To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - SpaceRunner

Bzyk_R1 - 23-07-2018, 19:40

mkm, świece miałeś jeszcze nówki sztuki fabryka :-D

mkm - 09-10-2018, 17:21

Runnerek do tej pory był tylko czysty.
Teraz wchodzi na wyższy stopień wtajemniczenia :P

Na razie wstępne ruchy, żeby zorientować się czy to co sobie wymyśliłem da się zrobić :wink:

Było:

Jest:

Elementy czarne też zmieniły swój wygląd:

Coś z tego będzie :twisted:

angelos - 09-10-2018, 21:25

Jak to się mówi, "łapki w górę" :)
mkm - 10-10-2018, 18:31

Dzień drugi przywracania blasku zakończony. :D

Parę fotek tego co się udało zrobić 8)

lobuzek - 10-10-2018, 20:17

Uwielbiam takie roboty :D
Pięknie.
Tylko rejestracja dalej nie ta :roll:

mkm - 10-10-2018, 23:24

Ja też :mrgreen:

lobuzek - 11-10-2018, 12:27

Dzizas, jakie ładne :shock:
mkm - 11-10-2018, 23:12

A to jest czysty lakier 8)
Nabłyszczacz "się wybiera" :twisted:

Szczerze - lepiej wygląda na żywo niż na fotach - kolorową ścianę próbowałem focić chyba z kwadrans i to jest jedyne zdjęcie, które złapało ostrość.

Żeby nie było, że fotograf z czapy - wybrudził się obektyw... od środka :mrgreen:
Chyba zacznę wrzucać focie robione smyrofonem, ale świat upiększony przez chińską myśl technologiczną nie wiem czy będzie nam odpowiadał :mrgreen:

Krzyzak - 12-10-2018, 11:13

ale wiesz, że możesz wyłączyć AF - mam taką możliwość w Canon G3 z 2002 r, więc teraz pewnie też się da ;)
Marcin-Krak - 16-10-2018, 20:58

Ale żeby tak dbać o samochód do roboty :?: :wink:
Colty idą w odstawkę :?: :mrgreen:

mkm - 21-10-2018, 19:52

Dwa (a nawet "czy") poszły w odstawkę, ale nie z powodu straty "coltofascynacji", a mniejszych przebiegów w okresie ostatnich miesięcy :mrgreen:
Czarny czeka na blacharza, Żółty czeka na czarnego, srebrny czuwa pod domem, Fuks jeździ z kierowniczką :mrgreen: Taka sytuacja :mrgreen:

mkm - 24-10-2018, 16:56

Koniec siłowni - do Runnera wróciło wspomaganie :D
Koło pasowe po numerach OEM w zamienniku nieosiągalne. Używki - też nie do dostania.
Zostało założone z Galanta 2.4GDI.
Jest "prawie" takie samo.
Na razie "prawie" nie robi różnicy. :D

Odpowiadając na pytanie czy można jeździć z niesprawnym kołem - NIE MOŻNA!
Osłona rozrządu w okolicach koła zniknęła. Milimetr luzu więcej i dostałby pasek rozrządu.

kamil - 24-10-2018, 20:23

Mam takie kolo
mkm - 31-10-2018, 18:30

Rok temu o zbliżonej godzinie nabywałem drogą kupna Runnerka :D
Biorąc pod uwagę pułap cenowy znaleziska, nie przypuszczałem, że okaże się tak wdzięcznym autkiem - okazał się.

Początkowo miał być na rok, ale... mam nadzieję, że będzie się dalej tak dobrze spisywał i zostanie na dłużej.

Zeby nie było tak różowo jest jeden (może nie jeden, ale ten jest poważny) minus posiadania Runnera...
Częsci... :roll:
One są - tylko głęboko zaszyfrowane.
Najgorsze są błędy w katalogach - kilka razy trzeba sprawdzać numery podstawowych partsów, które się zamawia, bo z reguły są przypisane do modelu starszego lub odwrotnie :rolleyes: .

Reszta to już same plusy.
No może jeszcze jeden minus - spalanie.

Opinia z Forum, że lepiej brać Galanta 2.5, bo pali tyle co dwójka są w pełni prawdziwe.
Spalanie jest stanowczo za wysokie.

Wiadomo, że jest jedyna słuszna droga i dla Galanta i dla Runnera jak rozwiązać ten problem. Jak na wiosnę okaże się, że nie robi się z niego sito to będzie trzeba ten temat wnikliwie przeanalizować.

A to jest największy plus - opisywany już wielokrotnie 8)

Można wrzucać bezkanie - i tak się zmieści :mrgreen:

I "słitfocie" :D

Krzyzak - 31-10-2018, 21:39

mkm napisał/a:
Najgorsze są błędy w katalogach
ja sprawdzam w partsouq.com - po VIN dekoduje każdą część i potem numer katalogowy oraz zamienniki, ew. sprawdzam wymiary oryginału (trochę się trzeba naszukać czasami) i wtedy szukam