Nasze Miśki - SpaceRunner
Bzyk_R1 - 23-07-2018, 19:40
mkm, świece miałeś jeszcze nówki sztuki fabryka
mkm - 09-10-2018, 17:21
Runnerek do tej pory był tylko czysty.
Teraz wchodzi na wyższy stopień wtajemniczenia
Na razie wstępne ruchy, żeby zorientować się czy to co sobie wymyśliłem da się zrobić
Było:
Jest:
Elementy czarne też zmieniły swój wygląd:
Coś z tego będzie
angelos - 09-10-2018, 21:25
Jak to się mówi, "łapki w górę"
mkm - 10-10-2018, 18:31
Dzień drugi przywracania blasku zakończony.
Parę fotek tego co się udało zrobić
lobuzek - 10-10-2018, 20:17
Uwielbiam takie roboty
Pięknie.
Tylko rejestracja dalej nie ta
mkm - 10-10-2018, 23:24
Ja też
lobuzek - 11-10-2018, 12:27
Dzizas, jakie ładne
mkm - 11-10-2018, 23:12
A to jest czysty lakier
Nabłyszczacz "się wybiera"
Szczerze - lepiej wygląda na żywo niż na fotach - kolorową ścianę próbowałem focić chyba z kwadrans i to jest jedyne zdjęcie, które złapało ostrość.
Żeby nie było, że fotograf z czapy - wybrudził się obektyw... od środka
Chyba zacznę wrzucać focie robione smyrofonem, ale świat upiększony przez chińską myśl technologiczną nie wiem czy będzie nam odpowiadał
Krzyzak - 12-10-2018, 11:13
ale wiesz, że możesz wyłączyć AF - mam taką możliwość w Canon G3 z 2002 r, więc teraz pewnie też się da
Marcin-Krak - 16-10-2018, 20:58
Ale żeby tak dbać o samochód do roboty
Colty idą w odstawkę
mkm - 21-10-2018, 19:52
Dwa (a nawet "czy") poszły w odstawkę, ale nie z powodu straty "coltofascynacji", a mniejszych przebiegów w okresie ostatnich miesięcy
Czarny czeka na blacharza, Żółty czeka na czarnego, srebrny czuwa pod domem, Fuks jeździ z kierowniczką Taka sytuacja
mkm - 24-10-2018, 16:56
Koniec siłowni - do Runnera wróciło wspomaganie
Koło pasowe po numerach OEM w zamienniku nieosiągalne. Używki - też nie do dostania.
Zostało założone z Galanta 2.4GDI.
Jest "prawie" takie samo.
Na razie "prawie" nie robi różnicy.
Odpowiadając na pytanie czy można jeździć z niesprawnym kołem - NIE MOŻNA!
Osłona rozrządu w okolicach koła zniknęła. Milimetr luzu więcej i dostałby pasek rozrządu.
kamil - 24-10-2018, 20:23
Mam takie kolo
mkm - 31-10-2018, 18:30
Rok temu o zbliżonej godzinie nabywałem drogą kupna Runnerka
Biorąc pod uwagę pułap cenowy znaleziska, nie przypuszczałem, że okaże się tak wdzięcznym autkiem - okazał się.
Początkowo miał być na rok, ale... mam nadzieję, że będzie się dalej tak dobrze spisywał i zostanie na dłużej.
Zeby nie było tak różowo jest jeden (może nie jeden, ale ten jest poważny) minus posiadania Runnera...
Częsci...
One są - tylko głęboko zaszyfrowane.
Najgorsze są błędy w katalogach - kilka razy trzeba sprawdzać numery podstawowych partsów, które się zamawia, bo z reguły są przypisane do modelu starszego lub odwrotnie .
Reszta to już same plusy.
No może jeszcze jeden minus - spalanie.
Opinia z Forum, że lepiej brać Galanta 2.5, bo pali tyle co dwójka są w pełni prawdziwe.
Spalanie jest stanowczo za wysokie.
Wiadomo, że jest jedyna słuszna droga i dla Galanta i dla Runnera jak rozwiązać ten problem. Jak na wiosnę okaże się, że nie robi się z niego sito to będzie trzeba ten temat wnikliwie przeanalizować.
A to jest największy plus - opisywany już wielokrotnie
Można wrzucać bezkanie - i tak się zmieści
I "słitfocie"
Krzyzak - 31-10-2018, 21:39
mkm napisał/a: | Najgorsze są błędy w katalogach | ja sprawdzam w partsouq.com - po VIN dekoduje każdą część i potem numer katalogowy oraz zamienniki, ew. sprawdzam wymiary oryginału (trochę się trzeba naszukać czasami) i wtedy szukam
|
|
|