Pajero Sport - [3.0 V6] Hamulce - pulsowanie/bicie w pedał
Sir Stanczyk - 09-03-2016, 19:33
Więc u mnie wygląda to tak:
Oczywiście bicie zniknęło i już nie wraca Typowo jak chcesz komuś coś pokazać.
Mechanik sprawdził - na podnośniku koła się normalnie kręcą (nic nie hamuje), nic nie lata ani nie ma luzu, wizualnie tarcze, klocki i w ogóle wszystko wygląda dobrze poza jedną tarczą z tyłu, która jest podejrzana, ale nie jest zła/zepsuta. Zobaczymy z czasem co się będzie działo.
Gdzieś czytałem, że ktoś miał podobny problem i wynikało to z tego, że jeździł na zimowych oponach kiedy temperatura, pogoda i drogi już były "wiosenne" i abs z powodu złych opon czasami reagował nie tak jak trzeba Się okaże z czasem.
Póki co nic nie robię... poza zabraniem auta do innego mechanika niedługo w celu potwierdzenia stanu części
[ Dodano: 15-06-2016, 08:21 ]
Więc wyszło tak
ROZWIĄZANIA:
1. Migający BRAKE - nie była to kwestia ani hamulców ani absa ani płynu hamulcowego a... syfu, śmieci pod dźwignią ręcznego. To o poprzedni właściciel tam zostawił to masakra jakaś, wszystko tam było od pieniędzy przez papierzyska, skórki do mandarynek i innego typu pożywienia. Po porządnym wyczyszczeniu problem zniknął już na stałe
2. Bijące/chroboczące hamulce - no to po dwóch miechach tylne hamulce mi się rozsypały... jak dojechałem do mechanika to prowadnice trzymały się już na ostatniej śrubie...
|
|
|