Outlander I GEN Techniczne - Hamulce O1 T UPGRADE
Fragu - 13-01-2016, 07:05
staszq2 napisał/a: | nie ma na forum nikogo kto mógł by to potwierdzić żeby postawić kropkę na i |
Jak kupię Outka to pierwszą rzeczą będzie zmiana hamulców
Tarcze EBC ogólnie zbyt cudowne nie są, słyszałem sporo narzekań. Np w Madzi CX-7 2.3T problem jest taki sam jak w Outku. Oryginalne tarcze gną się jak plastelina. Znajomy po zakupie nowej Mazdy po kilku tysiącach km pojechał do ASO się bić o jakiś upgrade hamulców....i udało się. W ASO zamontowali mu tarcze sp performance drilled slotted. Problem ustąpił, tarcze pracują normalnie
W@sio - 13-01-2016, 10:02
Łukasz, no chyba, że kupisz porobionego
Fragu - 13-01-2016, 10:23
To pamiętaj W@sio, najpierw swap hamulców później telefon do mnie
Sxizo - 13-01-2016, 12:01
O SP Performance też dobre opinie słyszałem, w brakes.pl polecili mi zestaw tarcze SP i klocki Galfer, ale ja się wciąż zastanawiam nad swapem..
BTW:Przydałby się jakiś temat zbiorczy na temat różnych modyfikacji w O1T Samochód zacny i aż kusi żeby coś przy nim modzić
staszq2 - 13-01-2016, 13:16
Fragu napisał/a: | tarcze sp performance drilled slotted. Problem ustąpił, tarcze pracują normalnie |
Czyli można by przyjąć, że te tarcze dały by radę w OT1 - czyli jedna alternatywa już jest co do wyboru firmy
[ Dodano: 02-03-2016, 10:29 ]
4000 km zrobione na StopTechu - ogólnie jestem zadowolony, tarcze nie biją, czyli to co było priorytetem dla mnie zostało osiągnięte "Byczkiem" nie ścigam się w ulicznych wyścigach więc przy długiej agresywnej jeździe nie mam pojęcia jak się zachowają aleeeee, podczas strojenia LPG na highway ( to hell ) Misio był rozpędzany do 200-220 po czym często mocny hamunek do 120-100, w ciągu godziny około 20 takich serii - tarcze po 2 takich strojeniach nadal nie biją więc uważam to za sukces. Ostatnio 2 razy z 230 do 60 ( na granicy przyczepności bo zimówki cierpiały ) wszystko jest OK. Co do zużycia tarcz i klocków to nic specjalnego nie zauważyłem.
Podsumowując: komplet tarcz i klocków StopTech w seryjnym rozmiarze daję radę i można go śmiało polecić. Cena prawie 1700 zł za komplet na przód, skąpi powiedzą że wolą tańczy komplet za 400 zł i 4 razy wymienią ale czy to ma sens? U mnie nowe tarcze firmy mi nieznanej wytrzymały 1000 km ( bicie ) a klocki po 20000 zużyte prawie do zera.
valdaz - 03-03-2016, 18:10
Witam,
przy moim nowym nabytku tarcze nie biją, ale bardzo szybko się przegrzewają. Zakupiłem więc zestaw polecony przez brakeparts.pl czyli:
- tarcze DBA T2,
- klocki HAWK HPS (na brakes.pl tez je polecali ale tu było taniej;)
Usłyszałem, że hamulce powinny być delikatnie lepsze, ale ten zestaw na pewno się nie przegrzeje i będzie trwały. Całość za 1331zł. Jak założę i przejadę trochę km to podzielę się spostrzeżeniami.
Fragu - 04-03-2016, 14:06
Ciekawy zestaw, w teorii powinien się sprawdzić Czekamy więc na recenzję.
Osobiście interesuje mnie Twoja opinia o klockach Hawk HPS.
staszq2 - 04-03-2016, 14:40
valdaz napisał/a: | przy moim nowym nabytku tarcze nie biją, ale bardzo szybko się przegrzewają. |
Tarcze się przegrzewają czy płyn Ci gotuje i brak hamulca?
valdaz napisał/a: | ale ten zestaw na pewno się nie przegrzeje |
Oby płyn Ci się zagotował to będzie git, znaczyło będzie że zestaw daje radę
valdaz napisał/a: | Jak założę i przejadę trochę km to podzielę się spostrzeżeniami. |
Zrób po 500 km taki test jak ja i powtórz po 2-3 kkm
staszq2 napisał/a: | rozpędzany do 200-220 po czym często mocny hamunek do 120-100, w ciągu godziny około 20 takich serii - tarcze po 2 takich strojeniach nadal nie biją więc uważam to za sukces. Ostatnio 2 razy z 230 do 60 ( na granicy przyczepności bo zimówki cierpiały ) |
Jak po tym nie będzie bicia to będą godne do polecenia
valdaz - 04-03-2016, 18:29
Tak z płynem oczywiście masz rację a ja nie dopisałem, bo nowy płyn hamulcowy już jedzie do mnie Motul RBF 660.
Zwierzu - 07-03-2016, 23:09
ATE Tarcze plus klocki standardowe śmietnik natychmiast
Założyłem EBC Turbo Groove też już zaczynają bić
Przeczytałem już chyba wszystko ale nie znalazłem kogoś kto powiedział by konkretnie jaki SWAP zrobić i co jest do przerabiania.
Straszna lipa z tymi heblami.
staszq2 - 08-03-2016, 10:58
Zwierzu napisał/a: | Założyłem EBC Turbo Groove też już zaczynają bić |
A można wiedzieć ile nabiłeś na nich km?
Zwierzu napisał/a: | nie znalazłem kogoś kto powiedział by konkretnie jaki SWAP zrobić i co jest do przerabiania. |
Zwrotnice od EVO i komplet tarcz i zacisków będzie P&P tylko prawdopodobnie przy wymianie zwrotnic rozsypią się czujniki ABS wiec dodatkowy koszt. Ewentualnie kolega W@sio może się wypowie czy już przerobił swoje heble na te od EVO ?
Zwierzu - 10-03-2016, 20:58
[quote="staszq2"] Zwierzu napisał/a: | Założyłem EBC Turbo Groove też już zaczynają bić |
A można wiedzieć ile nabiłeś na nich km?
2 tys km...
W@sio - 10-03-2016, 22:06
Jest sposób żeby ominąć wymianę zwrotnic. PromotoR ma w ofercie dystanse do zacisków - kwestia dogadania ceny
Odpowiadając - jeszcze nie znalazłem czasu zeby się zająć strojeniem, czy heblami:-)
Fragu - 15-03-2016, 07:44
Zwierzu napisał/a: | EBC Turbo Groove |
Słyszałem już kilka niepochlebnych opinii.
Lepiej chyba wybrać DBA, SP, albo Black Diamond...i koniecznie dobre klocki do tego, Hawk, Galfer
Sxizo - 18-04-2016, 17:26
W@sio napisał/a: | Jest sposób żeby ominąć wymianę zwrotnic. PromotoR ma w ofercie dystanse do zacisków - kwestia dogadania ceny
Odpowiadając - jeszcze nie znalazłem czasu zeby się zająć strojeniem, czy heblami:-) |
Mają już gotowe adaptery? Nie trzeba do nich jechać na pomiary?
|
|
|