Dom/garaż/ogród - Domofon - jaki kupić?
tyku - 27-02-2015, 15:06
Bartek napisał/a: | Rozdzielczością, to nie ma się co brandzlować - kamera z obiektywem jak łepek od szpilki nie ma prawa pokazać za dużo | Dobra rozdzielczość kamery i kąty widzenia to podstawa (chyba że się mylę).
Juiceman - 31-03-2015, 12:01
Panowie coś więcej w tym temacie bo szczerze taki domofon to fajna sprawa.
Ktoś może takie cudo używa już ?
tyku - 31-03-2015, 12:13
Juiceman, Miałem już kupować to cacko, ale wstrzymałem się.
Poszperałem w necie i wypatrzyłem wizjer iSmartEye i10+. Mieszkam w bloku to bardziej się sprawdzi wizjer do drzwi. Instalacja bajecznie prosta. Czekam na dostępność towaru w Polsce.
http://www.ismarteye.com/cn/products.html
Marcino - 31-03-2015, 12:55
Ja chyba się na ORNO zdecyduje , bez wodotrysków:) mieszkam na wsi i nie potrzebuje niczego wiecej, ma otwieranie bramy wiec jest ok.
http://allegro.pl/domofon...5059546642.html
Juiceman - 31-03-2015, 13:09
Yyyy dostawanie fotki po czasie jakoś mnie nie interesuje.
Smart Eye i9
Lepszy już jest
Doorbot
[ Dodano: 31-03-2015, 13:12 ]
Mam coś podobnego obecnie i ciągle jakieś problemy z wilgocią, obudowa ewidentnie nie chroni przed deszczem. Ale to może wina chińszczyzny tyle że wygląd identyczny po za znaczkami... i jednak bieg na koniec domu żeby zobaczyć kto dzwoni ...
KsiadzRobak - 31-03-2015, 13:23
Marcino napisał/a: | mieszkam na wsi i nie potrzebuje niczego wiecej | eee - wg mnie warto coś z video - przekonasz się, jak zaczną przychodzić kolędnicy itd. - widzisz ich od razu, bo się kamerka włącza
a jak masz tylko dźwięk, to musisz się odezwać, żeby wiedzieć, kto stoi po drugiej stronie - w ten sposób nie zamaskujesz swojej obecności przed komornikiem czy urzędnikiem sprawdzającym opłacenie abonamentu RTV
tyku - 31-03-2015, 13:29
Juiceman napisał/a: | Lepszy już jest
Doorbot | Nie lepszy.
iSmartEye i10+ zastępuje zwykły wizjer. Nie zwraca uwagi ludzi na klatce schodowej w bloku. Dzieciaki widzą na 5" ekranie, kto stoi po drugiej stronie.
Aktualnie mam taki wizjer : YALE - DDV5500. Jakość kamerki słaba, kąt widzenia mały.
Juiceman - 31-03-2015, 13:37
tyku napisał/a: | Juiceman napisał/a: | Lepszy już jest
Doorbot | Nie lepszy. |
Lepszy w sensie że wyświetlacz masz mobilny i nie tylko jeden.
tyku - 31-03-2015, 14:10
Juiceman, Obsługuje protokoły GSM / GPRS dzięki czemu możliwy jest bieżący podgląd nie tylko na monitorze, ale również na telefonie typu smartfon.
|
|
|