Nasze Miśki - Pajero III "VIPajero" Ginący gatunek, czyli 3.5
Ziemowit - 17-01-2016, 20:15
a to akurat trafna uwaga. Opony 305/45/20 z ochroną kołnierza, swoją szerokością skutecznie zamęczyły już dwa razy pompę wspomagania. Obecnie już po prostu jeżdżę z minimalnym wspomaganiem, a może wcale bez, ale póki siłę w rękach mam to mogę tak jeździć Na zawieszenie taka geometria źle nie wpływa?
Owczar - 17-01-2016, 21:22
Ziemowit napisał/a: | Zgadza się, jestem nowy na forum, dopiero się uczę jak z tymi zdjęciami, bb-codes itd. ale popróbuję
Obrazek
Obrazek
Tak wygląda teraz, wiem, że zdjęcie mało artystyczne. Przyjdzie wiosna to poproszę kogoś kto zna się nieco na fotografii o parę zdjęć. |
Poza światłami i źle zamicowana wycieraczka piękne auto
Hugo - 17-01-2016, 21:52
Zawieszenie też trochę dostaje pewnie po tyłku.
Ziemowit - 17-01-2016, 23:46
Gratuluję oka Owczar Fakt, muszę coś z nią zrobić, a tak naprawdę to z obydwiema, bo obie są krzywe ...ah Ci sąsiedzi, jak dobrze, że już tam nie mieszkam.
Hugo - tego się właśnie obawiam. Pal licho krzywe zużycie opon. W ostateczności będę miał 5mm na środku i na zewnątrz, a 4 od wewnątrz. Gorzej jeżeli zawieszka by po dupie dostawała, ale jeżdżę nim raczej ostrożnie, a dziury omijam jak zwykłą osobówką.
Będę chyba musiał Zbigniewa M o tę geometrię wypytać, on już naprawiał takich Pajerek pewnie z 1000 i może już trafił jakiś egzemplarz w negatywie
Owczar - 18-01-2016, 09:34
Wystarczy odkręcić i przełożyć na frezach. Poprzedni właściciel zapewne chciał nią maskowac naklejkę z numerem rejestracyjnym.
Ziemowit - 16-02-2016, 20:56
Mały update mojego Klocuszka. Teraz ma ponad 2 metry szerokości i poszedł pół cala w górę. Stałem przy X5 i Q7, wyglądał przy nich jak trzydrzwiowa szafa przy komodzie i etażerce
Jak będzie ładniejsza pogoda to zrobię zdjęcia nowym felgom, prezentuje się na nich wspaniale.
Owczar - 16-02-2016, 22:14
Tablica rejestracyjna odpadła?
christcrusher - 17-02-2016, 10:11
Ziemowit napisał/a: | Stałem przy X5 i Q7, wyglądał przy nich jak trzydrzwiowa szafa przy komodzie i etażerce
|
No to przy islandzkiej wersji "szerokiej opony" x5 jest wielkosci pudelka butow
BTW - mosty , lozyska i pompy wspomagania daja rade - w koncu to Mitsu
Ziemowit - 18-02-2016, 19:32
Owczar - Tablica mu opadła jak zobaczył jakie felgi mu będę zakładał, aż do teraz nie wróciła
No, a ta islandzka wersja to już prawie jak moster truck. To chyba specjalne koła na podbiegunowe warunki, prawda?
christcrusher - 18-02-2016, 22:30
Ziemowit napisał/a: | Owczar - Tablica mu opadła jak zobaczył jakie felgi mu będę zakładał, aż do teraz nie wróciła
No, a ta islandzka wersja to już prawie jak moster truck. To chyba specjalne koła na podbiegunowe warunki, prawda? |
hmmm no na gleboki snieg i lodowiec sa idealne , ale tak po prawdzie to wiekszosc robi to dla lansu
Ziemowit - 18-04-2016, 17:53
No i faktycznie pogoda ładna, ale na sesję zdjęciową się jeszcze nie ugadałem. Miałem wstawić zdjęcia felg, więc zamieszczam poniżej. Jak Wam się podobają?
Ziemowit - 30-04-2016, 17:56
A czyj to czarny Pyszczek się tu szczerzy?
Zadowolony, bo jakiś czas temu stuknęła mu okrągła ćwiartka.
Tak jak patrzę, to jedno z bardziej "wyjeżdżonych" GDI, chyba największy przebieg jaki w ogóle w GDI widziałem
kamilek - 30-04-2016, 23:57
Pajero robi wrażenie. Zrobiony ze smakiem, felga przekozacka. Lubię takie (jakkolwiek to zabrzmi) duże rozmiary. Piękne auto, gratuluję
Ziemowit - 01-05-2016, 14:06
Dziękuję Kamil Tak w sumie to jeżeli chodzi o modyfikacje optyczne, to mam już pożądany efekt. Zostało parę drobiazgów. Pod koniec lata/na początku jesieni planuję wziąć się na poważnie za modyfikacje mechaniczne. Narazie wiem tyle - V8 od BMW starszej generacji(ok. 2000 roku) Myślę, że to rozsądny wybór. Prawdopodobnie trzeba będzie ten silnik od razu ze skrzynią wstawić, bo przełożenia się pewnie nie zgrają za bardzo i będą za nisko obroty spadały po zmianie biegu na wyższy. Cóż, jeżeli się uda, to będzie naprawdę Kocur, a nawet TYGRYS z piekła rodem
a tutaj zrobiłem sobie taki poglądowy szkic orurowania jakie planuję Grubaskowi założyć
kamilek - 01-05-2016, 21:26
Widzę gruby projekt się szykuje. Jestem pod wrażeniem, a będę jeszcze bardziej jak dopniesz swego, V8 to symfonia dla ucha, a w takim wozie, rzeczywiście będzie miała uzasadnienie
Poczytaj sobie tylko o VANOS-ach, bo nowsze V8 je miały, i potrafią sporo krwi napsuć. Jak interesowałem się tematem E39 540, to co nieco sobie poczytałem Chłopaki polecali szukać przedliftów, tam vanos-ów nie było.
....
Mówiłem już że piękne Pajero?
|
|
|