[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Gałka zmiany biegów - jakie pasują?
Trik - 09-07-2012, 16:52
Sprawdź może pod rękawem jest miejsce na imbis 1/8" lub większy i może trzeba go dokręcić. Albo dokręcić jakąś śrubkę kontrująca pod gałką.
mazin - 17-07-2012, 21:35
Oryginał nie jest mocowany imbusem. W ciepłym dniu trzeba gałkę odkręcić i wyjąć plastik na którym jest osadzona, przesunąć o jedne ząbek i zamocować "na twardo" w takiej pozycji, jak powinna być zamocowana (najlepiej zaznacz sobie flamastrem pozycję wyjściowa, nie będziesz miał problemu przy kolejnych próbach. Jak będzie zimno to po prostu nie będzie problemu.
Mateusz Purgał - 01-10-2013, 21:19
Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj: wie ktoś może jaki gwint jest na drążku zmiany biegów i czy gałka od ralliarta będzie pasować? (suwmiarka niestety głęboko schowana w torbie w garażu - jak trzeba będzie to wyjmę:) może ktoś pomoże.
z góry dzięki za pomoc!
ozzzy - 28-03-2015, 15:28 Temat postu: Gałka zmiany biegów - jakie pasują? Witam,
mam trochę zniszczoną skórzaną gałkę zmiany biegów. Oryginalna do mojego Lancera jest taka:
Ale czy pasuje również gałka z ASX lub Outlandera? Bo jak już mam kupić nową to wolałbym taką ładniejszą
Czy gwint jest ten sam? I po prostu odkręcamy starą i przykręcamy nową czy jest jakiś "magiczny" sposób na montaż?
tyku - 28-03-2015, 21:53
ozzzy, Może jakbyś użył preparatu do skóry, nie trzeba było by zmieniać gałki.
Widać na zdjęciu, że gałka sucha jak pieprz.
Ja używam SmartWax Smart Dressing. Gałka lśni się i pachnie
ozzzy - 31-03-2015, 14:47
Tak więc dla potomności, gałka z Outlandera i ASXa pasuje idealnie, poniżej zdjęcia przed i po. Koszt wyniósł 80zł za gałkę w bdb stanie z alledrogo.
Uwex - 01-04-2015, 09:11
ozzzy- różnica jest a montaż - na wcisk , gwint, śrubki po bokach ?
ozzzy - 01-04-2015, 11:11
Gwint. Starą odkręciłem ręką bez trudu, nową wkręciłem trochę mocniej, trzyma super.
farel - 01-04-2015, 20:21
jak dla mnie lancerowa jest ładniejsza ale kwestia gustu,
Robert_N - 02-04-2015, 11:08
Moja gałka wygląda nie najlepiej, ale nie zamierzam wymieniać. Strasznie wytarła się od strony prawej (3, 4, 5, R bieg). Prawdopodobnie przez obrączkę, bo kierownica wygląda lux. Gałkę woskowałem co jakiś czas więc nie "zeschła się". Widocznie ten typ tak ma.
aequitas - 02-04-2015, 11:55
Na mojej nie widać już w ogóle biegów.. Mimo to jest przyjemna w dotyku i pewnie leży w dłoni, a podczas jazdy chyba nikt się nie patrzy na drążek Wizualnie ta od outlandera prezentuje się dużo lepiej
Decth - 09-10-2015, 17:06 Temat postu: Zmiana gałki od zmiany biegów Mitsubishi Lancer 2009 r. Witam! Jestem tu nowy i mam do was pytanko. Otóż kupiłem sobie ostatnio Lancera z 2009 roku w dieslu. I bardzo nie podoba mi się oryginalna gałka zmiany biegów.Szukałem w internecie ale nie mogę nic możliwego znaleźć. Macie może jakieś propozycję ?. Z góry dzięki !:)
mazin - 10-10-2015, 16:09 Temat postu: Re: Zmiana gałki od zmiany biegów Mitsubishi Lancer 2009 r.
Decth napisał/a: | Witam! Jestem tu nowy i mam do was pytanko. Otóż kupiłem sobie ostatnio Lancera z 2009 roku w dieslu. I bardzo nie podoba mi się oryginalna gałka zmiany biegów.Szukałem w internecie ale nie mogę nic możliwego znaleźć. Macie może jakieś propozycję ?. Z góry dzięki !:) |
Ale masz plastikową i po prostu Ci się nie podoba? Kup skórzaną (taka sama, koło 100 PLN na alledrogo), albo "aftermarketową", są już od 20 PLN. Outlanderowa czy asx-owa też podejdą - a na wspomnianym portalu jest tego sporo.
Dooomino - 01-05-2017, 20:46
W tym problem ze jest skrzynia 6 i też szukam zamiennika, na alledrogo nie mogę znaleźć :/ wsteczny mam w miejscu waszej jedynki diesel 2.0 did
wiewioor - 24-07-2017, 14:32 Temat postu: Gałka zmiany biegów z innych modelów Tak jak w temacie. Czy ktoś może potwierdzić, że gałka zmiany biegów (6 biegowa) z modelu ASX będzie pasować do Lancera ?
|
|
|