To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Zakup Sigmy :)

r-tea - 15-05-2015, 23:15

kierowniklimana napisał/a:
dlatego ta odpada zdecydowanie, dodatkowo na nie jest to, ze to automat, za którymi nie przepadam i nie ma gazu.

[ Dodano: 08-05-2015, 14:13 ]
http://otomoto.pl/oferta/...u-ID6y4Amx.html zna ktoś tą sigmę ?

Ja jutro będę ją oglądał :-) Bardzo podobna do tej z twojej okolicy, tyle że ma butlę w miejscu koła zapasowego.
Oglądałeś już może tę w Jaworze?

[ Dodano: 16-05-2015, 22:27 ]
mmatulek napisał/a:
Sprawdź:
Mechanika:
Maglownicę czy nie cieknie i czy gumy osłonowe są całe (+ stuki podczas jazdy)

Tu wszytko grało.
Cytat:
Wycieki oleju z silnika (to już kwestia czy ew. podejmujesz się uszczelniania silnika)

ciekło spod obu pokryw zaworów
Cytat:
Amortyczatory czy nie ciekną

tego nie sprawdziłem, ale miałem wrażenie podczas jazdy, że przód siedział, a amory biły na większych wypukłościach typu "leżący policjant".
Cytat:
Posłuchaj jak chodzi silnik, czy nie klepią zawory.

Tu ok. Nie było słychać zaworów. Dźwięk silnika był ładny. Za to wydech był na pewno do poprawki bo był zbyt głośny.
Cytat:
Nie daj się zbajerować jak nie będzie działać klima. Zawsze możesz urwać na tym, choć naprawa może okazać się bardzo kosztowna. Ja bez działającej klimy nie brałbym.

Klima nie działała.
Cytat:
Szyberdach czy chodzi i czy jest cała uszczelka.

Tego nie sprawdziłem.

Cytat:
Blacha
Uważam, że blacha w Kombi jest zdecydowanie lepsza niż w sedanie.
Sprawdź przednie kielichy czy nie ma wykwitów

Oba przednie kielich były nawet bardzo ładne.
Cytat:
Progi, szczególnie z tyłu

Tu było sporo odłażącej szpach. Szczególnie na środkowym odcinku po stronie kierowcy. Za to dziur nigdzie nie było.

Cytat:
Klapa bagażnika, szczególnie na samym jej zakończeniu. Jak siłowniki nie będą jej trzymały to się nie przejmuj, ponieważ ich wymiana to koszt 60 zł (ale potargować się możesz)

Klapa bagażnika zdrowiutka jak dzwon. Zeri rdzy na wszystkich rantach z zewnątrz i od środka.

Cytat:
Dach przy szybie przedniej, szczególnie lewa strona, lewy przedni słupek
podłużnica zaraz za przednim wahaczem.

Zapomniałem zwrócić na to uwagę.

Cytat:
Jak będziesz oglądał wnętrze to zobacz czy podsufitka nad tylnymi siedzeniami i bagażnikiem nie opada.

Nie opadała, ale była doś pomarszczona i pofalowana.

Cytat:
powodzenia

Dzięki. Nie zdecydowałewm się na to auto.
Oba przednie błotniki były szpachlowane.
Czołowa szyba pęknięta w pionie równo na pół.
Aku do wymiany.
Silnik niby ładnie grał, auto dość się zbierało, ale tych 170KM jakoś nie czułem. Jak zawsze jeździłem zamulaczami, 40-60KM to powinno na mnie zrobić wrażenie auto 170KM, ale nie wiem gdzie te konie się pochowały.

Tomii - 28-07-2015, 11:06

Witam,
Co myślicie o tym egzemplarzu:

http://olx.pl/oferta/mits...html#b21eb7f646

to jest 24V ?

wojtas - 29-07-2015, 20:02

Tak, to jest 24. Sprzedawca wspomina o uszkodzonym ECS-e, prawdopodobnie któryś z amortyzatorów jest nieszczelny. Kupienie sprawnych jest bardzo trudne, a jazda na "glebie" nie należy do przyjemnych. Oczywiście można założyć sprężyny od wersji bez ECS-u, ale to moim zdaniem półśrodek.
angelos - 29-07-2015, 21:17

Ten egzemplarz stoi na tablicy już od kilku dobrych miesięcy. Z tego co pamiętam, na początku cena była 9600zł. Z miesiąca na miesiąc cena jest coraz to niższa.