To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kontrolka oleju

DZIDIAJ1 - 22-08-2016, 21:21

Coż jeśli tylko przy niskim cisnieniu pali sie kontrolka to diagnoza wystawiona bez pojęcia...
ross - 22-08-2016, 21:37

DZIDIAJ1 napisał/a:
Coż jeśli tylko przy niskim cisnieniu pali sie kontrolka to diagnoza wystawiona bez pojęcia...
Kolego zmień fachowca bo kosztów Tobie narobi ,ale zmień czujnik ciśnienia oleju i powinno być dobrze.Jeszcze jedna rada jeśli będziesz wymieniał rozrząd to zleć temu kto robił GDI bo są pewne szczegóły do tego silnika aby poprawnie to długo działało bez uszkodzenia silnika.Pozdrawiam.
DZIDIAJ1 - 24-08-2016, 19:39

Witam. Zmieniłem czujnik i wymieniłem doatkowo olej. Żeby było śmiesniej zleciłem wymianę temu samemu facetowi który zaproponował zmiane auta.. Kontrolka przestała świecić. Mam nadzieje ze na dłuuuuuuugo:) Pozdrawiam i dziękuje
plecho1 - 24-08-2016, 19:57

Tak jak pisaliśmy, kontrolka sygnalizuje zbyt niskie ciśnienie więc jak było wyższe to tylko się cieszyć że to tylko czujnik a nie np. pompa czy szczelność łożysk silnika.
DZIDIAJ1 - 24-08-2016, 20:48

dzieki dzieki. Mam nadzieje ze pośmigam jeszcze troche. Przy tak dużym przebiegu uzyskałem kilka razy 4,6 litra na trasie Świnoujscie Szczecin;). Poza tym bardzo się już do autka przywiązałem;). Pozdrawiam