - konfiguracja bagażnik + uchwyt na narty, ale bez nart nie nadaje się do prędkości autostradowych (czuć, że stawia duży opór). Z nartami jest lepiej. Ale sądzę, że to cecha wszystkich bagażników dachowych.
Co do oznaczeń - niestety, nie jestem w stanie podać dokładnych oznaczeń zestawu z opakowań, ponieważ po prostu je wyrzuciłem. Wg strony Interpacka zestaw do OIII to AMC 5214; A49.
Same belki, bez uchwytu na narty, kosztowały ok. 450pln.
rogera - 01-02-2016, 13:12
Dziękuję, bardzo przydatna opinia.
Po prostu bagażnik dachowy należy montować i demontować z "trumną" lub rowerami.
Bagażnik pusty niezależnie od wykonania w codziennej jeździe zawsze będzie dawał niepotrzebny opór.
Raczej też zakupię Mont Blanc.
r.barcinski - 01-02-2016, 14:04
ja od jesieni latam z oryginalnym Mitsubishi i nic mi nie szumi - no może zaczyna trochę szumieć przy dużych prędkościach ale to i samo auto wtedy nie jest za ciche
z tego co zaobserwowałem to ten oryginalny jest identyczny jak THULE
kubi2410 - 24-01-2021, 09:30
Mam pytanie odnośnie bagażnika jaka jest maksymalna nośność dachu z szyberdachem chce kupić bagażnik 600l . I tu pytanie pewnie bagażnik+ belki+ bagaż to będzie z 70kg.
Brodzins - 25-01-2021, 09:57
r.barcinski napisał/a: |
z tego co zaobserwowałem to ten oryginalny jest identyczny jak THULE |
Chyba nawet na tych plastikach z logo mitsu pod spodem jest logo thule
[ Dodano: 25-01-2021, 10:00 ]
kubi2410 napisał/a: | Mam pytanie odnośnie bagażnika jaka jest maksymalna nośność dachu z szyberdachem chce kupić bagażnik 600l . I tu pytanie pewnie bagażnik+ belki+ bagaż to będzie z 70kg. |
80kg nośność .
Jeśli chcesz pakować boxa do fulla, to najlepiej wkładać rzeczy duże objętościowo, ale wagowo już niekoniecznie i o problemie z masą można zapomnieć.
|
|
|