To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Torby do bagażnika

rezon - 01-02-2017, 16:40

wątek co prawda o O2, ale problem ten sam http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40908
Amstaf11 - 01-02-2017, 17:56

Dzięki
to już znałem, dzisiaj zamówiłem sprężyny mad heavy duty jak zamontuję to się pochwalę :D

SK666 - 23-02-2017, 14:28

Amstaf11 napisał/a:
Witam
Ja mam i garba i bagażnik na rowery na haku i torby i jakbym jeszcze miał przyczepę to i tak byłaby pełna :D
A tak poważnie to czy załadowany outlander tez wam "szoruje" tyłem po drodze?
Mi tak i dlatego rozważam zakup sprzężyn firmy MAD i moje pytanie brzmi czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Przeanalizowałem moje podróże i muszę szczere napisać, że nie zauważyłem żadnego szorowania. Na pierwszym załączonym zdjęciu mam upchany samochód na miesięczny wyjazd w 3 osoby i 3 dość ciężkie rowery na dachu i auto moim zdaniem nie siadło, a i w czasie jazdy nic takiego nie odczułem. Może Twoje doświadczenia wynikają z poważnego załadunku + więcej osób na pokładzie, daj znać jak z tymi twardszymi sprężynami bo już jakiś czas minął od ostatniego wpisu.

Amstaf11 - 24-02-2017, 10:06

Witam
Jak sie nauczę załączać zdjęcia to udostępnie "corpus delicti" :mrgreen:
Być może twoja lepsza połowa jest lepiej zorganizowana bo moja połowa jak gdzieś jedziemy to zabiera cały majdan jak prepersi. :mrgreen:
A tak powaznie to na zdjęciu będzie wyraźnie widać o czym pragnę powiedzieć....

SK666 - 24-02-2017, 12:27

[ Dodano: 24-02-2017, 12:29 ]
Amstaf11 napisał/a:
jak prepersi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

znam to, doświadczam i przestałem z tym walczyć już dawno. Torby dedykowane, będące tematem przewodnim tego wątku, ostudziły nieco zapały zabudowania auta wszelakimi bagażami po dach. Podejście fortelem, na bazie wieloletniego doświadczenia, wiesz o czym mówię :D
Wrzuciłem tutaj szybką ścieżkę do umieszczania fot: http://forum.mitsumaniaki...100328&start=30

Amstaf11 - 24-02-2017, 12:49

Żona szkolona i zna te numery..... ( z torbami ) mam takie specjalne do boxa wchodzą łącznie 4 trzy normalne jedna taka ze spłaszczonym przodem na dziób boxa. Znam temat dedykowanych toreb ale jeśli to tylko 3 pod fotel bo dalej wchodzą lodówka i wóżek plażowy... problemem jest że przy torbach nie można pochylać fotela a moja pociecha albo lubi oglądac świat albo śpi pochylona jak na hamaku tak więc torby ok ale jak troche podrośnie :mrgreen: Teraz na szczęście jak wejdzie do auta to po 0,5h śpi 5,6,7 godzin ( jak tata ) :mrgreen:

[ Dodano: 25-02-2017, 21:17 ]
[img][/img]
Witam
dzięku uprzejmości dobrych ludzi (SK666) przesyłam zdjęcie mojego O3 z wyjazdu majowego do Venice. Majdan był a i owszem ale auto nie powinno się tak pddać pod ciężarem. Stąd te sprężyny MAD. Dzisiaj dzwoniłem i może przyszły tydzień i już będą. Jeżdżę tam w maju od paru lat (w ubiegłym roku 1 raz O3 ) insignią ST na 18calowych kołach i nigdy tak nie wisiała.

sebowy - 26-02-2017, 13:59

... no rzeczywiście trochę przysiadł :(
SK666 - 26-02-2017, 15:22

Amstaf11, Faktycznie, nieźle go dociążyłeś. Po takich doświadczeniach też zainwestowałbym w MAD. Dach i bagażnik to już spore obciążenie a jeszcze platforma z rowerami.... naprawdę sporo.
BTW dam głowę że widziałem Cię na A4, utwierdza mnie w tym przekonaniu ten najmniejszy rowerek :D

Amstaf11 - 02-03-2017, 18:12

Dla zainteresowanym Sprężyny MAD jeszcze nie doszły :twisted:
Od przyszłego tygodnia zatruje im życie telefonami... :mrgreen:

[ Dodano: 10-03-2017, 18:46 ]
Victoria
Dostałem dzis telefon że, w pon. będą moje sprężyny :mrgreen:
zabieram O3 małżonce i będę montował :mrgreen:
a propos byłem w serwisie diamentów i oczywiście problem sprężyn jest im nieznany.....
a dystrybutor mówi co innego....

[ Dodano: 13-03-2017, 16:09 ]
[img][/img]
Sprężynki przyszły a raczej dojechały :biggrin:
Teraz jeszcze mechanik i pożywiom uwidim :biggrin:

SZCZAW - 13-03-2017, 19:56

No wreszcie się doczekałeś, teraz czekamy na twoje zdanie, ja nawet bardzo, bo jestem w trakcie zamawiania tak jak doradziłeś przez Interc... przypomnij czy zamówiłeś te heavy , czy zwykłe. pozdrawiam
Amstaf11 - 13-03-2017, 20:27

Wybrałem heavy duty bo bagaże i itd :mrgreen:
panowie umówiłem sie dzisiaj na przegląd w serwisie diamenta i montaż lpg na drugi dzień :mrgreen:
Ryzyk fizyk :mrgreen: tak więc od 25/04/2017 lpg w sam raz na majowy weeken w Venice :mrgreen:
PC na pudełkou pisze że do aut z lpg ale jak będzie ?

Andreas34 - 14-03-2017, 11:12

Konecznie czekamy na relację osiągów LPG podczas tego wyjazdu :-) U mnie jak tylko przejedziemy ze 20k też wymienimy rodzaj paliwa.
Powodzenia z wymianą sprężynek.

Amstaf11 - 14-03-2017, 11:26

Troche się boję bo regulacja zaworów w lpg jest niby po 30k-50k i kosztuje robocizna 540 plus 36 zł za kazdą szklankę a jest ich 16 szt i jak coś nie halo to robi sie problem...
Mój kolega który będzie zakładał lpg powiedział że dokładnie wyregulują mapę zapłonu i będzie ok :mrgreen: postraszyłem go że mam do niego blisko i jak coś źle zrobi to będę :mrgreen: wpadał do skutku
( codziennie )
ale tak jak pisałem w Czechach jest dostepne O3 z lpg w salonie z 5 letnią gwarancją i działa :mrgreen: tak więc do odważnych świat należy viva fachowcy do piekła z druciarzami :biggrin:

Andreas34 - 14-03-2017, 11:57

Outlander jest nówka prawie niśmigana :-) ... ale 10 lat temu przechodziłem podobne rozterki przed zagazowaniem Peugeota 307. Wybralismy wtedy instalację Landi Renzo i jeździlismy ponad 10 lat. Praktycznie NIC się nie działo oprócz krótkich kontrolii przegladów. Rozumiem że teraz niby inne technologie ... ale czy aby na pewno. Analogicznie wtedy przestrzegano przed podobnymi "trudnosciami"

Moim koronnym argumentem na wszelkie dyskusje było zawsze pytanie do delikwenta "za ile tankujesz do pełna swój samochód ?" ... bo mi za niecałą stówę wchodzi pełny bak :-)

Amstaf11 - 14-03-2017, 23:11

Ja też miałem 307 w 2003 roku 1,6 benzyna nówka a po 2 latach lpg. Super sie tym jeździło i prawie za darmo :mrgreen: lpg po 1,2 to se ne vrati :mrgreen: Wtedy nikt nie miał doświadczenia z lpg a instalacje były na pokretkę lub zaworek...

[ Dodano: 16-03-2017, 18:14 ]
Witam
Panowie byłem umówic się w ASO na wymiane sprężyn i zobaczyłem nowego ASX z oklejonym na czarno dachem, ramkami drzwi, słupkami, lusterkami oraz częścią klapy tylnej i poważnie rozważam oklejenie swojego O3 tak samo :mrgreen: ASX oklejony wygląda prze zacnie :mrgreen:

[ Dodano: 16-03-2017, 18:21 ]
[img][/img]