To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!!

Morfi - 05-03-2008, 17:48

Te 23 tys mogły zostac wydane pół roku temu :D
Wook@sH - 05-03-2008, 18:07

Ale bardzo dobrze, ze się Gdańszczanie interesują tym, aby jak najlepiej zorganizować Euro .. . teraz powinni wiedzę przekazać reszcie organizatorów z pozostałych miast.
Anonymous - 05-03-2008, 18:21

Morfi napisał/a:
Te 23 tys mogły zostac wydane pół roku temu :D
To samo pomyślałem - czemu nie pojechali zaraz po tym jak wygraliśmy ,ale my zawsze sie zabieramy od :butthead: strony..
Marcin-Krak - 05-03-2008, 20:35

Heh - na wycieczkę każda pora jest dobra - ale mogli sobie poczekac już do kwietnia- maja - byłoby ładniej.

Biorąc pod uwagę jak wyglądały obecnie w naszym kraju wszystkie inwestycje i proces ich powstawania - zaczynam widzieć ciemność :evil:

Ale dziś przeczytałem coś, co mnie trochę pociesza i uspokaja ...
Chińczycy skończyli budowanie obiektów związanych z I.O w Pekinie ... czekają na zaproszenie do Polski :twisted:

macia - 07-03-2008, 10:17

A ja mam takie pytanie: dziś udało mi się w końcu złożyć zamówienie na bilety z kupbilet.pl. Jest tylko jedna wątpliwość - regulamin stanowi, że można zamówić dwa bilety na dane spotkanie, tymczasem po zgłoszeniu w koszyku pokazuje jeden bilet... Czy ktoś z Was wie o co chodzi, jak to ewentualnie zmienić? A może pokazuje 1, a faktycznie kryje się pod tym 1 komplet, czyli 2 bilety... choć wątpię :roll:
akbi - 07-03-2008, 10:38

dm17 napisał/a:
To samo pomyślałem - czemu nie pojechali zaraz po tym jak wygraliśmy ,ale my zawsze sie zabieramy od :butthead: strony..

Michaś ...nie czepiaj się :P przecież najpierw trzeba było ustalić, kto ma w ogóle zarządzać organizacją Euro, przyjąć jakiśplan ...itd itp .... kto miał od razu po losowaniu pojechać ???? Pani Krysia z sekretariatu prezydenta miasta, czy kto ??

Anonymous - 07-03-2008, 14:55

akbi napisał/a:
dm17 napisał/a:

Michaś ...nie czepiaj się :P przecież najpierw trzeba było ustalić, kto ma w ogóle zarządzać organizacją Euro, przyjąć jakiśplan ...itd itp .... kto miał od razu po losowaniu pojechać ???? Pani Krysia z sekretariatu prezydenta miasta, czy kto ??
Arek aby sie za coś zabrać trzeba mieć plan-OK ale żeby rozbić plan trzeba mieć jakieś pojęcie. Jak się babrali przez tyle miesięcy z działkami to jedni mogli robić to a drudzy już jechać i się uczyć, oglać itd...... chodzi o zwykłą organizację. Sam wiesz ile tutaj jest do zrobienia- ja osobiście myślę że 4 lata to bardzo mało (zakładając że rondo przy Galerii Bałtyckiej robili przez prawie 5 miesięcy) a tam tyle dróg fo zrobienia(słowackiego) i wszystkie drogi dojazdowe :!: :!: tak więc uważam że każda chwila się liczy i jest w tym wypadku na cenę złota.
Hubeeert - 07-03-2008, 15:23

To teraz tak
Zeby wybudowac stadion szt 1 potrzebujemy
1. Plan zagospodarowania
2. Grunt
3. Projekt
4. Pieniadze
5. Wykonawce
6. Czas

Ad1 - plan zagospodarowania - problem najmniejszy ale można oprotestowac jak się ma w poblizu grunty które chciało sie opylić pod mieszkaniówkę a teraz już nikt nie chce kupić ;-)
Ad2 - grunt - przymusowy wykup i zaczynają się schody - Warszawa kiedys czekała 2 lata na trasę Siekierkowską bo budowe blokowała pewna Pani posiadająca malutką altankę i działkę rekraacyjną a włąściwie jej cwany wnuczek ;-)
Ad 3 - projekt - po przyjęciu (przyjęto tak?) koncepcji czas na projekt. Trzeba na to kilka miesięcy. Co najmniej
Ad4. Nooooo tu się zaczynają schody bo jak znam życie to PP (Państwo Polskie) wygrało EURO ale kasą jakoś się nikt nie przejmował licząc na to, że "kasa zawszeda się zorganizować". To może być bariera
Ad5. Wykonawca - procedura przetargów publicznych umożliwia dowolne oprotestowywanie ofert ;-) prawie. W każdym razie tu liczę na znaczące opóźnienia.
Ad6. czasu jest coraz mniej......

mkm - 07-03-2008, 18:38

[quote="Hubeeert"]To teraz tak
Zeby wybudowac stadion szt 1 potrzebujemy
1. Plan zagospodarowania
2. Grunt
3. Projekt
4. Pieniadze
5. Wykonawce
6. Czas

Wiec masz racje, ale tylko w normalnej sytuacji... Na Euro planuja "spec ustawy" ktore punkt 1,2 i 5 pewnie wyeliminuja. 3 zorganizuja Niemcy wiec ewentualnie bedziemy bulic odszkodowania. 4 "POMOZECIE??? POMOZEMY!!!, a 6 Czas rzecz wzgledna...
Nie zapominajmy tez, ze nie organizujemy tej imprezy sami... Na Ukrainie z tego co slysze to parlament od miesiaca blokuja...

Marcin-Krak - 07-03-2008, 18:50

Żadna "spec-ustawa" nie zmieni mentalności Polaków, nie da nam dodatkowego czasu, nie spowoduje tego, że przestanie brakować rąk do pracy.

Moim zdaniem kompromitacja staje się co raz bliższa ... ale skoro wytypowano miasta gdzie zamiast stadionów mamy pole ... gdy nie bierze się odległości od miast pod uwagę ...
to ciężko być optymistą, a nawet realistą.
Jesli do połowy roku prace nie ruszą z kopyta, to wg mnie trzeba się zastanawiać jak wyjść z całej sprawy z twarza :evil:

mkm - 07-03-2008, 18:57

Rak do pracy nie zabraknie, bo i tak pewnie nie my bedziemy budowac. "Spec ustawa" zalatwia wszystko. Jak Cie wywlaszcza dzisiaj to jest to zamach na prawo wlasnosci, za rok bedzie twoja ofiara"dla dobra Narodu". Nie wiem tez czy organizatorem jest Polska i Ukraina, czy PZPN i jego ukrainski odpowiednik.
Marcin-Krak - 07-03-2008, 19:11

Cytat:
Rak do pracy nie zabraknie, bo i tak pewnie nie my bedziemy budowac.

No nie wiem jak Ty, ja nie mam zamiaru. Ale wiekszość naszych fachowców jest za granicą, nie wielu wróci, a myślisz, że skąd ich weźmiemy :?: 1/3 Chińczyków do nas przyjedzie :?:
Naszym wschodnim sąsiadom tez już się u nas pracować nie uśmiecha - więc kto będzie budował to wszystko, przecież nie mamy czasu :?:

mkm napisał/a:
Spec ustawa" zalatwia wszystko. Jak Cie wywlaszcza dzisiaj to jest to zamach na prawo wlasnosci, za rok bedzie twoja ofiara"dla dobra Narodu"

To się tak wszystko ładnie mówi i pisze. Ale jak dojdzie co do czego, to ta "specustawa" i tak nie będzie miała zbyt dużego znaczenia. Ponieważ "nad nią" są inne ważniejsze przepisy, ustawy itp itd.

Choćby program Natura 2000 - który jak tak dalej pójdzie, to nie będzie chronił środowiska, tylko okaże się wrzodem na d ... przez którą niczego nie będzie się dało wybudować w naszym kraju ... i żadna specustawa tego nie zmieni.

mkm - 07-03-2008, 19:28

1/3 Chinczykow nie przyjedzie, bo sie nie zmiesci. Wystarcza Ci co koncza przygotowania do olimpiady, ktos juz chyba poruszal ten temat. Natura 2000 chyba nie obejmuje terenow miejskich, a autostrad i tak nie bedzie. Spec ustawa to spec ustawa. Patrz stan wojenny-zrobili to wbrew narodowi. W przypadku Euro nikt sie nie bedzie patyczkowal, bo opinia publiczna bedzie z NIMI!!!
Marcin-Krak - 07-03-2008, 19:41

mkm napisał/a:
Wystarcza Ci co koncza przygotowania do olimpiady, ktos juz chyba poruszal ten temat.

Ja o tym napisałem - ale to Azjaci się chyba bardziej tym przejmują niż my :P

mkm napisał/a:
Natura 2000 chyba nie obejmuje terenow miejskich, a autostrad i tak nie bedzie.

Sieci kolejowej też nie. To zróbmy może z boiska i najbliższych okolic pola kempingowe. :twisted:
Ludzie nie będą musieli dojeżdżać - nie będzie korków.
Nie trzeba będzie budować hoteli - będą spać w namiotach.
Nie będzie argumentów, że stadiony nie są wykorzystywane - po Euro będzie można to dalej praktykować ;)

mkm napisał/a:
Spec ustawa to spec ustawa.

No to jeszcze raz się spytam - wg Ciebie taka ustawa znosi obowiązywanie wszystkiego innego :?:

mkm napisał/a:
Patrz stan wojenny-zrobili to wbrew narodowi. W przypadku Euro nikt sie nie bedzie patyczkowal, bo opinia publiczna bedzie z NIMI!!!

Mimo wszystko żyjemy już w trochę innych czasach. Choć niektóre wydarzenia jakby wcale tego nie potwierdzały ;)

mkm - 07-03-2008, 19:48

Najciekawsze jest to, ze MY mozemy sobie co najwyzej na tym forum podyskutowac.

[ Dodano: 07-03-2008, 19:50 ]
Poniewaz jestes z tego samego miasta to powiedz mi czy wyrwalbys sie z propozycja organizowania Euro na naszych stadionach???