To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4A 1.6] powazna awaria silnika, PILNE

Hubeeert - 25-02-2007, 14:08

Scalilem Twoje tematy.

Nie zakladaj kolejnych tylko kontynuuj w tym watku :roll:
Jezeli chcesz naprawic samochod a przynajmniej zdiagnozowac co jest nie tak - czytaj i wykonuj to co mowia Koledzy :!:

Anonymous - 25-02-2007, 23:53

Objawy jak w moim miśku, przy padniętym aparacie. Jak się rozgrzał to zdychał, na wolnych chodził dobrze. Po jakimś czasie przestał zupełnie odpalać. Wszystko wskazuje na to że umarł moduł w aparacie. Odpal silnik i poruszaj kostką elektryczną przy aparacie, możliwe że skoro objawy masz takie jak ja miałem to i przyczyna będzie taka sama. U mnie były popękane luty w module wystarczyło poruszać (dość konkretnie ją wygiąć) wtyczką, żeby silnik zgasł.
Anonymous - 26-02-2007, 14:24

Rano odpaliłem i nie zgasł po rozgrzaniu, póki co działa Ok, pojezdziłem troszeczke i nie było problemów. Mechanik kazał narazie jezdzic bo nie da sie w tym momencie podobno stwierdzic co moze byc przyczyną
Anonymous - 26-02-2007, 17:46

W pierwszej kolejności odczytaj błędy ECU, jeżeli to optyka w aparacie to nawet jeżeli teraz jest dobrze i CE się nie świeci to i tak w pamięci będzie trzymał błąd 21 albo 22.
Anonymous - 01-03-2007, 16:26

zaprowadziłem auto do znajomego elektryka, stwierdził ze to najprawdopodoniej moduł

[ Dodano: 02-03-2007, 14:59 ]
macie jakies namiary na uzywaneczęsci, bo potrzebuje moduł i cewke do mojego lancera